فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز جمعه ۱۴۰۳/۱/۳۱         
  

Tagetes tenuifolia golden marigold که به فارسی جعفری طلایی نامیده میشود، گیاهی از خانواده کاسنی، بومی مکزیک، آمریکای مرکزی، کلمبیا، پرو می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: کمی مرطوب دمای محیط: نواحی گرمسیری خاک: خاک های حاصلخیز
جعفری طلایی
جعفری طلایی

نام علمي
Tagetes tenuifolia
نام لاتين
golden marigold
خانواده (تيره)

خصوصیات - معرفی



"جعفری طلایی" یکی از گل های زینتی از گونه های گل جعفری و از خانواده ی گل ستاره ای ها می باشد. این گیاه بومی بسیاری از مناطق مکزیک، آمریکای مرکزی، کلمبیا و پرو است. 
جعفری طلایی گیاهی علفی و یکساله است که می تواند حدود 50 سانتیمتر (20 اینچ) نیز طول داشته باشد. برگ ها کم و بیش دارای 3 سانتیمتر طول، با بریدگی ها و تقسیمات عمیق و در بخش های کوچک دیده می شوند. این گیاه تعداد زیادی گل های زرد تا نارنجی رنگ و به صورت انتهایی (در انتهای شاخه ها) تولید می کند. هر سرشاخه دارای 7 تا 9 صفحه گل کوچک است. این گل ها علاوه بر جنبه ی زیبایی، خوراکی بوده و به عنوان چاشنی غذاها مورد استفاده قرار می گیرند.



golden marigold golden marigold

شرایط نگهداری جعفری طلایی



نور مورد نياز
نور مورد نیاز گیاه جعفری طلایی
زیاد
آبياري و رطوبت
رطوبت مورد نیاز  جعفری طلایی
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
دمای مورد نیاز  جعفری طلایی
نواحی گرمسیری
خاک مورد نياز
خاک مورد نیاز  جعفری طلایی
خاک های حاصلخیز


این گیاه نیز مانند سایر گونه های جعفری، آفتاب دوست بوده و در نقاط آفتابی و گرم رشد خوبی دارد. در دماهای کمتر از 16 درجه سانتیگراد، رشدشان کند بود و کلروزه می شوند.
نسبت به قوی بودن زمین از خود حساسیت نشان نمی دهند ولی زمین های مرغوب و قوی باعث می شود که بوته رشد خوبی داشته و در نتیجه گل های درشت تولید کند. پی اچ مناسب محیط کشت آن 6 تا 6.5 است. مسمومیت ناشی از آهن در پی اچ های پایین خاک گزارش شده است. علامت های مسمومیت آهن، شامل نقاط نکروزه و کلروزه و نیز خم شدن برگ به سمت پایین و فنجانی شدن برگ است. اگر میزان نیتروژن خاک زیاد شود، نسبت به برخی از بیماری ها حساس می شود.
این گیاه به رطوبت بالا نیز به نسبت حساس است. برای گلدهی بهتر باید گل های پژمرده چیده شود. 



Tagetes tenuifolia Tagetes tenuifolia

مقابله به آفات جعفری طلایی



از مهمترین بیماری های آن پژمردگی، بوته میری، بلایت ناشی از بوتریتیس، پوسیدگی ریشه و ساقه و بیماری های برگی است. از آفات مهم این گیاه نیز کنه است که با استفاده از سموم قارچ کش و کنه کش می توان این بیماری ها و آفات را کنترل نمود. 



جعفری طلایی جعفری طلایی

نحوه تکثیر جعفری طلایی


تکثیر:

برای تکثیر این گیاهان اغلب از کشت بذرها استفاده می شود. اما از قلمه زدن نیز می توان استفاده کرد که هزینه بیشتری دارد. برای استفاده از قلمه می توان بخش انتهایی شاخساره را به 6 تا 8 سانتیمتر تهیه نمود. بذر این گیاهان را به صورت مستقیم در محل اصلی و یا در خزانه کشت می کنند. در تهیه نشا، بذر در اواخر اسفند تا اواخر فروردین کشت می شود و نشاء پس از دو ماه آماده انتقال می گردد. کشت های دیرتر نیز امکان پذیر است ولی باعث کوچکتر شدن گل ها می شود. در روش کاشت مستقیم به تنک کردن نیاز می باشد. 



golden marigold golden marigold



منابع :
http://glassy-garden.com/
http://www.pfaf.org/user/Plant.aspx?LatinName=Tage
https://en.wikipedia.org/wiki/Tagetes_tenuifolia
https://www.gardenia.net/plant/tagetes-tenuifolia-


 
 
 


گياهان ديگر از همين جنس :
 



گياهان ديگر از همين خانواده :
 
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.