فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز چهارشنبه ۱۴۰۳/۲/۵         
  

Cinnamomum cassia Chinese cinnamon که به فارسی دارچین چینی نامیده میشود، گیاهی از خانواده Lauraceae بومی جنوب ویتنام و غرب هیمالیا می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: مرطوب دمای محیط: 20 تا 30 درجه سانتیگراد خاک: خاک های سبک و حاصلخیز
دارچین چینی
دارچین چینی

دانستنیهای علمی



نام علمي
Cinnamomum cassia
نام لاتين
Chinese cinnamon
خانواده (تيره)


دارچین در زمره قدیمی ترین گیاهان دارویی و ادویه ای شناخته شده توسط بشر است. بعضی معتقدند از اوایل خلقت بشر دارچین، به عنوان ادویه شناخته شده و محترم بوده است. از این رو در کتاب تورات بارها از این گیاه نام برده شده است. 
یونانی ها و رومی های باستان از دارچین استفاده می کرده اند. بازرگانان عرب بر تجارت دارچین مسلط بوده و بازار جهانی دارچین در کنترل آنها بوده است. آنها منابع اصلی تولید و تهیه دارچین را به صورت یک راز محرمانه نزد خود نگاه می داشتند. دارچین در حدود 2000 سال قبل در ویتنام جزء باارزش ترین هدایایی بوده که به پادشاهان و امپراطوران عصر هدیه می دادند. اغلب سیاحان اروپایی در قرن پانزدهم و شانزدهم میلادی در جستجوی دارچین به عنوان کالایی بسیار ارزشمند بودند. 
در اکثر منابع علمی معتبر از پوست و اسانس دارچین به عنوان مواد دارویی ارزشمند یاد شده است. اسانس دارچین آرام بخش و ضدنفخ بوده و خاصیت ضدعفونی کنندگی شدید دارد. این اسانس به عنوان ضدقارچ، ضدباکتری، ضدویروس و حتی علیه لارو بسیاری از آفات مضر استفاده می شود. اسانس دارچین همچنین به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی و کاهش دهنده قند خون از اهمیت بسیاری برخوردار است. 
از مواد مؤثره دارچین در صنایع مختلف از جمله آرایشی و بهداشتی، تولید عطر و ادکلن، تولید صابون و تولید توتون و آدامس، پودینگ و دسرها استفاده فراوان می شود. همچنین در طعم دار کردن ترشیجات، انواع سس، گوشت و غذاهای آماده کاربرد دارد. 
از دارچین به عنوان حشره کشی مناسب نیز استفاده می شود. 
دارچین چینی در جنوب چین، اندونزی و هند، تایوان و دیگر کشورهای آسیای جنوب شرقی و جزایر اقیانوس آرام تولید می شود. 



دارچین چینی دارچین چینی

خصوصیات - معرفی



دارچین چینی یا دارچین ویتنامی درختی همیشه سبز است. منشأ آن جنوب ویتنام و غرب هیمالیا گزارش شده است. 
پیکر این گیاه معطر است و شباهت زیادی به دارچین حقیقی دارد ولی از دارچین حقیقی بزرگتر است. بطوریکه ارتفاع گیاهان دست نخورده (برداشت نشده) به 18 متر و قطر تنه آن به 1.5 متر می رسد. پوست این گیاه خاکستری و سطح آن ناصاف است. ضخامت پوست دارچین چینی بیش از دارچین حقیقی است. به طوری که ضخامت آن در گیاهان بالغ به 13 تا 15 میلیمتر می رسد. 
برگ دارچین چینی بیضی شکل، به رنگ سبز تیره و براق است. طول آن 15 و عرض آن 7.5 سانتیمتر بوده و به طور متناوب و نیمه متناوب روی ساقه قرار می گیرد. 
گل های این گیاه کوچک بوده و روی ساقه گلدهنده کوچکی ظاهر می شوند. میوه این گیاه معطر و بیضی شکل (کم و بیش شبیه آلو) بوده و از حیث اندازه از میوه دارچین حقیقی کوچکتر است. هر میوه حاوی یک دانه می باشد. باید دقت داشت تا گونه کاسیا متعلق به دارچین چینی با جنس کاسیا از تیره نخودیان که برگ های آن خاصیت دارویی داشته و از مواد مؤثره آن به عنوان ملین استفاده می شود، اشتباه نگردد.
پوست دارچین چینی محتوی 1 تا 2.5 درصد و برگ های آن حاوی 0.2 تا 0.7 درصد اسانس می باشد. مهمترین ترکیب اسانس پوست و برگ این گیاه را سینامالدئید (به مقدار 70 تا 95 درصد) تشکیل می دهد.



