فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز شنبه ۱۴۰۳/۶/۱۷         
  

Arnica montanamountain arnica که به فارسی هميشه بهار کوهی نامیده میشود، گیاهی از خانواده کاسنی بومی اروپا می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: مرطوب درجه حرارت: 25-20 درجه سانتیگراد خاک: خاکهای اسیدی و حاصلخیز- حساس به خاکهای آهکی
هميشه بهار کوهی
هميشه بهار کوهی

نام علمي
Arnica montana
نام لاتين
mountain arnica
خانواده (تيره)

خصوصیات - معرفی


همیشه بهار کوهی ساقه‌ ای بلند به طول 60-20 سانتیمتر دارد که د انتها به یک گل تکی ختم می شود. اغلب برگها در قسمت طوقه بوجود می آیند. اما در طول ساقه هم یک یا دو جفت برگ دیده می شود. گلهای انتهایی زرد بوده که از خرداد تا شهریور تشکیل می شوند. این گیاه دارای ماده سمی helenalin است که اگر به مقدار زیادی مصرف شود، عوارض جانبی به همراه دارد. اگر خود گیاه خورده شود، این عوارض جانبی شامل خونریزی شدید معده و روده ها می شود. ریشه ها دارای تیمول هستند که به عنوان قارچکش و نگهدارنده استفاده می شود و احتمالا ضد التهاب است.



مهمترین ترکیبات موجود در همیشه بهار کوهی که مسئول خواص دارویی آن هستند، سزکوئی ترپنها، helenalin و dihydrohelenalin هستند.



mountain arnica mountain arnica

شرایط نگهداری هميشه بهار کوهی



نور مورد نياز
نور مورد نیاز گیاه هميشه بهار کوهی
زیاد
آبياري و رطوبت
رطوبت مورد نیاز  هميشه بهار کوهی
مرطوب
دماي مورد نياز
دمای مورد نیاز  هميشه بهار کوهی
25-20 درجه سانتیگراد
خاک مورد نياز
خاک مورد نیاز  هميشه بهار کوهی
خاکهای اسیدی و حاصلخیز- حساس به خاکهای آهکی

این گیاه خاکهای اسیدی، حاصلخیز، مرطوب و با زهکش مناسب را می پسندد. pH مورد نیاز این گیاه 5.8 تا 7.6 است. بهترین رشد را در نور کامل آفتاب دارد. همیشه بهار کوهی به باد حساس است و بر روی خاک می افتد. این گیاه مقاوم به سرماست و می تواند تا 25- درجه را تحمل کند.



Arnica montana Arnica montana

خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی


از این گیاه برای درمان درد و ورمهای پوستی، جای نیش حشرات، دردهای عضلانی و غضروفی، جوشها و ترک خوردن لبها استفاده می شود. مصرف خوراکی این گیاه برای درمان گلودرد، نیش حشرات، درد و تورم رگهای پوستی( التهاب سطحی وریدی) و درد لثه ها است. به دلیل کاهش دردهای عضلانی و غضروفی ممکن است در درمان آرتروز کاربرد داشته باشد. در آشپزی از این گیاه به عنوان طعم دهنده نوشیدنی ها، تهیه دسرها، ژلاتین، آب نباتها و پودینگها استفاده می شود. در صنایع آرایشی همیشه بهار کوهی را برای ساخت تقویت کننده های موی سر و شامپوهای ضد شوره به کار می برند. از روغن این گیاه هم برای ساخت عطرها و معطر کردن محصولات آرایشی استفاده می شود.



معرفی گیاهان - هميشه بهار کوهی معرفی گیاهان - هميشه بهار کوهی

مقابله به آفات هميشه بهار کوهی


همیشه بهار کوهی به پوسیدگی طوقه و بیماری های قارچی بسیار حساس است. مهمترین عوامل بیماری زای این گیاه فیتوفترا و فوما است. در آب و هوای داغ و مرطوب و یا داغ و بسیار خشک احتمال این بیماری ها بسیار بیشتر است. در هنگام آلودگی گیاهان حالت پژمردگی پیدا می کنند که می توان در این مرحله از قارچکشها استفاده کرد. این گیاه آفت خاصی ندارد. گاهی کرمهای صدپا و بید را می توان بر روی این گیاه دید ولی خسارتی که وارد می کنند بسیار کم است.



هميشه بهار کوهی هميشه بهار کوهی

نحوه تکثیر هميشه بهار کوهی


تکثیر این گیاه با کشت بذر در شاسی سرد در اوایل بهار و انتقال آنها در زمانیست که به اندازه کافی رشد کرده باشند. این اندازه باید به حدی باشد که گیاهان در هنگام انتقال آسیبی نبینند. جوانه زنی بذرها در دمای 13 درجه 4-3 هفته طول می کشد. گاهی از تقسیم نیز برای تکثیر این گیاه استفاده می کنند.



mountain arnica mountain arnica

هشدار - عوارض جانبی


همیشه بهار کوهی در صورتیکه به صورت خارجی و یا در مقادیر کمی استفاده شود عوارض جانبی خاصی ندارد ولی در صورت مصرف خوراکی و در مقادیر بالا سبب دل درد، اسهال، خارش پوستی، کوتاه شدن نفسها و ضربان شدید قلب، افزایش فشار خون، خونریزی داخلی، کما و احتمالا مرگ می شود.گفته می شود که این گیاه نباید بر روی زخمهای باز استفاده شود زیرا ممکن است بیش از مقدار مجاز جذب خون شود. زنان باردار و همچنین زنان در دوران شیردهی نباید از این گیاه استفاده کنند. کسانیکه به گیاهان دیگری از خانواده کاسنی حساسیت دارند از این گیاه هم نباید استفاده کنند. افرادی که سیستم گوارشی حساس، زخم معده، بیماری Crohn ، مشکلات روده ای، ضربان شدید قلب و یا فشار خون بالا دارند، نباید از این گیاه استفاده کنند. همیشه بهار کوهی می تواند سبب افزایش خونریزی در هنگام عمل جراحی و یا بعد از آن شود. به همین دلیل حداقل دو هفته قبل از هرگونه عمل جراحی نباید از این گیاه استفاده کرد. این گیاه با داروهای ضد لخته کننده خون(Anticoagulant / Antiplatelet drugs) مانند آسپیرین، دیکلوفناک و ... تداخل دارویی دارد.



leopard's bane, wolf's bane, mountain tobacco leopard's bane, wolf's bane, mountain tobacco



منابع :
B.M.Smallfield & M.H. Douglas. 2008. Arnica montan
http://en.wikipedia.org/wiki/Arnica_montana
http://www.pfaf.org/user/Plant.aspx?LatinName=Arni
http://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredie


 
 
 


گياهان ديگر از همين خانواده :
 
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.