Eugenia aggregataCherry of the Rio Grande که به فارسی گیلاس ریو گرَند نامیده میشود، گیاهی از خانواده مورد بومی برزیل می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: کمی مرطوب دمای محیط: نواحی گرم و نیمه گرم خاک: خاک هایی با مواد غذایی کافی و کمی اسیدی
دانستنیهای علمی
نام علمي
Eugenia aggregata
نام لاتين
Cherry of the Rio Grande
"گیلاس ریو گِرَند" درختچه ای همیشه سبز و بومی برزیل است که میوه های کوچکی به رنک قرمز تیره تا ارغوانی تولید می کند. این میوه ها مزه ای شیرین و مشابه طعم گیلاس دارند.
خصوصیات - معرفی
گیلاس ریو گرند درختچه ای همیشه سبز از خانواده مورد (Myrtaceae) و در اندازه های متوسط تا کوچک (10 تا 20 فوت) می باشد.
گل ها به رنگ سفید و کوچک، دارای چهار گلبرگ و تعداد زیادی پرچم هستند.
برگ ها به طول 2 تا 3 اینچ، به رنگ سبز براق و گاهی در مرکز برگ به سمت پاییت تاخورده اند.
میوه ها گرد، به قطر یک تا دو اینچ، به رنگ قرمز تیره تا ارغوانی، سته، با طعمی شیرین و مشابه طعم گیلاس شیرین هستند.
در فلوریدا معمولاً گلدهی از اوایل مارچ آغاز شده و فصل گلدهی چندین ماه (گاهی تا ماه می) طول می کشد. میوه ها نیز حدود سه هفته پس از گلدهی می رسند.
شرایط نگهداری گیلاس ریو گرَند
نور مورد نياز
زیاد
آبياري و رطوبت
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
نواحی گرم و نیمه گرم
خاک مورد نياز
خاک هایی با مواد غذایی کافی و کمی اسیدی
|
این گیاه برای رشد نیاز به شرایط نگهداری و حفاظت خاصی ندارد.
اندازه و کیفیت میوه در این درختچه به میزان مواد غذایی دریافتی و مقدار آبیاری کافی در زمان توسعه ی میوه ها بستگی دارد.
در سال اول کشت، گیاه به مقدار کافی مواد غذایی (NPK) به نسبت های مساوی 1:1:1 نیاز دارد. همچنین کود دریافتی باید حاوی مقادیر مناسبی از منیزیم نیز باشند.
کمبود آهن در خاک های آهکی، ایجاد مشکل برای گیاه می کند. این عنصر باید به صورت سکوسترین 138به صورت محلولپاشی یا تزریق در خاک، به خاک اضافه گردد.
در صورت نیاز از دیگر عناصر میکرو نیز باید استفاده نمود.
آبیاری گیاه در تمام طول رشد آن به خصوص در زمان تولید گل و توسعه ی میوه ها باید به صورت منظم انجام گیرد. هر چند که این گیاه خشکی را نیز می تواند برای مدت مشخصی تحمل کند.
گیاهان بالغ دمای تا 20 درجه فارنهایت را می توانند تحمل کنند ولی گیاهان جوان باید در برابر سرما محافظت شوند.
خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی
میوه های گیلاس ریو گرند را به صورت خام و یا از آنها برای تهیه ی انواع ژله ها، مرباها یا آب میوه استفاده می شود.
گیلاس ریو گرند را بسیار به ندرت و برای ایجاد تاجی زیبا هرس می کنند. معمولاً هرس این گیاه به منظور ایجاد پرچین صورت نمی گیرد.
نحوه تکثیر گیلاس ریو گرَند
این گونه ی گیاهی معمولاً از طریق کشت بذر تکثیر می شود. بذرها در کمتر از یک ماه جوانه می زنند اما ممکن است تا پنج سال طول بکشد تا به باردهی و تولید محصول برسند.
بهترین روش برای تکثیر این گیاه می تواند استفاده از قلمه یا پیوند باشد.
منابع :
http://davesgarden.com/guides/pf/go/73498/#bhttp://edibleplantproject.org/cherryriogrande/http://en.wikipedia.org/wiki/Eugenia_involucratahttp://plants.ifas.ufl.edu/node/157http://toptropicals.com/catalog/uid/Eugenia_aggreghttp://www.daleysfruit.com.au/fruit%20pages/cherryhttp://www.quisqualis.com/13chrriogjoy.htmlhttp://www.tradewindsfruit.com/content/cherry-of-t گياهان ديگر از همين جنس :
گياهان ديگر از همين خانواده :