Pouroma cercopiaefoliaAmazon Grape که به فارسی انگور آمازون نامیده میشود، گیاهی از خانواده توت بومی نواحی گرمسیر آمریکای جنوبی (آمازون) می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: کمی مرطوب درجه حرارت: نواحی گرمسیری درجه سانتیگراد خاک: متحمل در خاک های فقیر
دانستنیهای علمی
نام علمي
POUROUMA CECROPIIFOLIA
انگور آمازون یکی از گونه های جنس Pourouma و بومی نواحی گرمسیری آمریکای جنوبی (غرب رودخانه آمازون، شمال بولیوی، غرب برزیل، جنوب شرق کُلمبیا، شرق اکوادور، شرق پرو و جنوب ونزوئلا) می باشد.
خصوصیات - معرفی
خصوصیات گیاهشناسی:
"انگور آمازون" درختی همیشه سبز و در اندازه ی متوسط است که تا 10 متر ارتفاع نیز رشد می کند. برگ ها مرکب و پنجه ای و دارای 9 تا 11 برگچه (با 10 تا 20 سانتیمتر طول و 2.5 تا 4 سانتیمتر عرض) است که روی یک دمبرگ 20 سانتیمتری قرار دارد.
گل ها به رنگ سفید بوده و به تعداد 10 تا 20 گل در یک گل آذین به طول 10 سانتیمتر قرار دارند. گل های نر و ماده بصورت جدا از هم و روی درختان مجزا قرار دارند.
میوه این گیاه تخم مرغی شکل است و 1 تا 2 سانتیمتر طول دارد. میوه های رسیده به رنگ ارغوانی تیره بوده و ظاهری شبیه انگور دارند. پوست میوه ها زبر و غیر خوراکی است. اما این پوست به راحتی از میوه جدا می شود. این میوه ها شیرین و آبدار هستند و بصورت تازه یا مربا توسط افراد بومی و محلی مصرف می شوند.
پالپ میوه سفید رنگ، موسیلاژدار و آبدار است. مزه بسیار ملایم و مطبوعی دارد و دارای یک بذر است. بذر میوه دارای یک پوشش شیار دار و فیبری است.
چوب این درخت بسیار حساس، بی دوام و دارای سطحی خشن و زبر است. از این چوب فقط برای تهیه زغال و سوخت استفاده می شود.
شرایط نگهداری انگور آمازون
نور مورد نياز
زیاد
آبياري و رطوبت
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
نواحی گرمسیری
خاک مورد نياز
متحمل در خاک های فقیر
|
شرایط محیط رشد:
درخت انگور آمازون درختی سریع الرشد و بومی نواحی گرمسیری است. ای درخت به خوبی در خاک های فقیر و زمین های مرتفع می تواند رشد کند. ولی در برابر باران های سیل آسا بسیار آسیب پذیر است. این گیاه به آبیاری زیاد و آب ایستایی حساس است.
مقابله به آفات انگور آمازون
آفات و بیماری ها:
میوه این گیاه در برابر حمله بیماری های قارچی بسیار مستعد و حساس است.
نحوه تکثیر انگور آمازون
تکثیر:
تکثیر انگور آمازون توسط کشت بذر صورت می گیرد. بذور این گیاه قدرت زنده مانی بالایی دارند. بذور میوه های تازه برداشت شده حدود 80 تا 90 درصد قدرت جوانه زنی دارند. نهال های بذری به سرعت رشد می کنند و حدود 2 تا 3 سال می توانند باقی بمانند.
شناخت جنسیت درخت تا قبل از گلدهی بسیار مشکل است. معمولاً بعضی از کشاورزان درختان نر را به دلیل عدم باردهی نگه نمی دارند ولی باید دانست که اگر در مجاورت درختان ماده یک درخت نر نباشد، ممکن است تولید محصول و باردهی مختل شود.
هر درخت بالغ می تواند حدود 50 تا 70 کیلوگرم میوه تولید کند.
قلمه های درخت انگور آمازون، سخت ریشه زا بوده و به راحتی ریشه دار نمی شوند.
منابع :
http://en.wikipedia.org/wiki/Pourouma_cecropiifolihttp://eol.org/pages/5719838/detailshttp://www.ars-grin.gov/cgi-bin/npgs/html/taxon.plhttp://www.fruitipedia.com/amazon_tree_grape_pourohttp://www.rainforestconservation.org/agroforestryhttp://www.rarepalmseeds.com/pix/PouCec.shtml گياهان ديگر از همين خانواده :