Diospyros austroafricanaSOUTH AFRICAN STAR APPLE که به فارسی سیب ستاره ای آفریقای جنوبی نامیده میشود، گیاهی از خانواده آبنوس بومی آفریقای جنوبی می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: کمی مرطوب دمای محیط: نواحی نیمه گرمسیری تا گرمسیری خاک: خاک های مرطوب و دارای کمپوست
نام علمي
Diospyros austroafricana
نام لاتين
SOUTH AFRICAN STAR APPLE
خصوصیات - معرفی
گیاه "سیب ستاره ای آفریقای جنوبی" گیاهی درختی یا درختچه ای است. گاهی اوقات دارای تاجی گرد بوده و به ارتفاع 2 تا 10 متر دیده می شود. پوست آن به رنگ قهوه ای ملایم تا قهوه ای تیره و با پوسته های نواری است. شاخه ها به رنگ قهوه ای و در نهایت کرکدار می باشند.
برگ ها باریک، واژتخم مرغی، و کرکدار بوده که به دلیل وجود این کرک های ریز، ظاهری خاکستری به درخت می دهد. این برگ ها در انتهای شاخه ها و به صورت مجمتع ظاهر می شوند. و در ابعاد 35 میلیمتر در 2-5 میلیمتر، نیمه دمبرگ دار، کشیده، کرکدار و خزاندار می باشند.
این گیاه دارای گل های زیبا، به رنگ کرم، صورتی و قرمز و فانوسی شکل می باشند. این گل های زیبا، نه تنها انسان ها بلکه، پرندگان و پروانه ها را نیز به خود جلب می کند. گل ها به صورت آویزان و گیاهان به صورت دوپایه می باشند. به این صورت که گل های نر و ماده روی گیاهان جداگانه ای وجود دارند. زمان گلدهی از آگست تا نوامبر است.
میوه ها گرد و گوشتی بوده و از ژانویه تا ژوئن تشکیل می شوند. میوه های رسیده مخملی و به رنگ قرمز تا سیاه می باشند. هر میوه معمولاً حدود 15 میلیمتر قطر دارد.
شرایط نگهداری سیب ستاره ای آفریقای جنوبی
نور مورد نياز
زیاد
آبياري و رطوبت
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
نواحی نیمه گرمسیری تا گرمسیری
خاک مورد نياز
خاک های مرطوب و دارای کمپوست
|
سیب ستاره ای آفریقای جنوبی گیاهی کند رشد می باشد.
عموماً این گیاه به رطوبت زیاد نیاز دارد و می تواند آب و هوای سرد و یخبندان را نیز تحمل کند.
استفاده از مخلوط خاک و کمپوست و نیز رطوبت کافی برای رشد این گیاه بسیار مناسب است.
همچنین از نظر نیاز نوری نیز به آفتاب کامل نیاز دارد.
خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی
از این درختان و درختچه ها به عنوان بونسای استفاده می شود.
همچنین چوب آنها برای تهیه سوخت مورد استفاده قرار می گیرد.
میوه های این گیاه نیز مصرف خوراکی دارند.
نحوه تکثیر سیب ستاره ای آفریقای جنوبی
تکثیر این گیاه از طریق ریشه دار کردن قلمه ها و کشت بذرهای آن صورت می گیرد. ولی قلمه ها بسیار به سختی ریشه دار می شوند.
بذرهای تازه نسبت به بذرهای انبار شده، بهتر رشد می کنند. این بذرها در طول سه هفته جوانه می زنند. یک هفته پس از جوانه زنی، نهال های بذری را مقاوم سازی می کنند. نهال های بذری پس از یک ماه می توانند کاملاً نسبت به شرایط محیطی سازگار شوند.