Rhus integrifoliaLemonade Berry که به فارسی لیمونادبِری نامیده میشود، گیاهی از خانواده پسته بومی کالیفرنیا می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: کمی مرطوب درجه حرارت: مقاوم به دمای 20-15 درجه فارنهایت درجه سانتیگراد خاک: خاک های بخوبی آبیاری شده
نام علمي
Rhus integrifolia
خصوصیات - معرفی
خصوصیات گیاهشناسی:
"لیمونادبِری" درختچه ای همیشه سبز یا درختی کوچک، و بومی کالیفرنیا می باشد. این درختچه معطر بوده و تا 8 تا 10 متر ارتفاع می تواند رشد کند. گاهی می تواند بیشتر نیز رشد کند. این گیاه دارای یک تنه قوی و کوتاه و شاخه های متعدد می باشد.
برگ ها به رنگ سبز معمولی تا سبز تیره، چرمی، پهن تا کمی مارپیچی و دارای حاشیه ای که دندانه های کوچکی دارد. این برگ ها دمبرگ دار و دارای رگبرگ میانی به رنگ خرمایی تا صورتی کم رنگ می باشند.
گل ها بصورت خوشه ای، کوچک، سفید تا صورتی هستند. که در ماه های فوریه تا مه، ضاهر می شوند. این گل ها ممکن است دوجنسی یا ماده باشند. گل ها معطر و دارای پنج کاسبرگ سبز رنگ، پنج گلبرگ قرمز-صورتی تا سفید و پنج پرچم می باشد. تخمدان برجسته بوده و یک تخمک دارد. گل های ماده دارای پرچم های کوچک یا فاقد پرچم است.
میوه های بالغ لیمونادبِری چسبناک، قرمز، پوشیده از کرک ها و به قطر 7 تا 10 میلیمتر است. این میوه ها بسیار مورد علاقه ی گونه هایی از پرندگان می باشند.
گیاهان جوان دارای پوست صاف مایل به قرمز است درحالی که گیاهان بالغ دارای پوست ترک خورده یا فلسی و مایل به خاکستری است.
شرایط نگهداری لیمونادبِری
نور مورد نياز
زیاد
آبياري و رطوبت
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
مقاوم به دمای 20-15 فارنهایت درجه سانتیگراد
خاک مورد نياز
خاک های بخوبی آبیاری شده
|
شرایط محیط رشد:
لیمونادبِری گیاهی است که بیشتر در زمین های شیب دار در نواحی ساحلی جنوب کالیفرنیا یافت می شود.
این گیاه برای رشد به آفتاب کامل تا ملایم نیاز دارد و شرایط سایه را تحمل نمی کند. مقاوم به خشکی است و سرمای سخت را تا 10 درجه فارنهایت تحمل می کند. لیمونادبِری بهترین رشد را در خاک های بخوبی آبیاری شده دارد و شرایط گرما و باد و خاک هایی با مواد غذایی اندک را بخوبی تحمل می کند.
اگر اندازه این گیاه بسیار بزرگ شود باید هرس سنگینی انجام گردد، پس از هرس به سرعت مجدداً جوانه تولید می کند.
خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی
خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:
تعدادی از گونه های این جنس دارای مواد سمی هستند. از میوه های این گیاه برای تهیه نوشیدنی لیموناد استفاده می شود. در بعضی موارد استفاده از شیره ی این گیاه باعث ایجاد حساسیت های پوستی می شوند.
برگ های این گیاه دارای مقادیر زیادی تانن هستند. حتی در گونه های همیشه سبز نیز تعدادی از برگ ها در پاییز ریزش می کنند. از این برگ های خزان شده می توان در تهیه رنگ های قهوه ای یا ماده تثبیت کننده رنگ در رنگرزی استفاده کرد.
بذور میوه های لیمونادبِری نیز دارای روغن می باشد. این روغن می تواند برای ساختن شمع به کار برود.
چوب های بالغ این گیاه نیز بسیار متراکم و انبوه و مقاوم هستند و برای سوخت استفاده می گردند.
نحوه تکثیر لیمونادبِری
تکثیر:
تکثیر لیمونادبِری به وسیله کشت بذر یا ساقه های رونده یا پاجوش ها انجام می شود. بهترین زمان کشت بذر، کشت پس از رفع خطر سرما است. برای جوانه زنی بهتر، می توان بذور را 24 ساعت در آب گرم خیساند.
گرده افشانی توسط زنبور عسل صورت می گیرد و برای این منظور بهتر است درختان ماده و نر نزدیک به هم کشت شوند.
منابع :
http://en.wikipedia.org/wiki/Rhus_integrifoliahttp://plants.usda.gov/core/profile?symbol=rhin2http://www.biosbcc.net/b100plant/htm/rintegrifoliahttp://www.calflora.net/bloomingplants/lemonadeberhttp://www.californianativeplants.com/index.php/cahttp://www.laspilitas.com/nature-of-california/plahttp://www.pfaf.org/user/Plant.aspx?LatinName=Rhushttp://www.smgrowers.com/products/plants/plantdisphttp://www.tradewindsfruit.com/content/lemonade-behttp://www.wildflower.org/plants/result.php?id_pla گياهان ديگر از همين جنس :
گياهان ديگر از همين خانواده :