Chinese cinnamon Chinese cinnamon

شرایط نگهداری دارچین چینی



نور مورد نياز
نور مورد نیاز گیاه دارچین چینی
زیاد
آبياري و رطوبت
رطوبت مورد نیاز  دارچین چینی
مرطوب
دماي مورد نياز
دمای مورد نیاز  دارچین چینی
20 تا 30 درجه سانتیگراد
خاک مورد نياز
خاک مورد نیاز  دارچین چینی
خاک های سبک و حاصلخیز


خاک سبک (شنی – ماسه ای) برای کشت دارچین مطلوب است و زمین های سنگی و صخره ای برای کاشت دارچین مناسب نیست. 
دارچین چینی یا ویتنامی در اوایل رویش به سایه مقاوم بوده و در مقایسه با دارچین حقیقی شرایط خنک تر و خشک و با میزان بارندگی کمتر (1500 میلیمتر) را بهتر تحمل می کند. در حالی که نیاز آن به نور در مراحل بعدی رویش به مراتب بیش از دارچین حقیقی است. این گیاه در چین تا ارتفاع 300 متر از سطح دریا کشت می شود و سالانه به 2500 تا 3000 میلیمتر بارندگی نیاز دارد. 
کوددهی مناسب گیاهان به منظور برداشت حداکثر مقدار محصول ضروری است. عدم حاصلخیزی زمین هایی که دارچین در آنها کشت می شود سبب کاهش شدید محصول پوست و برگ دارچین شده و همچنین مقدار اسانس و کیفیت آن را کاهش می دهد. 



Cinnamomum cassia Cinnamomum cassia

خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی


از نظر طب سنتی طبیعت این گیاه گرم است. ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در دارچین چینی عبارتند از: سینامیک آلدئید، سینامیل استات، فنیل پروپیل استات، تانن و غیره در آن تشخیص داده شده است. بیشتر پوست شاخه‌ها و تنه درخت دارچین چینی –سلیخه- مورد استفاده دارویی است. سلیخه به طور معمول به صورت پودر شده استفاده میشود و روش‌های مصرف مختلف دیگری نیز دارد و بیشتر در کشورهای غربی بخصوص در آمریکا استفاده می‌شود. خواص درمانی سلیخه با دارچین معمولی تقریباً یکسان می‌باشد ولی کمی ضعیف‌تر است.



دارچین چینی - معرفی و خواص گیاهان دارویی دارچین چینی - معرفی و خواص گیاهان دارویی

نحوه تکثیر دارچین چینی



ازدیاد دارچین (اعم از دارچین حقیقی و چینی) به دو روش جنسی (توسط بذر) و رویشی صورت می گیرد. تکثیر این گیاه در اکثر کشورهای تولید کننده به روش جنسی و توسط بذر انجام می گیرد. 



Chinese cinnamon Chinese cinnamon



منابع :
http://www.herbwisdom.com/herb-cassia.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Cinnamomum_cassia
امیدبیگی، ر. 1389. تولید و فرآوری گیاهان دارویی. ا
صانعی، صمصام؛ (۱۳۹۵)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش ا


 
 
 


گياهان ديگر از همين جنس :
 



گياهان ديگر از همين خانواده :
 
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.