|
گیاه "گل ساعتی قرمز" یا "گل ساعتی سرخ" یکی از گیاهان رونده و سریع الرشد با میوه ای خوراکی و خط دار و گل هایی به رنگ قرمز تیره همانند گل های گونه Passiflora vitifolia است.
میوه های این گونه نیز از نظر ظاهری همانند میوه های گونه Passiflora capsularis است با این تفاوت که میوه های گونه P. capsularis به رنگ قرمز می باشد و تنها گونه ای از خانواده گل ساعتی ها است که میوه هایی به این رنگ تولید می کند.
میوه های این گونه ها معمولاً به صورت خام به مصرف خوراکی خواهند رسید. گونه مذکور بومی نواحی آمازون، از پرو، برزیل و بولیوی و ونوزوئلا است.
زمان گلدهی این گیاهان از جولای تا سپتامبر است.
|
|
شرایط نگهداری گل ساعتی قرمز
|
|
این گیاه بیشتر در نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری می روید و همچنین از نظر نیاز نوری به نور کامل آفتاب تا کمی سایه نیاز دارد. همچنین به آبیاری منظم و متعادل نیاز دارد. آبیاری گیاهان در فصل پاییز و زمستان باید کاهش یابد.
برای جلوگیری از حمله بیماری های قارچی به مکان هایی با تهویه مناسب و جریان گردش هوا نیاز دارد.
|
|
|
تکثیر این گیاهان از طریق کشت بذرها و ریشه دار کردن قلمه ها صورت می گیرد. توصیه شده برای جوانه زنی بهتر بذرها از پیش تیمارهای جوانه زنی استفاده شود. این بذرها دارای یک پوشش سخت بوده که جوانه زنی بذور را کند می کند. روش های مختلفی برای انجام پیش تیمارهای جوانه زنی وجود دارد اما راحت ترین روش، غوطه ور کردن بذور به مدت 24 تا 48 ساعت قبل از کشت در آب گرم می باشد. یا می توان بذرها را با استفاده از غلطاندن در شن، خراش دهی نمود تا جوانه زنی بذر راحت تر صورت گیرد.
بذرهای پیش تیمار شده را باید در عمق یک تا یک و نیم اینچ و در خاک مرطوب و استریل کشت کرد. دمای خاک بستر کشت باید حدود 70 تا 85 درجه فارنهایت باشد. خاک های سرد، جوانه زنی بذرها را با تأخیر مواجه می کند. بذرها حدود 4 هفته تا 6 ماه پس از کشت جوانه می زنند.
|
|