Quararibea funebrisCacao Flower که به فارسی گل کاکائو نامیده میشود، گیاهی از خانواده ختمی یا پنیرک بومی مکزیک می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: متوسط رطوبت: کمی مرطوب دمای محیط: نواحی گرمسیری خاک: انواع مختلفی از خاک ها
دانستنیهای علمی
نام علمي
Quararibea funebris
گیاه "گل کاکائو" یا "رزیتا دی کاکائو" یکی از درختانی است که از گل ها و بعضاً از میوه های معطر آن برای مصارف گوناگون استفاده می گردد.
این گیاه بومی جنوب مکزیک و گوآتمالا بوده و به صورت خودرو در این نواحی یافت می شود. اما جنگل زدایی سبب از بین رفتن بسیاری از این درختان شده است.
خصوصیات - معرفی
درخت گل کاکائو درختی همیشه سبز بوده که در اندازه های متوسط تا بزرگ رشد می کند.
همچنین نسبتاً کند رشد بوده و دارای تاجی گِرد است که نیازی به هرس و فرم دهی ندارد.
این گیاه دارای گل هایی معطر، زیبا، به رنگ سفید، با 1 تا 2 اینچ قطر می باشد. تمام بخش های این گیاه اعم از پرچم، مادگی و گلبرگ ها خوراکی می باشند.
میوه ها کوچک و معطر هستند.
برگ ها همیشه سبز، بزرگ، چرمی، با 15 اینچ طول و متقارن بوده که تاجی پراکنده را برای درخت ایجاد می کند.
شرایط نگهداری گل کاکائو
نور مورد نياز
متوسط
آبياري و رطوبت
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
نواحی گرمسیری
خاک مورد نياز
انواع مختلفی از خاک ها
|
کولتیوارهای مختلف این گیاهان بسیار محدود هستند. بنابراین اطلاعات کاملی از آنها در دست نیست. ولی مشاهدات حاکی از این است که این گیاهان می توانند در جنوب کالیفرنیا در خارج از گلخانه رشد کنند ولی از نظر ارتفاع طویل نخواهند شد.
این درخت گاهی مقاوم بوده و می تواند در دماهای کمی پایین برای مدت محدود، زنده بماند.
در آفتاب و یا سایه نیز رشد خواهد کرد.
خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی
گیاه "گل کاکائو" یا "رزیتا دی کاکائو" یکی از درختانی است که در طب سنتی استفاده می گردد.
از این گیاه به عنوان یکی از اجزای اصلی نوشیدنی ذرت شکلاتی نیز استفاده می شود.
از گل های معطر این گیاه به عنوان ادویه و چاشنی انواع نوشیدنی ها و غذاها، شکلات ها، دسرها استفاده می شود. همچنین به عنوان تازه خوری نیز کاربرد دارد.
از این گل ها حتی برای سیگار کشیدن در مخلوط با تنباکو نیز استفاده می شود.
بومیان از این گل ها به عنوان نگهدارنده ی غذاها نیز بهره می گیرند. همچنین برای تدفین مردگان و تشریفات مذهبی نیز از آنها استفاده می کنند. به همین دلیل به آن "درخت مراسم تدفین" نیز می گویند.
از این گل ها برای ساخت انواع عطرها و خوشبوکننده ها نیز استفاده می گردد.
در هند، از این گل ها در مراسم ازدواج و جشن ها و اعیاد استفاده می شود.
نحوه تکثیر گل کاکائو
تکثیر این گیاه از طریق کشت بذرهای آن صورت می گیرد.