|
خصوصیات گیاهشناسی:
"پاسیفلورا لوفگرنی" یا "گل ساعتی سیر" یکی از گیاهان رونده با میوه های خوراکی از خانواده گل ساعتی ها است. این گیاه دارای میوه های گرد و طویل به رنگ سبز است. پالپ میوه ها نیمه شفاف و دارای طعمی شیرین و قوی مشابه بوی سیر می باشد به همین دلیل به آن گل ساعتی سیر گفته می شود. این گیاه چند ساله بوده و دارای ساقه های بالارونده و برگ های سه گوش است که ارتباط خویشاوندی نزدیکی با P. mollisima دارد. گل ها به رنگ صورتی-بنفش بوده که در انتهای شاخه های طویل ظاهر می شوند. این گونه از گل ساعتی ها دارای پراکنش کمتری است بنابراین نسبت به گونه های دیگر کمتر شناخته شده است. میوه های آن خوراکی بوده و توسط بومیان به مصرف می رسند. این گونه ها بومی سواحل جنوبی اقیانوس اطلس در برزیل می باشند.
گل های این گیاهان از تابستان تا پاییز تشکیل می شوند.
|
|
|
شرایط محیط رشد:
این گیاهان برای رشد بیشتر به خاک های حاوی کمپوست نیاز دارند. خاک آنها نیز نباید برای مدت طولانی خشک باشد. آبیاری منظم در افزایش عملکرد آن مؤثر می باشد.
در برزیل، بهترین رشد را در نواحی با آفتاب کامل به همراه کمی سایه خواهد داشت.
این گیاه نسبت به سرما نیز تا حدودی مقاوم است. ولی توصیه می شود زمانی که دمای هوا به کمتر از 2 درجه سانتیگراد (35 درجه فارنهایت) می رسد، این گیاهان را به گلخانه منتقل نمود.
|
|
|
تکثیر:
تکثیر این گیاهان از طریق کشت بذرهای آنها صورت می گیرد. قبل از کشت بهتر است بذرها را به مدت 10 دقیقه در مخلوط یک قسمت مایع ضدعفونی کننده به همراه 10 قسمت آب غوطه ور کرد. خاک مورد نیاز برای کشت بذرها باید غنی از مواد آلی و به خوبی آبیاری شده باشد. مخلوطی از دو قسمت خاک باغچه و یک قسمت پرلیت برای کشت بذرها مناسب است. برای کشت می توان از گلدان هایی به طول 7 تا 10 سانتیمتر و عرض 5 تا 8 سانتیمتر استفاده کرد. گلدان ها باید دارای سوراخ هایی برای زهکشی باشند. سپس بذور را در داخل گلدان ها به صورت سطحی کاشته و روی آن را با یک لایه (7 میلیمتر) خاک نرم می پوشانند. باید توجه کرد که تا زمان جوانه زنی بذرها، خاک سطحی خشک نشود. دمای مناسب برای جوانه زنی بذرها حدود 20 تا 25 درجه سانتیگراد است و دماهای کمتر از 18 درجه سانتیگراد و بیش از 28 درجه سانتیگراد در جوانه زنی اختلال ایجاد می کند. بذرها حدود یک تا سه ماه پس از کشت جوانه خواهند زد.
|
|