|
دانستنیهای علمی :
چامپا یا میچینچه گونه ای از گیاهان متعلق به خانواده موردیان است.
این گیاه بومی نواحی تپه ای آمازون و جنگل های کناری کلمبیا ، ونزوئلا ، اکوادور ، پرو ، بولیوی و نواحی غربی برزیل می باشد.
در امریکا در باغ های خانگی یافت می شود. این گونه گیاهی برای تولید و پرورش بیشتر قابل توصیه می باشد.
|
|
|
خصوصیات ظاهری :
چامپا یا گواوای معطر گیاهی همیشه سبز است تنه درخت چامپا شیاردار بوده و ضخامت آن 25 سانتی متر است.
ارتفاع آن 8 تا 10 متر است. پوست تنه درخت نازک و کمی مایل به رنگ سفید است.
این پوسته نازک کم کم کنده می شود. برگ های درخت متقابل هستند و دسته های 4 تا 9 تایی دارند.
گلها کرِم رنگ بوده و 15 میلی متر قطر دارند. میوه آن Berry بوده و هنگام رسیدن رنگ زرد به خود می گیرد.
قطر میوه ها بطور متوسط 30 میلی متر است اما می تواند به 70 میلی متر نیز برسد.
وزن میوه ها می تواند تا 140 گرم برسد. میوه ها دارای چهار تا ده بذر قهوه ای و پهن هستند که 1 سانتی متر قطر دارند.
میوه ها شباهت زیادی به گواوا داشته که طعم و مزه ی شیرینی دارند و همچنین عطر قوی دارند.
|
|
|
شرایط محیط رشد:
چامپا در آب و هوایی با متوسط دمای 22 تا 30 درجه سانتی گراد می تواند رشد داشته باشد.
مکان رشد و پرورش آن باید از رطوبت بالایی برخوردار باشد بطوریکه بارندگی سالانه آن 1500 میلی متر باشد.
منطقه کاشت آن را نباید سیل بگیرد.
از لحاظ نوری در مکان های با نور کامل و آفتابی بهترین رشد را از خود نشان می دهد.
|
|
|
خواص درمانی و کاربردها:
میوه ها آبدار ، گوشتی و خوردنی هستند. از آن می توان در تهیه دسر ها ، نوشیدنی ها و مرباجات استفاده کرد.
مزه آنها شیرین ملایم بوده و کمی اسیدی نیز هست.
میوه ها حاوی کلسیم ، فسفر و ویتامین C می باشند.
میوه چامپا دارای 1.6 درصد پروتئین بوده و بذور آن دارای چربی هستند.
در تحقیقی مشخص شد که ترکیبات این درخت فعالیت ملایم ضد میکردبی از خود نشان داده اند.
بررسی ها ثابت کرده است که حاوی فلاونوئید و تانن است.
کوئرستین و کاتچین که از ترکیبات مهم داردویی هستند در چامپا یافت شده است.
همچنین عصاره آن می تواند باعث بهبود زخم معده گردد و همچنین با پلی فنل های خود باعث دفع رادیکال های آزاد بوده و از این طریق ضر سرطان باشد.
|
|
|
نحوه تکثیر گیاه :
چامپا از طریق کاشت بذر در بستر اصلی ازدیاد می یابد.
همچنین می توان در بذر را در شاسی کاشت و پس از رسیدن به اندازه مناسب آن را به محل اصلی انتقال داد.
|
|