فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز یکشنبه ۱۴۰۳/۴/۳         
  

Vigna mungo black gram که به فارسی ماش سیاه نامیده میشود، گیاهی از خانواده بقولات، بومی هند می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: کمی مرطوب دمای محیط: 25 تا 35 درجه سانتیگراد خاک: خاک های به خوبی آبیاری شده با اسیدیته 6 تا 7
ماش سیاه
ماش سیاه

نام علمي
Vigna mungo
نام لاتين
black gram
خانواده (تيره)

خصوصیات - معرفی



"ماش سیاه" گیاهی با نام علمی Vigna mungo و از خانواده Fabaceae (نیام داران) می باشد. ماش سیاه بومی هندوستان است و در این نواحی از زمان های گذشته مورد کشت و کار قرار می گرفت. این گیاه به دلیل تولید بذرهای سیاه رنگ در داخل غلاف، به ماش سیاه یا عدس سیاه معروف است. 
این گیاه به صورت علفی و یکساله و دارای عادت رشد افراشته، نیمه افراشته یا رونده، با کرک های انبوه می باشد. سیستم ریشه ای این گیاه مانند سایر گیاهان خانواده لگومینوز، گرهک های نرمی در انتهای ریشه ها تولید می کنند. ارتفاع گیاه به 30 تا 100 سانتیمتر رسیده و دارای برگ های بزرگ و کرکدار می باشد. غلاف های بذر نیز حدود 4 تا 6 سانتیمتر طول دارند. 




"ماش سیاه" گیاهی با نام علمی Vigna mungo و از خانواده Fabaceae (نیام داران) می باشد. ماش سیاه بومی هندوستان است و در این نواحی از زمان های گذشته مورد کشت و کار قرار می گرفت. این گیاه به دلیل تولید بذرهای سیاه رنگ در داخل غلاف، به ماش سیاه یا عدس سیاه معروف است. 
این گیاه به صورت علفی و یکساله و دارای عادت رشد افراشته، نیمه افراشته یا رونده، با کرک های انبوه می باشد. سیستم ریشه ای این گیاه مانند سایر گیاهان خانواده لگومینوز، گرهک های نرمی در انتهای ریشه ها تولید می کنند. ارتفاع گیاه به 30 تا 100 سانتیمتر رسیده و دارای برگ های بزرگ و کرکدار می باشد. غلاف های بذر نیز حدود 4 تا 6 سانتیمتر طول دارند. 



black gram black gram

شرایط نگهداری ماش سیاه



نور مورد نياز
نور مورد نیاز گیاه ماش سیاه
زیاد
آبياري و رطوبت
رطوبت مورد نیاز  ماش سیاه
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
دمای مورد نیاز  ماش سیاه
25 تا 35 درجه سانتیگراد
خاک مورد نياز
خاک مورد نیاز  ماش سیاه
خاک های به خوبی آبیاری شده با اسیدیته 6 تا 7


ماش سیاه محصول نواحی و فصول گرم است اما در هندوستان هم در تابستان و هم در زمستان و در ارتفاعات تا بیش از 1800 متر بالاتر از سطح دریا نیز رشد می کند.
این گیاه بسیار به خشکی مقاوم است اما در مقابل نسبت به سرما و ابری بودن طولانی آسمان غیرمتحمل می باشد. 
ماش سیاه به طول معمول در نواحی با متوسط دمای 25 تا 35 درجه سانتیگراد و بارندگی سالانه 600 تا 1000 میلیمتر رشد می کند. در نواحی با بارندگی زیاد، ممکن است گیاه در فصل های خشک و روی زمین های رسوبی و مرطوب رشد کند. 
بطور کلی خاک های به خوبی آبیاری شده نظیر خاک کتان سیاه (black-cotton) با اسیدیته 6 تا 7 را ترجیح می دهد اما می تواند در خاک های سبکتر نیز رشد کند.



Vigna mungo Vigna mungo

خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی


ارزش غذایی:

ماش سیاه دارای ارزش غذایی بالایی است به طوریکه هر 100 گرم از بذرهای آن حاوی 25 گرم پروتئین، 58.99 کربوهیدرات ها، 18.3 فیبرهای رژیمی، 1.64 گرم چربی، 983 میلیگرم پتاسیم، 138 میلیگرم کلسیم، 7.57 میلیگرم آهن، 1.447 میلیگرم نیاسین، 0.273 میلیگرم تیامین، 0.254 میلیگرم ریبوفلاوین، 0.281 میلیگرم ویتامین ب6، 216 میکروگرم ویتامین ب9، 267 میلیگرم منیزیم، 379 میلیگرم فسفر، 38 میلیگرم سدیم و 3.35 میلیگرم روی است.
ماش سیاه نیز مانند بسیاری از حبوبات، حاوی آمینو اسیدهای ضروری بسیاری است که نقش مهمی را در رژیم غذایی بشر به ویژه در نپال و هندوستان (نواحی بومی گیاه) بازی می کند.
این گیاه همچنین در کاهش سطح کلسترل خون می تواند بسیار مفید باشد. 



