فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز یکشنبه ۱۴۰۱/۱۱/۹         
  

Citrus depressaTaiwan tangerine که به فارسی نارنگی تایوانی نامیده میشود، گیاهی از خانواده سدابیان بومی تایوان می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: کمی مرطوب دمای محیط: نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری خاک: خاک های حاصلخیز
نارنگی تایوانی
نارنگی تایوانی

نام علمي
Citrus depressa
نام لاتين
Taiwan tangerine
خانواده (تيره)

خصوصیات - معرفی



"نارنگی تایوان" یکی از گونه های جنس سیتروس یا مرکبات و درختی کوچک می باشد. این درختان بومی تایوان و اوکیناوا در ژاپن هستند. میوه های این گونه از مرکبات، سرشار از فلاونوئیدها است.
نارنگی تایوانی درختی همیشه سبز است که تا حدود پنج متر ارتفاع نیز رشد می کند.
شکل ظاهری آن مشابه کلماندین می باشد.
گل ها به رنگ سفید و دارای حدود سه سانتیمتر قطر هستند. فصل گلدهی این گیاهان در ماه آپریل می باشد.
میوه ها معمولاً در ماه جولای تشکیل می شوند و هر میوه حدود 25 تا 60 گرم نیز وزن دارد. پوست میوه های نارس به رنگ سبز تیره و پوست میوه های رسیده به رنگ زرد دیده می شود. این میوه ها دارای قند بسیار کمی بوده و حاوی مقدار زیادی ترکیبات اسیدی و ترش مزه می باشند.



Taiwan tangerine Taiwan tangerine

شرایط نگهداری نارنگی تایوانی



نور مورد نياز
نور مورد نیاز گیاه نارنگی تایوانی
زیاد
آبياري و رطوبت
رطوبت مورد نیاز  نارنگی تایوانی
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
دمای مورد نیاز  نارنگی تایوانی
نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری درجه سانتیگراد
خاک مورد نياز
خاک مورد نیاز  نارنگی تایوانی
خاک های حاصلخیز


گونه های مختلف جنس مرکبات معمولاً در عرض جغرافیایی 35 تا 40 درجه شمالی و جنوبی در آب و هوای گرمسیری و نیمه گرمسیری به خوبی رشد می کنند، اگرچه مرکبات تجاری در مناطقی که درجه حرارت آن -7 درجه سانتیگراد است مشاهده می شوند.
دما نقش عمده ای در تنظیم زمان گلدهی و همچنین میوه درختان مرکبات دارد.
کمبود آب سبب توقف ریزش قبل از رسیدن میوه می گردد.
از آنجایی که برای استخراج فلاونوئیدها باید از میوه های نارس استفاده نمود، در میان عوامل اقلیمی، نور و حرارت نقش عمده ای در تولید فلاونوئیدهای هسپریدین و نارنجین در این گیاهان دارد.



Citrus depressa Citrus depressa

خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی



این میوه ها بسیار ترش و اسیدی بوده و اغلب همانند لیموترش، برای طعم دار کردن و به عنوان چاشنی غذاها مورد استفاده قرار می گیرند.
علاوه بر این برای تهیه مربا یا آب میوه نیز استفاده می شوند.
میوه های این گونه از مرکبات سرشار از فلاونوئیدها، آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی است.



معرفی و راهنمای پرورش درختان میوه - نارنگی تایوانی معرفی و راهنمای پرورش درختان میوه - نارنگی تایوانی

نحوه تکثیر نارنگی تایوانی



کاشت و تکثیر آنها توسط بذر صورت می گیرد. بستر کشت بذرها باید دارای خاک سطحی نرم و حاوی مقادیر مناسبی ترکیباتی هوموسی باشد.
آبیاری منظم و وجین علف های هرز، نقش عمده ای در رشد نشاها دارد. پس از آنکه ارتفاع نشاها به 20 تا 25 سانتیمتر رسید، آنها را به زمین اصلی که قبلاً آبیاری شده و خاک مرطوبی نیز دارد، با رعایت فواصل، منتقل می کنند. پس از انتقال تمام نشاها به زمین اصلی، باید آنها را آبیاری نمود.



Taiwan tangerine Taiwan tangerine



منابع :
http://idtools.org/id/citrus/citrusid/factsheet.ph
http://www.mensoregirl.com/citrus-depressa-okinawa
https://en.wikipedia.org/wiki/Citrus_depressa
امیدبیگی، ر. 1388. تولید و فرآوری گیاهان دارویی. ا


 
 
 


گياهان ديگر از همين جنس :
 



گياهان ديگر از همين خانواده :
 
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2023 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.