Parthenocissus quinquefoliaVirginia creeper که به فارسی موچسب وحشی نامیده میشود، گیاهی از خانواده مو بومی شرق و مرکز آمریکای شمالی می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: متوسط رطوبت: کمی مرطوب دمای محیط: بالاتر از 13 درجه سانتیگراد خاک: خاک لومی و کمپوست
نام علمي
Parthenocissus quinquefolia
نام لاتين
Virginia creeper
خصوصیات - معرفی
"موچسب وحشی" پیچ بالارونده ای با برگ های متناوب خزان کننده و است. برگ های این گیاه در فصل پاییز بنفش شفاف و زیبا می شود. این گیاه در صورتی که قیمی داشته باشد از آن بالا می رود، لیکن غالباً به عنوان پوشش سطح خاک به کار می رود. میوه های آن حبه های آبی رنگ است که در فصل پاییز ظاهر می شوند.
برگ های این گیاه مرکب و پنجه ای و حاوی پنج برگچه (به ندرت سه برگچه ای در شاخه های جوان) که در یک نقطه ی مرکزی روی دمبرگ به یکدیگر متصل می شوند، می باشد. و حدود 3 تا 20 سانتیمتر (به ندرت تا 30 سانتیمتر) عرض دارد. حاشیه ی برگچه ها دندانه دار می باشد. این برگ ها در پاییز به رنگ قرمز دیده می شوند.
گل ها کوچک و مایل به سبز بوده که در خوشه هایی نامشخص در اواخر بهار ظاهر می شوند.
میوه ها به صورت سته بوده که در اواخر تابستان تا اوایل پاییز و به رنگ سیاه مایل به ارغوانی تشکیل می شوند. این میوه ها کوچک بوده و حدود پنج تا هفت میلیمتر قطر دارند. این سته ها یکی از منابع مهم غذایی برای پرندگان در فصل زمستان محسوب می شوند.
شرایط نگهداری موچسب وحشی
نور مورد نياز
متوسط
آبياري و رطوبت
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
بالاتر از 13 درجه سانتیگراد
خاک مورد نياز
خاک لومی و کمپوست
|
موچسب وحشی شرایط نوری سایه- آفتاب را بر سایر نورها ترجیح می دهد. بهتر است از معرض تابش مستقیم اشعه آفتاب دور نگهداشته شود.
حداقل درجه حرارت در زمستان 13 درجه سانتیگراد توصیه می گردد. درجه حرارت طبیعی اتاق در تابستان کافی است.
برای آبیاری این گیاهان باید اجازه دهید سطح خاک گلدان در فاصله بین دو آبیاری خشک شود، از آبیاری بیش از حد بپرهیزید، دو بار آبیاری در هفته در تابستان و هر دو هفته یکبار در زمستان کافی است.
در فصول رشد (بهار و تابستان) هر دو هفته یکبار با کودهای شیمیایی مخصوص گیاهان زینتی طبق دستور گیاه را تغذیه مصنوعی نمایید. خاک مناسب برا آنها، خاک لیمونی و کمپوست است.
خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی
موچسب وحشی به عنوان یک گیاه زینتی و نیز گیاهی پوششی محسوب می شود زیرا توانایی پوشاندن دیوارها و ساختمان ها را دارد. و برگ های قرمز آن در پاییز، منظره ی زیبایی را ایجاد می کند.
نحوه تکثیر موچسب وحشی
این گیاه از طریق کاشت بذر، جدا کردن پاجوش و قلمه ساقه قابل تکثیر است.
میوه های این گیاهان حاوی اگزالیک اسید بوده که برای انسان و سایر پستانداران ایجاد سمیت می کند.
خلیقی، ا. 1385. گلکاری (پرورش گیاهان زینتی ایران).