Eugenia foetida Spanish stopper که به فارسی اوگنیا فوتیدا نامیده میشود، گیاهی از خانواده میرتاسه، بومی جنوب فلوریدا، جزایر کاریب، جنوب مکزیک، گوآتمالا می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: کمی مرطوب دمای محیط: نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری خاک: انواع مختلفی از خاک ها
نام لاتين
Spanish stopper
خصوصیات - معرفی
گیاه "اوگنیا فوتیدا" یکی از گیاهان خانواده ی مورد (Myrtaceae) می باشد که معمولاً زیر درختان مانگرو و یا نواحی ساحلی جنوب فلوریدا، جزایر کاریب، جنوب مکزیک و گوآتمالا یافت می شود. این گیاه می تواند یکی از گیاهان مناسب برای تولید بونسای باشد.
این گیاه به صورت درختی یا درختچه ای به طول حدود 12 تا 20 فوت و دارای شاخه های انبوه با تاجی به قطر 8 تا 15 فوت مشاهده می شود. سرعت رشد این گیاه متوسط است. شاخه ها به رنگ مایل به قرمز و نازک می باشند.
برگ ها دارای آرایش متقابل تا نیمه متقابل، ساده، دارای حاشیه ی یکپارچه، بیضی شکل تا تخم مرغی شکل، با رگبندی نامشخص، همیشه سبز، به طول حدود 2 اینچ و به رنگ سبز می باشند.
گل ها به رنگ سفید بوده که در فصل تابستان ظاهر می شوند.
میوه ها کروی شکل، به قطر 5 اینچ، گوشتی، به رنگ قرمز تا سیاه، مناسب برای مصرف انسان ها و پرندگان می باشند.
شرایط نگهداری اوگنیا فوتیدا
نور مورد نياز
زیاد
آبياري و رطوبت
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری
خاک مورد نياز
انواع مختلفی از خاک ها
|
گیاهی مخصوص نواحی نیمه گرمسیری تا گرمسیری است.
این گیاه در شرایط آفتاب کامل تا کمی سایه رشد می کند.
می تواند در انواع مختلفی از خاک ها از جمله خاک های اسیدی، قلیایی، شنی، لومی و رسی رشد کند. همچنین در زمین های کلسیم دار نزدیک دریاها نیز رشد می کنند.
در مقابل خشکی خاک بسیار مقاوم است.
فاصله کشت آنها در فضای سبز باید حدود 36 تا 60 اینچ باشد.
این گیاهان مقاومت متوسطی نسبت به سرما داشته و می تواند در مقابل سرمای کوتاه مدت مقاومت داشته باشد.
به آبیاری منظم و مناسبی نیاز دارد.
نحوه تکثیر اوگنیا فوتیدا
تکثیر این گیاه از طریق کشت بذرهای آن صورت می گیرد. این بذرها از میوه های کاملاً رسیده خارج شده و شسته می شوند و سپس در سایه خشک می گردند. بذرها را در گلدان ها یا خزانه ای که حاوی 30% شن، 40% رس و 30% خاک باغچه یا ماده ی آلی باشد کشت می کنند. بذرها پس از حدود 65 روز شروع به جوانه زنی می کنند و پس از گذشت حدود 92 روز، 80 درصد بذرها جوانه خواهند زد. نهال های بذری در محیط هایی با نور زیاد نگهداری شده و پس از اینکه به حدود 25 تا 30 سانتیمتر طول رسیدند، (6 تا 8 ماه پس از جوانه زنی بذرها) برای کشت در زمین اصلی آماده می گردند.