Smyrniopsis aucheri که به فارسی پیکل نامیده میشود، گیاهی از خانواده چتریان ، بومی خوزستان و فارس و ... می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: خشک دمای محیط: 22-25 خاک: مکان های صخره ای
دانستنیهای علمی
نام علمي
Smyrniopsis aucheri
پیکل گیاهی است چندساله از خانواده چتریان که در نواحی غرب ایران و ارومیه می روید. بذرگیاهان خانواده چتریان اشکال مختلفی از خواب فیزیولوژیکی را از خود نشان می دهند و سرما می تواند تا حدود زیادی در رفع این نوع خواب ها اثر کند. برای شکست خواب بذر از روش های مختلفی استفاده می شود که بستگی به شرایط رویشگاهی، گونه گیاهی و نوع خواب دارد. آنچه مشخص است، این است که سرما عامل سنتز محرک جیبرلین درون زا را فعال می کند و با توجه به اینکه گیاه مورد نظر در مناطق معتدله و سرد می روید، می توان فرض نمود که خواب فیزیولوژیک بذرهای پیکل که با سرمادهی شکسته می شوند به عنوان یک سازگاری اکولوژیک در بذرهای این گیاه شکل گرفته است. در نهایت به منظور بهبود و افزایش شاخص های رشد، سرمادهی 60 روز با درجه حرارت 15 و 20 درجه سانتیگراد توصیه می گردد. در نهایت با توجه به نتایج، به منظور بهبود استقرار گیاه پیکل، کاربرد سرمادهی به مدت زمان 60 روز که سبب افزایش تمامی شاخص های استقرار نسبت به تیمار شاهد، توصیه می گردد.
نور مورد نياز
زیاد
آبياري و رطوبت
خشک
دماي مورد نياز
22-25 درجه سانتیگراد
خاک مورد نياز
مکان های صخره ای
|
خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی
گیاه پیکل از تیره چتریان در ترکیه، ایران، قفقاز و عراق پراکنش دارد ودر ایران نیز در مناطقی از شمال غرب، غرب ومرکز رشد می نماید. علیرغم اینکه طی سالیان اخیر دانه های این گیاه را به اشتباه به عنوان تخم غازیاقی جهت درمان بیماری ویتیلیگو به فروش می رسانند اما در کتب قدیم از آن به عنوان یک گیاه دارویی نامی برده نشده است. بررسی های اولیه ما نشان داد که میوه های این گیاه سرشار از ترکیبات کومارینی و فورانوکومارینی است و با توجه به اهمیت این ترکیبات در طب و داروسازی، تغذیه و بهداشت شناسایی نوع ترکیبات کومارینی موجود در میوه های گیاه مد نظر قرار گرفت. 15 ترکیب مربوط به ترکیبات کومارینی، فورانوکومارینی و فلاونوئیدی می باشد و ترکیب 16 یک تری گلیسیرید است. مقایسه ساختار ترکیبات تعیین ساختار شده با ترکیبات گزارش شده در پژوهش های دیگر نشان داد که تمام ترکیبات معرفی شده در این پژوهش، برای اولین بار از گیاه پیکل گزارش می شود.
منابع :
پایان نامه حیدری، 1390،بررسی تنوع ترکیبات کومارینی
غلامی و همکاران 1397، اثر تیمارهای سرمادهی و درجه
گياهان ديگر از همين خانواده :