Asimina trilobapawpaw که به فارسی پاوپاو نامیده میشود، گیاهی از خانواده آنوناسه بومی جنوب آمریکا می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: مرطوب درجه حرارت: شرایط گرمسیر و نیمه گرمسیری درجه سانتیگراد خاک: متوسط و زهکش دار
دانستنیهای علمی
دانستنیهای علمی :
پاوپاو گونه ای از جنس Asimina بوده که شبیه دیگر گیاهان خانواده آنوناسه همچون custard-apple ، cherimoya و sweetsop می باشد. پاوپاو به مناطق غربی ، جنوبی و میانی آمریکا تعلق داشته و در نزدیکی اونتاریو و کانادا نیز دیده می شود.
خصوصیات - معرفی
خصوصیات ظاهری :
پاوپاو درختی کوچک یا درختچه ای بزرگ به شمار می رود. درختی کوچک خزان کننده وبا تنه مستقیم است که ممکن است به ارتفاع 5 الی 10 متر برسد در محلهای آفتابی تاج درخت هرمی شکل است. تنه درخت 20 تا 30 سانتی متر بوده و گاهی بیشتر هم می شود.
برگ ها ساده هستند و بطور متناوب قرار گرفتند. اطراف شاخه بصورت مارپیچی قرار گرفته اند. برگها در زمستان می ریزند به بیان دیگر برگریز بوده و 25 تا 30 سانتی متر طول دارند. برگها نوک تیز هستند و حاشیه دار هستند. ساقه چه ها کوتاه و محکم هستند.
گلهای پاوپاو کامل هستند و 3 تا 5 سانتی متر قطر دارند. رنگ گلهای پاوپاو قرمز تا بنفش پررنگ بوده و پس از رسیدن به رنگ خرمایی درمی آیند. گلها سه کاسبرگ و پنج گلبرگ داشته و کرکدار نیز هستند. زمان گلدهی آن آوریل تا ماه مِی است. گلها معطر هستند. میوه پاوپاو بزرگ بوده و رنگ آنها سبز مایل به زرد تا قهوه ای است. طول میوه 5 تا 16 سانتی متر و عرض آن 3 تا 7 سانتی متر می باشد.
شرایط نگهداری پاوپاو
نور مورد نياز
زیاد
آبياري و رطوبت
مرطوب
دماي مورد نياز
شرایط گرمسیر و نیمه گرمسیری
خاک مورد نياز
متوسط و زهکش دار
|
شرایط محیط رشد:
آب مورد نیاز پاوپاو متوسط بوده و خاک آن مرطوب باشد. در مکانهایی که باران از خصوصیات آنجا باشد می تواند کشت گردد. به خاک مرطوب مقاوم می باشد. در خاک متوسط براحتی رشد می کند. بستر کشت آن باید از زهکشی خوبی برخوردار باشد. مکان آن آفتابی تا نیم سایه برای رشد آن بهینه می باشد. خاک اگر کمی اسیدی باشد بهتر است.
خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی
خواص درمانی و کاربردها:
درخت پاوپاو به میزان کمی ارزش زینتی دارد. چوب آن ارزش تجاری ندارد. میوه ای گرمسیری است که آب میوه ای لذیذ استوایی تولید می کند که طعم شیرینی می کند. پاوپاو فواید درمانی از خود نشان داده است بطوریکه فعالیت های ضد سمی و حشره کشی آن نمایان شده است. این میوه منبع غنی از فیبر بوده و برای رژیم غذایی مناسب است.
فولات ، ویتامین A ، ویتامین C ، E زیادی نیز دارد. مقدار کمی کلسیم داشته و آهن ، ریبو فلاوین ، تیامین و نیاسین نیز دارد.
نحوه تکثیر پاوپاو
نحوه تکثیر گیاه :
بذرهای پاوپاو در شاسی سرد زود جوانه می زند. بذور آن در 1 تا 3 ماه در درمای 15 درجه سانتی گراد جوانه می زنند. بذرهای انبار شده چون خواب جنین دارد به سرمادهی نیاز داشته و پوسته سختی دارد .درخت از طریق کشت بذر براحتی رشد می کند.
از طریق خوابانیدن نیز به تکثیر پاوپاو اقدام کرد. روش دیگر تکثیر آن پیوند جوانه و نیز پیوند شاخه می باشد.
هشدار - عوارض جانبی
هشدار:
برخی مردم با استفاده از پاوپاو به حساسیت دچار شدند . تمامی قسمتهای این درخت حاوی لاتکس یا شیرابه هستند. هنگام برداشت باید مراقب شیره آن باشند زیرا ایجاد حساسیت و سوزش پوستی می کند. این شیرابه ایجاد تاول نیز می کند.
منابع :
http://en.wikipedia.org/wiki/Asimina_trilobahttp://whild.com.au/page/medicinal-uses-of-paw-pawhttp://www.drugs.com/npp/pawpaw.htmlhttp://www.missouribotanicalgarden.org/PlantFinderhttp://www.pfaf.org/user/Plant.aspx?LatinName=Asimhttp://www.traditionaloven.com/articles/124/papaya گياهان ديگر از همين خانواده :