Eugenia pyriformis Eugenia pyriformis که به فارسی اوگنیا پیریفورمیس نامیده میشود، گیاهی از خانواده میرتاسه، بومی برزیل می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: مرطوب دمای محیط: 18 تا 26 درجه سانتیگراد خاک: خاک های حاصلخیز و مرطوب
نام علمي
Eugenia pyriformis
نام لاتين
Eugenia pyriformis
خصوصیات - معرفی
"اوگنیا پیریفورمیس" درختی کوچک به ارتفاع 4 تا 12 متر و با تاجی فنجانی شکل یا گرد می باشد. این گیاه بومی برزیل است. تنه ی درخت حدود 2 تا 4 متر قطر داشته و دارای خطوطی طولی به قطر 10 تا 50 سانتیمتر و پوستی به رنگ قهوه ای مایل به سبز می باشد. برگ ها با آرایش متقابل، ساده، بدون کرک با ساختاری سفت و محکم هستند. این برگ ها به صورت نیزه ای به طول 2.5 تا 5.5 سانتیمتر و پهنای 0.6 تا 1.4 سانتیمتر می باشند. گل های این گیاهان هرمافرودیت بوده و به صورت جانبی در کنار برگ های سال جاری تشکیل می شوند. این گل ها حدود 1.4 تا 2.2 سانتیمتر طول دارند. هر جوانه گل به وسیله دو براکته (برگ تغییر شکل یافته) محافظت می شود و همچنین دارای 4 کاسبرگ نیز می باشد. جاک گل حاوی چهار گلبرگ به رنگ سفید است.
شرایط نگهداری اوگنیا پیریفورمیس
نور مورد نياز
زیاد
آبياري و رطوبت
مرطوب
دماي مورد نياز
18 تا 26 درجه سانتیگراد
خاک مورد نياز
خاک های حاصلخیز و مرطوب
|
این گیاه به خوبی می تواند در مناطقی با متوسط دمای سالیانه 18 تا 26 درجه سانتیگراد رشد کرده و سازگار شود. همچنین می تواند کاهش دما را تا -4 درجه سانتیگراد تحمل کند. گیاهان کشت شده در نواحی پست (از سطح دریا) تا ارتفاعات 1200 متری بالاتر از سطح دریا می توانند میوه تولید کنند. این درختان به طور متوسط به حدود 1200 تا 1800 میلیمتر بارندگی در هر سال نیاز دارند. همچنین می توانند به خوبی در انواع مختلفی از خاک های اسیدی، لومی یا شنی رشد کنند اما برای رشد بهینه، خاک های حاصلخیز و مرطوب را ترجیح می دهند. میوه دهی از سال دوم تا چهارم پس از کشت شروع می شود و با توجه به واریته می تواند این زمان متغیر باشد. از نظر نیاز نوری نیز به مکان هایی با آفتاب کامل احتیاج دارند. استفاده از کودهای مرغی در مخلوط با کمپوست و همچنین کاربرد کود شیمیایی NPK به نسبت 10-10-10 می تواند به رشد نهال ها و درختان کمک کند.
خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی
این گیاهان در طی ماه های سپتامبر تا نوامبر، میوه می دهند. میوه ها آبدار بوده و توانایی زیادی برای تبدیل شدن به آبمیوه دارند. همچنین از این میوه ها در تهیه ی نوشیدنی هایی مانند شراب و نیز سرکه استفاده می شود. از پالپ میوه نیز می توان برای تهیه ی نوعی بستی استفاده کرد.
نحوه تکثیر اوگنیا پیریفورمیس
بذرهای این گیاهان به صورت گرد و کِرِم رنگ بوده که ازدیاد آنها به وسیله کشت این بذرها صورت می گیرد. بذرها قادرند حدود 20 روز پس از کشت، جوانه بزنند. بستر کشت برای جوانه زنی بهتر بذرها می تواند حاوی 50 درصد خاک باغچه و 50 درصد ماده آلی باشد. نهال های بذری نیز پس از 11 تا 12 ماه به طول حدود 35 سانتیمتر می رسند.