فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز جمعه ۱۴۰۱/۱۱/۱۴         
  

Iris acutiloba که به فارسی زنبق سفید نامیده میشود، گیاهی از خانواده بومی اردبیل (کوهستان های بین خلخال و کیوی)، کردستان، خراسان شمالی می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: متوسط رطوبت: کمی مرطوب دمای محیط: 18-21 خاک: خاک های دشت و مکان های کوهستانی
زنبق سفید
زنبق سفید

نام علمي
Iris acutiloba
نام لاتين
خانواده (تيره)

خصوصیات - معرفی


زنبق گیاهی است که ریشه های آن خواص بسیار دارویی دارد و برگ زنبق دارای میزان بالای اسید آسکوربیک است که برای استخراج ویتامین c استفاده می شود. گیاهی با گل های درشت، سفید رنگ و معطر می باشد. این گیاه در کنار گیاهان دارویی متعددی برای آماده سازی داروهای هومیوپاتیک ی به تنهایی برای آماده کردن دمنوش استفاده می شود. زنبق گیاهی پایا و علفی که برگ هایی به شکل شمشیر، نوک تیز، دراز و سبز رنگ دارد. هر گل آن دارای شش گلبرگ است که در ماه اردیبهشت ظاهر می شوند. ریشه زنبق نیز غده ای و ریزوم آن ضخیم می باشد. 





نور مورد نياز
نور مورد نیاز گیاه زنبق سفید
متوسط
آبياري و رطوبت
رطوبت مورد نیاز  زنبق سفید
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
دمای مورد نیاز  زنبق سفید
18-21 درجه سانتیگراد
خاک مورد نياز
خاک مورد نیاز  زنبق سفید
خاک های دشت و مکان های کوهستانی

خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی


ریشه های زنبق به شکل پودر شده برای موهای بلند بسیار مفید هستند. پودر زنبق با خرد کردن و آسیاب کردن ساقه های آن به دست می آید که موها را بسیار نرم، براق و موقر می سازد. پودر ریشه زنبق به عنوان آنتی ویروسی قوی عمل می کند. انواع مختلف سوختگی ها، زخم ها و غیره با کاربرد پودر زنبق التیام می یابند. رایحه روغن زنبق به کاهش بوی بد هنگام تنفس از دهان کمک می کند. در درمان آسم و برونشیت کمک می کند. درمان یبوست و میخچه را باعث می شود. در درمان درد و ناراحتی کبد موثر هستند.



سایر اطلاعات


طرز تهیه جوشانده ریزوم زنبق:

ریشه زنبق مدر بوده و برای جمع شدن آب در بدن مفید است. برای معالجه برونشیت، سرفه، اختلال کیسه مثانه و کولیت از آن استفاده می کنند. علاوه بر این ریشه زنبق برای گرفتگی و انبوهی کبد موثر است. روش تهیه جوشانده زنبق به شرح زیر است: ریشه زنبق را تمیز کرده و قیمت های اضافی را با چاقو بتراشید و به قطعات ریز درآورید. اجازه دهید گیاه در شرایط مساعد خشک شود. برای هریک از ناراحتی های فوق و بیماری های یاد شده، مقدار 20 الی 30 گرم ریشه های زنبق خشک و یا تازه را در یک لیتر آب جوش به مدت 2 الی 3 ساعت خیس کنید. سپس به مدت 10 دقیقه با حرارت کم آن را دم کنید. در نهایت آن را صاف کرده و با عسل طبیعی شیرین کنید و در طول روز یک الی دو فنجان از آن را کم کم بنوشید.





منابع :
عظیمی و همکاران، 1390، ارزيابی تنوع ژنتيکي و وراثت
نقی نژاد و همکاران، 1394، بررسی ارتباط عوامل اکولو


 
 
 


گياهان ديگر از همين جنس :
 



گياهان ديگر از همين خانواده :
 
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2023 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.