|
دانستنیهای علمی :
رامبای یا رامبی گونه ای از درختان میوه دهنده بوده که در قسمتهایی از جنوب آسیا یافت می گردد و در تایلند و مالزی نیز کشت می گردد.
این میوه به گیاه langsat شباهت دارد اما به خانواده متفاوتی تعلق دارد.
|
|
|
خصوصیات ظاهری :
رامبای عموماً از 9 تا 12 متر رشد می کند. تنه کوتاه و تاج گسترده دارد.
برگ های همیشه سبز بر روی سطح برگ براق سبزرنگ و در زیر برگ سبز کایل به قهوه ای همراه با کرک می باشد.
هر برگ بالغ بر 33 سانتی متر طول داشته و 15 سانتی متر عرض دارد.
این گونه دوپایه بوده و گل های نر و ماده روی پایه های جداگانه شکل می گیرد.
هردو نوع نر و ماده گل معطر هستند. کاسبرگ ها زرد می باشند. میوه ها 2 تا 5 سانتی متر طول داشته دارد.
هر میوه حالت مخملی داشته و صورتی رنگ ، زرد و یا قهوه ای است.
رنگ قهوه ای و حالت چروک را در زمانیکه می رسد به خود می گیرد.
هر میوه حاوی 3 تا 5 سانتی متر است. گوشت میوه شیرین تا کمی ترش می باشد.
میوه ها در خوشه ها ظاهر می گردند و ظاهر جالبی دارند.
|
|
|
شرایط محیط رشد:
این درخت در خاک های شنی تا رسی قابلیت رشد دارد. آب و هوای گرم و مرطوب را می پسندد.
در اکثر مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری می تواند پرورش یابد. به سرما حساس است.
بهترین رشد را در دمای 28 درجه سانتی گراد دارد. بارندگی سالانه 1500 تا 3500 میلی متر را ترجیح می دهد.
شرایط آفتاب کامل و روشن برای رشد آن مفید است.
خاک های آبرفتی کنار رودخانه ها برای رشد بهینه موثر می باشد.
pH بین 5 تا 6 را می پسندد.
|
|
خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی
|
|
خواص درمانی و کاربردها:
میوه رامبای می تواند بصورت خام یا پخته خورده شود.
همچنین می توان آن را در ساخت مربا ، شربت یا دسرها استفاده کرد.
شیره ساقه این گونه گیاهی برای درمان جراحت چشم مفید است. از این گیاه بعنوان آنتی باکتری هم یاد شده است.
از ساقه آن رنگ نیز تهیه می کنند. رنگی شبیه قرمز تیره از مخلوط کردن آن با ریشه Melastoma بدست می آید.
ظاهر جذاب خوشه میوه ها می تواند نمای زیبایی در باغ های خانگی و فضای سبز داشته باشد.
|
|
|
نحوه تکثیر گیاه :
از طریق کاشت بذر می توان آن را تکثیر کرد. هنگامیکه بذر تازه است می تواند در مدت کمی جوانه بزند.
با روش خوابانیدن هوایی نیز می توان به افزایش آن اقدام کرد.
همچنین می توان با پیوند زدن رقم های مناسب روی پایه بذری آن را تکثیر نمود.
|
|