فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز جمعه ۱۴۰۳/۱/۳۱         
  

Campomanesia lineatifoliaChampa که به فارسی چامپا نامیده میشود، گیاهی از خانواده مورد بومی آمازون می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: مرطوب دمای محیط: 22 تا 30 درجه سانتی گراد خاک: متوسط تا غنی
چامپا
چامپا

دانستنیهای علمی



نام علمي
Campomanesia lineatifolia
نام لاتين
Champa
خانواده (تيره)

دانستنیهای علمی : 

چامپا یا میچینچه گونه ای از گیاهان متعلق به خانواده موردیان است. 
این گیاه بومی نواحی تپه ای آمازون و جنگل های کناری کلمبیا ، ونزوئلا ، اکوادور ، پرو ، بولیوی و نواحی غربی برزیل می باشد. 
در امریکا در باغ های خانگی یافت می شود. این گونه گیاهی برای تولید و پرورش بیشتر قابل توصیه می باشد. 



چامپا چامپا

خصوصیات - معرفی


خصوصیات ظاهری :

چامپا یا گواوای معطر گیاهی همیشه سبز است تنه درخت چامپا شیاردار بوده و ضخامت آن 25 سانتی متر است.
ارتفاع آن 8 تا 10 متر است. پوست تنه درخت نازک و کمی مایل به رنگ سفید است.
 این پوسته نازک کم کم کنده می شود. برگ های درخت متقابل هستند و دسته های 4 تا 9 تایی دارند.
گلها کرِم رنگ بوده و 15 میلی متر قطر دارند. میوه آن Berry بوده و هنگام رسیدن رنگ زرد به خود می گیرد.
 قطر میوه ها بطور متوسط 30 میلی متر است اما می تواند به 70 میلی متر نیز برسد.
وزن میوه ها می تواند تا 140 گرم برسد. میوه ها دارای چهار تا ده بذر قهوه ای و پهن هستند که 1 سانتی متر قطر دارند.
  میوه ها شباهت زیادی به گواوا داشته که طعم و مزه ی شیرینی دارند و همچنین عطر قوی دارند. 



Champa Champa

شرایط نگهداری چامپا



نور مورد نياز
نور مورد نیاز گیاه چامپا
زیاد
آبياري و رطوبت
رطوبت مورد نیاز  چامپا
مرطوب
دماي مورد نياز
دمای مورد نیاز  چامپا
22 تا 30 سانتی گراد درجه سانتیگراد
خاک مورد نياز
خاک مورد نیاز  چامپا
متوسط تا غنی

شرایط محیط رشد:

چامپا در آب و هوایی با متوسط دمای 22 تا 30 درجه سانتی گراد می تواند رشد داشته باشد.
مکان رشد و پرورش آن باید از رطوبت بالایی برخوردار باشد بطوریکه بارندگی سالانه آن 1500 میلی متر باشد. 
منطقه کاشت آن را نباید سیل بگیرد. 
از لحاظ نوری در مکان های با نور کامل و آفتابی بهترین رشد را از خود نشان می دهد. 



Campomanesia lineatifolia Campomanesia lineatifolia

خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی


خواص درمانی و کاربردها: 

میوه ها آبدار ، گوشتی و خوردنی هستند. از آن می توان در تهیه دسر ها ، نوشیدنی ها و مرباجات استفاده کرد. 
مزه آنها شیرین ملایم بوده و کمی اسیدی نیز هست.
میوه ها حاوی کلسیم ، فسفر و ویتامین C می باشند.
 میوه چامپا دارای 1.6 درصد پروتئین بوده و بذور آن دارای چربی هستند. 
در تحقیقی مشخص شد که ترکیبات این درخت فعالیت ملایم ضد میکردبی از خود نشان داده اند. 
بررسی ها ثابت کرده است که حاوی فلاونوئید و تانن است.
 کوئرستین و کاتچین که از ترکیبات مهم داردویی هستند در چامپا یافت شده است. 
همچنین عصاره آن می تواند باعث بهبود زخم معده گردد و همچنین با پلی فنل های خود باعث دفع رادیکال های آزاد بوده و از این طریق ضر سرطان باشد. 



معرفی و راهنمای پرورش درختان میوه - چامپا معرفی و راهنمای پرورش درختان میوه - چامپا

نحوه تکثیر چامپا


نحوه تکثیر گیاه : 

چامپا از طریق کاشت بذر در بستر اصلی ازدیاد می یابد. 
همچنین می توان در بذر را در شاسی کاشت و پس از رسیدن به اندازه مناسب آن را به محل اصلی انتقال داد. 



Champa Champa



منابع :
http://es.wikipedia.org/wiki/Campomanesia_lineatif
http://tropical.theferns.info/viewtropical.php?id=
http://www.agenciadenoticias.unal.edu.co/ndetalle/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16005915
http://www.tradewindsfruit.com/content/perfume-gua


 
 
 


گياهان ديگر از همين جنس :
 



گياهان ديگر از همين خانواده :
 
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.