Azara petiolarismaquicillo که به فارسی آزارا نامیده میشود، گیاهی از خانواده سالیکاسه بومی شیلی می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: مرطوب درجه حرارت: شرایط گرمسیری درجه سانتیگراد خاک: متوسط و زهکش دار
دانستنیهای علمی
نام علمي
Azara petiolaris
دانستنیهای علمی :
Azara petiolaris به خانواده ای از درختان همیشه سبز تعلق دارد. بومی شیلی بوده و در مناطق Coquimbo نیز شناسایی شده است. همچنین به کشورهای اطراف آمریکای جنوبی نیز تعلق دارد.
آزارا گاهی با نام علمی Azara crassifolia یا Holly Azara نیز شناخته می شود.
خصوصیات - معرفی
خصوصیات ظاهری :
آزارا گونه ای است که به راحتی تا ارتفاع 10 متر می رسد. گلها دوجنسی هستند یعنی هم اندام ماده و هم اندام نر را در خود دارند. رنگ گل ها زرد بوده و بین 5 تا 6 میلی متر هستند.
میوه ها کوچک و کروی شکل بوده و رنگ سفید متمایل به آبی دارند. آزارا گیاه کمیاب و همیشه سبز بوده و شکل کلی آن بوته ای می باشد. چند شاخه ای بوده و شاخه ها تا 15 عدد و بیشتر می رسند. گل ها زدر رنگ هستند. روی گلها حالت پودری می باشد. عطر گلها در هنگامیکه گلها کاملاً باز شده اند به بیشترین میزان خود می رسد.
خوشه گل ها در بهار ظاهر شده و نمای زیبا دارند. میوه های ریز در اوایل تا اواسط تابستان تولید می شوند میوه ها بِری هستند. برگ ها تخم مرغی یا بیضی شکل ملایم هستند. تا 1- درجه سانتی گراد را تحمل می کند. برگ ها متناوب و دندانه دار است.
شرایط نگهداری آزارا
نور مورد نياز
زیاد
آبياري و رطوبت
مرطوب
دماي مورد نياز
شرایط گرمسیری
خاک مورد نياز
متوسط و زهکش دار
|
شرایط محیط رشد:
این گیاه بهترین گزینه برای قرار گیری در برابر بادهای سرد زمستان می باشد. مکان های آفتابی تا نیمه آفتابی را می پسندد. از لحاظ رطوبت خاک، خاک های مرطوب تا متوسط را ترجیح می دهد.
بستر خاکی آن باید از زهکشی خوبی برخوردار باشد. آبیاری منظم باشد. به خشکی کم مقاومت دارد.
خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی
خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:
آزارا بطور عجیبی خوشبو و معطر می باشد و بوی آن دلپذیر می باشد. بطوریکه در فضای سبز محیط آرام بخشی ایجاد کرده و نیز خود بوته نیز زیبایی خاصی دارد. میوه های این درخت برای پرندگان بسیار لذیذ بوده و می تواند غذای پرندگان محلی را تامین کند. میوه ها احتمالا برای انسانها نیز خوراکی باشد.
این گیاه دارویی نیز به شمار می رود اما تحقیقات کافی راجه به آن صورت نگرفته است. نوشیدنی های دارویی و نیز مربای درمانی در مناطق بومی از آن تهیه می گردد.
نحوه تکثیر آزارا
نحوه تکثیر گیاه :
تکثیر درختچه آزارا اکثراً از طریق کشت بذر انجام می گردد. درصد جوانه زنی بذور پایین بوده و حدود 30 درصد می باشد. احتمالا از طریق قلمه شاخه نیز بتوان به تکثیر آن اقدام نمود. به تحقیقات بیشتری نیاز می باشد.
منابع :
http://es.wikipedia.org/wiki/Azara_petiolarishttp://www.exeter.ac.uk/visit/campuses/gardens/abohttp://www.farreachesfarm.com/Azara-petiolaris-p/phttp://www.patagoniaplants.com/products/shrubs/azahttp://www.tradewindsfruit.com/content/holly-azara گياهان ديگر از همين خانواده :