ارزش غذایی:

ماش سیاه دارای ارزش غذایی بالایی است به طوریکه هر 100 گرم از بذرهای آن حاوی 25 گرم پروتئین، 58.99 کربوهیدرات ها، 18.3 فیبرهای رژیمی، 1.64 گرم چربی، 983 میلیگرم پتاسیم، 138 میلیگرم کلسیم، 7.57 میلیگرم آهن، 1.447 میلیگرم نیاسین، 0.273 میلیگرم تیامین، 0.254 میلیگرم ریبوفلاوین، 0.281 میلیگرم ویتامین ب6، 216 میکروگرم ویتامین ب9، 267 میلیگرم منیزیم، 379 میلیگرم فسفر، 38 میلیگرم سدیم و 3.35 میلیگرم روی است.
ماش سیاه نیز مانند بسیاری از حبوبات، حاوی آمینو اسیدهای ضروری بسیاری است که نقش مهمی را در رژیم غذایی بشر به ویژه در نپال و هندوستان (نواحی بومی گیاه) بازی می کند.
این گیاه همچنین در کاهش سطح کلسترل خون می تواند بسیار مفید باشد. 



ارزش غذایی:

ماش سیاه دارای ارزش غذایی بالایی است به طوریکه هر 100 گرم از بذرهای آن حاوی 25 گرم پروتئین، 58.99 کربوهیدرات ها، 18.3 فیبرهای رژیمی، 1.64 گرم چربی، 983 میلیگرم پتاسیم، 138 میلیگرم کلسیم، 7.57 میلیگرم آهن، 1.447 میلیگرم نیاسین، 0.273 میلیگرم تیامین، 0.254 میلیگرم ریبوفلاوین، 0.281 میلیگرم ویتامین ب6، 216 میکروگرم ویتامین ب9، 267 میلیگرم منیزیم، 379 میلیگرم فسفر، 38 میلیگرم سدیم و 3.35 میلیگرم روی است.
ماش سیاه نیز مانند بسیاری از حبوبات، حاوی آمینو اسیدهای ضروری بسیاری است که نقش مهمی را در رژیم غذایی بشر به ویژه در نپال و هندوستان (نواحی بومی گیاه) بازی می کند.
این گیاه همچنین در کاهش سطح کلسترل خون می تواند بسیار مفید باشد. 



ماش سیاه - معرفی حبوبات ماش سیاه - معرفی حبوبات

نحوه تکثیر ماش سیاه



ماش سیاه از طریق کشت بذر تکثیر می شود. وزن هزاردانه بذرهای این گیاه حدود 15 تا 60 گرم می باشد. بذرها را باید در عمق یک تا یک و نیم سانتیمتری خاک کشت نمود. مقدار بذر مورد نیاز برای هر هکتار نیز حدود 10 تا 30 کیلوگرم می باشد. بذرها را باید در ردیف هایی به فاصله 25 تا 40 سانتیمتر و فاصله روی ردیف 10 تا 20 سانتیمتر کشت نمود. پس از کشت نیز حدود یک تا دو بار وجین علف های هرز صورت می گیرد. 
در فصول مرطوب در هندوستان، این گیاه را به صورت محصول فرعی یا در کشت مخلوط با چغندر قند، کتان، بادام زمینی، سورگم یا لوبیای سودانی کشت می کنند. در فصول خشک نیز به صورت محصول اصلی یا تک محصوله در زمین های آیش برنج مورد کشت و کار قرار می گیرد. 
میزان تولید بذرهای خشک حدود 350 تا 800 کیلوگرم در هکتار است که ممکن است به 1500 تا 2500 کیلوگرم در هکتار نیز برسد. 



black gram black gram



منابع :
http://www.feedipedia.org/node/236
http://www.prota4u.org/protav8.asp?p=Vigna+mungo
https://en.wikipedia.org/wiki/Vigna_mungo


 
 
 


گياهان ديگر از همين جنس :
 



گياهان ديگر از همين خانواده :
 
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.