Ziziphora clinopodioides Blue mint bush که به فارسی کاکوتی کوهی نامیده میشود، گیاهی از خانواده نعناعیان، بومی اروپا و آسیا می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: مرطوب دمای محیط: نواحی نیمه گرمسیری تا معتدل خاک: خاک هایی با زهکشی مناسب و حاصلخیز
نام علمي
Ziziphora clinopodioides
خصوصیات - معرفی
گیاه "کاکوتی کوهی" گیاهی چندساله به ارتفاع 10 تا 40 سانتیمتر است که قسمت پایین ساقه کمی چوبی است.
برگ های آن پوشیده از کرک و گل های آن کوچک، سفید و پوشیده از کرک است. برگ ها تخم مرغی یا بیضی کشیده و یا سرنیزه ای است.
کاسه گل در این گیاه مخملی یا کرکدار است. گلبرگ ها به رنگ سفید و اندکی از طول کاسه بلندتر می باشند.
شرایط نگهداری کاکوتی کوهی
نور مورد نياز
زیاد
آبياري و رطوبت
مرطوب
دماي مورد نياز
نواحی نیمه گرمسیری تا معتدل
خاک مورد نياز
خاک هایی با زهکشی مناسب و حاصلخیز
|
کاکوتی کوهی به نور زیاد و مکان های آفتابی نیاز دارد. خاک آن باید از زهکشی مناسبی برخوردار باشد. همچنین به آبیاری منظم و خاک های مرطوب نیاز دارد. و در خاک های حاصلخیز نیز دارای رشد بهتری خواهد بود.
خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی
از اندام هوایی این گیاه، برگ ها و گل آذین در مراحل گلدهی برای مصارف دارویی استفاده می گردد. و از این اندام جمع آوری شده نیز، هم به صورت پودر و هم به صورت عرق استفاده می کنند.
این گیاه برای معالجه تیفوس، تقویت معده و رفع درد و ناراحتی های آن به کار می رود.
ترکیبات اصلی اسانس این گونه عبارتست از پولکون، نئومنتول، 5- متیل 3- سیکلو هگزان، لیمونن و سینئول.
نحوه تکثیر کاکوتی کوهی
ازدیاد این گیاه از طریق کشت بذرهای آن و به صورت مستیقم در زمین اصلی و غیرمستقیم در خزانه و تهیه و انتقال نشا صورت می گیرد.