فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز شنبه ۱۴۰۳/۷/۲۱         
  

Diospyros blancoiVelvet apple که به فارسی سیب مخملی نامیده میشود، گیاهی از خانواده آبنوس بومی فیلیپین می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: کمی مرطوب درجه حرارت: گرمسیری درجه سانتیگراد خاک: متوسط از نظر بافت و تغذیه
سیب مخملی
سیب مخملی

دانستنیهای علمی



نام علمي
Diospyros blancoi
نام لاتين
Velvet apple
خانواده (تيره)

درخت سیب مخملی، درختی از جنس درختان آبنوس است. این درخت میوه ای خوراکی با پوستی نرم، مخملی خزاندار که معمولاً به رنگ های مایل به قرمز یا کرم و با گوشتی صورتی رنگ می باشد، است. دارای عطر و طعمی مشابه میوه پنیر شیری رنگ است. این درخت بومی فیلیپین بوده ولی در جزایر میکرونزی نیز یافت می شود. درخت سیب مخملی به ندرت در سریلانکا هم پرورش می یابد.



این گونه ی گیاهی یکی از گونه های در معرض خطر انقراض است و در فیلیپین مورد حفاظت قرار می گیرد. همچنین قطع این درختان جهت استفاده از چوب، غیرقانونی بوده و باید تحت مجوزهای اداره جنگلبانی و سازمان محیط زیست و منابع طبیعی صورت گیرد.



سیب مخملی سیب مخملی

خصوصیات - معرفی


خصوصیات گیاهشناسی: درخت مابولو یا سیب مخملی، درختی در اندازه های متوسط است که تا 20 متر ارتفاع نیز رشد می کند. برگ های این درخت، چرمی، با بیش از 20 سانتیمتر طول و نوک تیز هستند. پهنک برگ سبز براق، که سطح بالای آن صاف و سطح پایین آن پوشیده از کرک های نرم است. گل های ماده بصورت جانبی و منفرد و همچنین بزرگتر از گل های نر ظاهر می شوند. میوه ها گوشتی، گرد، با بیش از 8 تا 10 سانتیمتر قطر و پوشیده از کرک های قهوه ای رنگ و کوتاه انبوه می باشند. پالپ میوه خوردنی است. کرک های میوه ها را قبل از خوردن باید با ساییدن از روی میوه پاک کرد، زیرا خوردن آنها ممکن است سبب بروز خارش یا سوزش گردد.



در پرتوریکو، میوه های این درخت طی ماه های آگوست تا اکتبر تولید می شوند.



میوه های این درخت بسیار خوب و مورد پسند از نظر شکل، رنگ، کرکدار بودن و مزه هستند. کولتیوارهای بدون بذر این درخت نیز وجود دارند که به اندازه گونه های معمولی و با بذر، بسیار مورد توجه می باشند.



Velvet apple Velvet apple

شرایط نگهداری سیب مخملی



نور مورد نياز
نور مورد نیاز گیاه سیب مخملی
زیاد
آبياري و رطوبت
رطوبت مورد نیاز  سیب مخملی
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
دمای مورد نیاز  سیب مخملی
گرمسیری
خاک مورد نياز
خاک مورد نیاز  سیب مخملی
متوسط از نظر بافت و تغذیه

شرایط محیط رشد: این گیاه درختی خزاندار و گرمسیری است که بخوبی در انواع مختلفی از خاک ها (از سطح دریا تا ارتفاع 2400 پایی بالاتر از سطح دریا) رشد می کند. این درخت به میزان مناسبی بارندگی در طول سال نیازمند است. همچنین یک درخت بسیار حالخیز و پرباری است.



می توان این درخت را در سایه یا در طول خیابان ها یا پارک ها کشت نمود.



برگ ها شاخه های کوچکتر این درخت در سرمای -2 درجه سانتیگراد از بین می روند.



Diospyros blancoi Diospyros blancoi

خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی


خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:



ترکیبات شیمیایی: برگ های این گیاه حاوی سیلیندرین (ایزواربونیل متیل اتر) و اسیدهای چرب آلفا و بتا آمیرین هستند. هر دوی این ترکیبات خاصیت ضد باکتریایی علیه باکتری های اشرشیا کلی، سودوموناس، کاندیدا آلبیکنز، استافیلوکوکوس اورئوس و تریکوفیتون دارند. خواص ضد عفونی کنندگی و ضد دردی این گیاه نیز به دلیل وجود آمیرین به اثبات رسیده است.



همچنین این برگ ها دارای آلکالوئیدها، کمی قند، صمغ، فلاونوئیدها و تانن ها می باشند. میوه ها حاوی تری ترپن ها و نیز میزان بالایی تانن هستند. همچنین منبع خوبی از ویتامین های A و C و مواد معدنی می باشند.



این میوه ها خاصیت، ضداسهال، قابض، ضدعفونی کنندگی و آنتی باکتریالی دارند.



میوه های آن 60 تا 73 درصد پروتئین دارند. در 100 گرم از میوه آن، 83-84.3 گرم آب، 2.8 گرم پروتئین، 0.2 گرم چربی، 11.8 گرم کربوهیدارت ها، 1.8 گرم فیبر، 46 میلیگرم کلسیم، 18 میلیگرم فسفر، 0.6 میلیگرم آهن، 32 IU ویتامین A، 0.03 میلیگرم ریبوفلاوین و نیاسین، 18 میلیگرم ویتامین C و بطور متوسط 332 کیلوژول انرژی وجود دارد.



چوب این درخت بسیار سخت است و به دلیل رنگ تیره اش بسیار معروف می باشد. گاهی به چوب آن "چوب آهن" نیز می گویند زیرا همانند آهن، سخت و غیرشکننده است. از چوب آن برای ساخت لوازم منزل و کالاهای زینتی استفاه می شود. همچنین برای ساختن چوب شمشیر نیز به کار می رود.



معرفی و راهنمای پرورش درختان میوه - سیب مخملی معرفی و راهنمای پرورش درختان میوه - سیب مخملی

نحوه تکثیر سیب مخملی


تکثیر: تکثیر درخت سیب مخملی به دو صورت کشت بذر و یا ریشه دار کردن قلمه ها صورت می پذیرد.



درختانی که با بذر تکثیر می شوند حدود 6-7 سال طول می کشد تا میوه دهنده ولی درختانی که با قلمه تکثیر می گردند، 3 تا 4 سال پس از استقرار، میوه تولید می کنند.



Velvet apple Velvet apple



منابع :
http://137.132.71.21/dna/organisms/hdetails/371/16
http://en.wikipedia.org/wiki/Diospyros_blancoi
http://toptropicals.com/catalog/uid/DIOSPYROS_BLAN
http://www.desert-tropicals.com/Plants/Ebenaceae/D
http://www.fruitipedia.com/mabolo.htm
http://www.stuartxchange.com/Mabolo.html


 
 
 


گياهان ديگر از همين جنس :
 



گياهان ديگر از همين خانواده :
 
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.