فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز شنبه ۱۴۰۳/۲/۱         
  

Feijoa sellowianafeijoa که به فارسی فیجوآ نامیده میشود، گیاهی از خانواده موردیان بومی جنوب برزیل می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: مرطوب درجه حرارت: نیمه گرمسیری درجه سانتیگراد خاک: غنی و زهکش دار
فیجوآ
فیجوآ

دانستنیهای علمی



نام علمي
Feijoa sellowiana
نام لاتين
feijoa
خانواده (تيره)

دانستنیهای علمی : 

فیجوآ از گروه گیاهان گلدهنده بوده و به خانواده مورد تعلق دارد. بومی ارتفاعات جنوب برزیل ، مناطق شرقی پاراگوئه ،  اوروگوئه ، شمال آرژانتین و کلمبیا است. بطور گسترده در باغ ها جهت تولید میوه در زلاند نو ، استرالیا و آذربایجان کشت می شود. نباید با گواوا اشتباه گرفته شود. 



فیجوآ فیجوآ

خصوصیات - معرفی


خصوصیات ظاهری : 

فیجوآ درختی همیشه سبز بوده و بصورت درختچه ای یا درخت کوچک چند ساله است. ارتفاع آن یک تا هفت متر می رسد. بجز تولید میوه ، بطور گسترده به عنوان گیاه زینتی نیز پرورش داده می شود. 
میوه فیجوآ در پاییز می رسد. سبز بوده و شکل آن بیضی است. اندازه ی آن حدود یک تخم مرغ می باشد. میوه ها شیرین ، معطر ، با طعمی شبیه آناناس و سیب و نعناع هستند. گوشت میوه آبدار است و حالت ژله ای دارد. عصر میوه ها به ترکیب استر متیل بنزونات بر می گردد. برگ ها چرمی و متقابل هستند. دمبرگ ها کوتاه و ضخیم هستند. 
گل ها یک اینچ بوده و دوجنسی می باشند. بصورت تکی یا در خوشه ظاهر می شوند. پرچم ها بلند ، قرمز روشن با گرده های زرد رنگ هستند. گل ها شامل 4 تا 6 گلبرگ سفید رنگ با لبه های بنفش می باشند.



feijoa feijoa

شرایط نگهداری فیجوآ



نور مورد نياز
نور مورد نیاز گیاه فیجوآ
زیاد
آبياري و رطوبت
رطوبت مورد نیاز  فیجوآ
مرطوب
دماي مورد نياز
دمای مورد نیاز  فیجوآ
نیمه گرمسیری
خاک مورد نياز
خاک مورد نیاز  فیجوآ
غنی و زهکش دار

شرایط محیط رشد:

دمای مورد نیاز کشت فیجوآ شرایط نیمه گرمسیری تا گرمسیری است. اما به 50 ساعت سرمای زمستانه نیز برای میوه دهی نیاز دارد. به سرما مقاوم است. هنگامی که از بذر تکثیر می یابد رشد آرامی داشته و گیاهان جوان به باد حساس هستند. سرمای زمستانه زیر 9- درجه سانتی گراد سبب از بین رفتن گیاهان می گردد.
گرمای بالای 32 درجه سانتی گراد برای تشکیل میوه مضر است. این درخت به خشکی و شوری مقاوم است. به مقداری سایه نیز مقاوم بوده و آبیاری منظم برای رسیدن میوه ضروری می باشد. در خاکهای متنوعی رشد کرده و بهترین میوه ها از خاک هایی با زهکسی کامی برداشت می شوند. pH مطوب این گونه گیاهی 5.5 تا 7 می باشد.
 به کودهای کامل نیاز داشته و عملکرد آن را بالا می برد. ترکیب 8-8-8 از نیتروژن، فسفر و پتاسیم مناسب است. 



Feijoa sellowiana Feijoa sellowiana

خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی


خواص درمانی و کاربردهای صنعتی: 

این میوه از خواص جادویی در درمان گرفتگی شریان های قلب و گواتر ناشی از کمبود ید شناخته می شود. این میوه مقادیر قابل توجهی ید و ویتامین‌ها و مواد سودمندی مانند کومارین سینکو مارین و متیل بنزوات می باشد. 
میوه فیجوآ بصورت خام و همچنین بصورت فرآوری شده مانند مربا شربت کمپوت و حتی شکلات مورد استفاده قرار می گیرد.  منبع خوب ويتامين ث، فيبر و مواد معدني با كالري پايين است . 
فی‌جوآ دارای مقادیر بالایی از ترکیبات طبیعی آنتی اکسیدانی و محافظ پوست برای مبارزه با رادیکال‌های آزاد، بعنوان یکی از علل عمده ی پیری زودرس، بیماری‌ها و سرطان، می باشد . اسانس‌های في‌جوآ طيف وسيعي از فعاليت‌هاي ضد ميكروبي را مخصوصا در مقابل آلودگی‌های قارچي نشان مي‌دهند.



معرفی و راهنمای پرورش درختان میوه - فیجوآ معرفی و راهنمای پرورش درختان میوه - فیجوآ

نحوه تکثیر فیجوآ


نحوه تکثیر گیاه : 

فیجوآ به راحتی از طریق بذر تکثیر می یابد. اما دانهال ها غالباً شبیه پایه مادری نیستند. از شاخه ها میتوان قلمه گیری کرد و در سیستم میست یا مه افشان میتوان آن را ریشه دار کرد. 
از طریق پیوند رقم های مطلوب روی پایه های بذری نیز می توان به تکثیر فیجوآ اقدام کرد



feijoa feijoa



منابع :
http://en.wikipedia.org/wiki/Acca_sellowiana
http://www.crfg.org/pubs/ff/feijoa.html
http://www.floridata.com/ref/f/feijoa.cfm
http://www.pfaf.org/user/Plant.aspx?LatinName=Acca
https://www.hort.purdue.edu/newcrop/morton/feijoa.


 
 
 


گياهان ديگر از همين خانواده :
 
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.