فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز دوشنبه ۱۴۰۳/۹/۱۹         
  

Brosimum alicastrumbreadnut که به فارسی آجیل نان نامیده میشود، گیاهی از خانواده توت بومی نواحی گرمسیر آمریکای لاتین می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: کمی مرطوب درجه حرارت: 24 درجه سانتیگراد درجه سانتیگراد خاک: خاک هایی با بافت های سبک تا سنگین
آجیل نان
آجیل نان

دانستنیهای علمی



نام علمي
Brosimum alicastrum
نام لاتين
breadnut
خانواده (تيره)

گیاه "آجیل نان" یا "آجیل مایا"، درختی از خانواده توت است. دو زیر گونه ی این جنس شامل B. a. alicastrum و B. a. bolivarense می باشد. این درخت می تواند تا ارتفاع 45 متر نیز رشد کند. 



آجیل نان آجیل نان

خصوصیات - معرفی


آجیل نان درختی طویل است که تا ارتفاع 45 متر نیز رشد می کند. این درخت دارای میوه هایی در اندازه های متوسط، به رنگ زرد/قرمز و گرد است که هر میوه دارای یک بذر کروی و گرد می باشد. این درخت بیشتر در جنگل های بارانی می روید ولی در برخی نواحی گرمسیری نیز به صورت خودرو رشد می کند.
بذرها بزرگ بوده و توسط یک پوسته ی نازک، دارای طعم و بوی مرکبات و به رنگ نارنجی پوشیده شده است. 



breadnut breadnut

شرایط نگهداری آجیل نان



نور مورد نياز
نور مورد نیاز گیاه آجیل نان
زیاد
آبياري و رطوبت
رطوبت مورد نیاز  آجیل نان
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
دمای مورد نیاز  آجیل نان
24 درجه سانتیگراد
خاک مورد نياز
خاک مورد نیاز  آجیل نان
خاک هایی با بافت های سبک تا سنگین

درخت آجیل نان معمولاً در نواحی غرب سواحل مکزیک مرکزی و جنوبی، گوآتمالا، سالوادور و آمازون یافت می شود. بیشترین پراکنش را در زمین های مرطوب جنگل های گرمسیری در ارتفاعات 300 تا 2000 متر (به خصوص 125 تا 800 متر) و آب و هوای معتدل با دمای 24 درجه سانتیگراد دارد. برای رشد بهتر به آبیاری منظم و شرایط آفتاب کامل نیاز دارد. 
این درخت مقاوم به زمین های صخره ای، خشک، قلیایی، با بافت سبک یا سنگین است. درخت آجیل نان یکی از گونه های بسیار مقاوم به شرایط خشکی است. یک گیاه بالغ و قوی می تواند بیش از 100 سال عمر کند و میوه تولید نماید.



Brosimum alicastrum Brosimum alicastrum

خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی


آجیل نان دارای مقدار زیادی فیبر، کلسیم، پتاسیم، فولیک اسید، آهن، روی، پروتئین و ویتامین های B می باشد. این میوه ها دارای خواص آنتی اکسیدانی زیادی هستند. همچنین دارای کافئین طبیعی و گلوتن آزاد و شاخص گلیسمیک طبیعی است. بذور این گیاه را می توان بصورت تازه پخت و مصرف کرد و یا اینکه می توان آن را در آفتاب برای مدتی خشک نمود و سپس به مصرف رساند. 
بذور پخته شده ی آن، مزه ای شبیه به پوره سیب زمینی دارد و بذور برشته شده دارای مزه ای مشابه شکلات یا قهوه می باشد. این درخت در گوآتمالا به منظور صادرات و یا استفاده در بازارهای محلی کشت می شود و همچنین به صورت پودر شده به عنوان نوشیدنی گرم و در نان ها استفاده می گردد. 



بذرهای این گیاه حاوی هیچ ماده ی حساسیت زا و آلکالوئیدی نیست. 
برگ های این گیاه به عنوان غذای چارپایان استفاده شوند. شیره ی گیاه یا لاتکس آن خواص دارویی دارد. به عنوان مثال برای درمان آسم در آمریکای مرکزی، برای درمان کم خونی در مکزیک و برای درمان رماتیسم در پرو، کاربرد دارند. از چوب این درخت نیز در ساختمان سازی و یا تهیه سوخت استفاده می شود. 



معرفی و راهنمای پرورش درختان میوه - آجیل نان معرفی و راهنمای پرورش درختان میوه - آجیل نان

نحوه تکثیر آجیل نان


تکثیر این درخت از طریق کشت بذرهای آن صورت می گیرد.



breadnut breadnut



منابع :
http://en.wikipedia.org/wiki/Brosimum_alicastrum
http://mayanutinstitute.org/maya-nut/
http://www.new-ag.info/en/focus/focusItem.php?a=42
http://www.tradewindsfruit.com/content/breadnut.ht


 
 
 


گياهان ديگر از همين جنس :
 



گياهان ديگر از همين خانواده :
 
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.