٢٠/١٢/١٤٤٢ --- 7/31/2021 --- ۱۴۰۰ شنبه ۹ مرداد امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  126  نفر
بازدید امروز :  8326  بازدید
بازدید دیروز :  16978  بازدید
تبلیغات متفرقه
محیط زیست >
گیاهان >
ادویه های گیاهی >

ادویه های گیاهی

ادویه به انگلیسی (Spice) یک دانه ، میوه ، ریشه ، پوست یا سایر بخش های گیاهی است که معمولا در درجه اول برای طعم دادن یا رنگ و لعاب دادن به غذا ها استفاده می شود. همچنین از ادویه جات گاهی اوقات در پزشکی ، آیین های مذهبی ، مواد آرایشی و یا تولید عطر استفاده می شود. "ادویه" جمع مکسر دواء در عربی است و معادل فارسی آن چاشنی میباشد.
تجارت ادویه حدود 2000 سال قبل از میلاد با دارچین و فلفل سیاه و در آسیای شرقی با گیاهان و فلفل در سرتاسر شبه قاره هند توسعه یافت. پس از آن مصری ها از برخی از این نوع گیاهان برای مومیایی استفاده می کردند و تقاضای آنها برای ادویه و گیاهان عجیب و غریب به تحریک تجارت جهانی کمک می کرد. تا سال 1000 قبل از میلاد برخی استفاده های پزشکی مبتنی بر این نوع گیاهان در چین ، کره و هند یافت می شود. استفاده های اولیه از ادویه با جادو ، پزشکی ، دین و ​​سنت ارتباط داشت.

برخی از مورخان بر این باورند که جوز هندی که از جزایر باندا در جنوب شرقی آسیا نشأت گرفته است، در قرن 6 قبل از میلاد به اروپا وارد شده است.

همچنین گفته شده بازرگانان اندونزیایی به اطراف چین ، هند ، خاورمیانه و سواحل شرقی آفریقا برای این منظور سفر می کردند. بازرگانان عرب مسیرهای خاورمیانه و هند را تسهیل می کردند که این امر منجر به این شد که شهر بندری اسکندریه مصر به عنوان مرکز اصلی تجارت ادویه جات شناخته شود.

در داستان حضرت یوسف گفته شده که وی توسط بازرگانان ادویه به عنوان برده فروخته شد.

ادویه جات از جمله پرمصرف ترین و گرانترین محصولات موجود در اروپا در قرون وسطی بوده  و رایج ترین آنها فلفل سیاه ، دارچین، زیره ، جوز هندی ، زنجبیل و میخك بود.

ادویه ها و گیاهان معطر علاوه بر اینکه مقدار کمی ویتامین  ، املاح  و فیبر به غذا اضافه می کنند، حاوی آنتی اکسیدان هایی  هستند که عوامل تخریب کننده سلول ها یعنی رادیکال های آزاد  را خنثی کرده و سطح سلامتی را ارتقا می بخشند.


ادویه های زیر توسط انجمن ملی سرطان به عنوان مواد ضد سرطان معرفی شده است:
پونه ، آویشن ، رُزماری یا اَکلیل کوهی ، رازیانه ، زردچوبه ، زیره سیاه ، بادیون ، گشنیز، زیره سبز و ترخون .

با اندازه گیری میزان آنتی اکسیدان ها مشخص شد، مواد آنتی اکسیدانی موجود در پونه حتی از ویتامین E  ( یک آنتی اکسیدان قوی ) هم برای سلامتی بدن مفیدتر است.

بعضی ازانواع مشابه این ادویه جات مثل: زیره سبز ، رازیانه ، ترخون و زیره سیاه  حاوی موادی بنام تِرپن هستند که مانع از رشد تومورها شده و مقدار کلسترول  خون را کاهش می دهند.




فهرست برخی از انواع ادویه های گیاهی
یام وحشی
فلفل سیاه
خولنجان
پونه
رزماری
زيره سياه
زعفران
خردل سفید
ماریتیغال
هل سیلانی
ريحان
بابونه گاوی
فهرست کامل ادویه های گیاهی
 
مطالب زیرمجموعه
 
مؤسسات فعال در زمینه ادویه های گیاهی
آگهی های مرتبط با ادویه های گیاهی
نمایشگاههای مرتبط با ادویه های گیاهی

مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Instagram Nargil
Aparat
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت