1
|
|
محسن شهاب الدین
|
سلام
کاملاً حق با شماست؛ خوزستان يکي از مهمترين رويشگاههاي کهور در ايران است و حتماً بايد در فهرست نواحي مناسب رويش اين درخت ذکر شود. اگر جايي نام خوزستان نيامده، يا ناقص نوشته شده يا از قلم افتاده؛ نه اينکه کهور آنجا نباشد! 😄
در ايران، گونههاي مختلف جنس Prosopis (که بهطور عمومي به آنها «کهور» گفته ميشود) معمولاً در مناطق گرم و خشک و نيمهخشک، با تابستانهاي داغ و زمستانهاي معتدل رشد ميکنند. از مهمترين نواحي رويش ميتوان به: سيستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، جنوب کرمان، فارس جنوبي، و حتماً حتماً خوزستان اشاره کرد. خوزستان با آبوهواي گرم، تابستانهاي طولاني و خاکهاي سبک تا نسبتاً شور، محيط خيلي مناسبي براي رويش و توسعه کهور است.
در خوزستان، کهور هم بهصورت طبيعي در بسياري از دشتها و حاشيه رودخانهها و تپههاي شني ديده ميشود، و هم در بعضي مناطق بهطور کشتشده و فضاي سبز بادشکن و بيابانزدايي استفاده شده است. اين درخت به خاطر تحمل شوري، خشکي و گرما کاملاً با شرايط اقليمي خوزستان سازگار است و به همين خاطر هم هست که فرموديد «خوزستان مملو از کهور است»؛ حرفتان کاملاً علمي و ميداني هر دو با هم تأييد ميشود. 🙂
در بهروزرساني و اصلاح فهرست نواحي مناسب رويش، حتماً بايد نام خوزستان بهصورت واضح ذکر شود تا خواننده دچار سوءبرداشت نشود که کهور در خوزستان حضور يا سازگاري اکولوژيک ندارد. اگر مرجع يا سايتي که ديديد خوزستان را نياورده، بهتر است اين نکته را به گردانندگان آن اطلاع بدهيد تا اطلاعاتشان کاملتر و دقيقتر شود.
براي آشنايي بيشتر با شرايط رشد، نيازهاي اکولوژيک، و مسائل مربوط به کاشت و نگهداري درختان سازگار با اقليم گرم و خشک، پيشنهاد ميکنم مقالات سايت نارگيل را حتماً مطالعه نماييد؛ معمولاً اطلاعات گياهان زينتي، درختان و گياهان مقاوم در آنجا خوب و کاربردي توضيح داده شده است.
|
|