Prunus elaeagnifolia که به فارسی بادام کوهی نامیده میشود، گیاهی از خانواده گل سرخیان ، بومی فارس، چهارمحال و بختیاری و ... می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: متوسط رطوبت: کمی خشک دمای محیط: 20-22 خاک: مکان های صخره ای
نام علمي
Prunus elaeagnifolia
خصوصیات - معرفی
استان چهارمحال و بختیاری با داشتن بیش از سیصد هزار هکتار جنگل یکی از نواحی رویش گونه های جنگلی در زاگرس محسوب می شود. در بین گونه های جنگلیاین استان، بادام های وحشی به لحاظ ارزش ژنتیکی دارای اهمیت ویژه ای هستند. بادام از گذشته های دور در زاگرس انتشار داشته است. آثار و بقایای بادام های وحشی در دامنه زاگرس به دوران چهارم زمین شناسی مربوط می شود، دانشمندان گیاهشناس موطن اصلی بادام را به ایران نسبت می دهند. گونه های بادام وحشی به واسطه دارا بودن خواص دارویی، صنعتی و خوراکی، جلوگیری از فرسایش خاک و از لحاظ اقتصادی حائز اهمیت هستند. بادام های وحشی در ایران دارای دامنه اکولوژیک وسیع هستند.
نور مورد نياز
متوسط
آبياري و رطوبت
کمی خشک
دماي مورد نياز
20-22 درجه سانتیگراد
خاک مورد نياز
مکان های صخره ای
|
سایر اطلاعات
این کشور به عنوان مبدا و رویشگاه اصلی بادام از این نظر بسیار غنی است. این گونه های وحشی ذخیره بزرگی در ژرم پلاسم و خصوصیات مفید نظیر دیرگلی، مقاومت به خشکی، شوری و سرما را در اختیار دارند. علاوه بر این گونه های بادام به عنوان منابع مقاوم ژنتیکی زمینه تولید نهال با مقاومت بالابه تنش های زنده و غیر زنده را فراهم می کند. گونه های بادام وحشی با دامنه اکولوژیک وسیع و تنوع ژنتیک بالا جزو گونه های مناسب برای احیا و غنی سازی جنگل های زاگرس محسوب می شود. بیش از سی گونه بادام که ممکن است برخی از آنها زیرگونه باشند در بیابان ها، دامنه ها و کوههای آسیای مرکزی وجود دارد. درایران سهم گونه های مختلف بادام 21 گونه اعلام شده است.
منابع :
معرفی آفات بادام وحشی در منطقه کرهبس استان چهارمح
گياهان ديگر از همين جنس :
گياهان ديگر از همين خانواده :