Chrysobalanus icacococo plum که به فارسی آلوی کاکائو نامیده میشود، گیاهی از خانواده کریزوبالاناسه بومی جنوب فلوریدا، جنوب و مرکز آمریکا، غرب آفریقا می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: کمی خشک دمای محیط: حساس به سرمای کمتر از صفر درجه سانتیگراد خاک: خاک های وسیع با مواد غذایی کم
نام علمي
Chrysobalanus icaco
خصوصیات - معرفی
"آلوی کاکائو" بصورت درختچه ای به ارتفاع یک تا سه متر و یا درختی انبوه به ارتفاع دو تا شش متر دیده می شود که به ندرت به 10 متر نیز می رسد.
پوست تنه به رنگ خاکستری یا قهوه ای مایل به قرمز بوده که روی آن نقاط سفید رنگی نیز دیده می شود.
برگ ها همیشه سبز، پهن و تخم مرغی شکل تا تقریباً گرد؛ گاهی چرمی، به طول 3 تا 10 سانتیمتر و عرض 2.5 تا 7 سانتیمتر، به رنگ سبز تا قرمز روشن می باشند.
گل ها کوچک، سفید رنگ و خوشه ای بوده که در فصل بهار ظاهر می شوند. این گل ها کمی معطر نیز می باشند.
میوه ها گرد یا تخم مرغی شکل، خوشه ای و به قطر پنج سانتیمتر هستند که در فصل تابستان تشکیل می گردند. این میوه ها به رنگ زرد کم رنگ یا قرمز یا ارغوانی تیره می باشند.
شرایط نگهداری آلوی کاکائو
نور مورد نياز
زیاد
آبياري و رطوبت
کمی خشک
دماي مورد نياز
حساس به سرمای کمتر از صفر
خاک مورد نياز
خاک های وسیع با مواد غذایی کم
|
کولتیوارهای هوریزونتال از این گیاه مقاومت زیادی به املاح موجود در خاک داشته در حالی که کولتیوار میوه قرمز آن تحمل کمتری نسبت به املاح دارد.
این گیاهان تحمل متوسطی در مقابل خشکی خاک دارند.
مقاوت آنها در برابر باد بسیار بالا است.
معمولاً در خاک های پهناور با مواد غذایی بسیار کم، به خوبی رشد خواهند کرد. مناسب ترین pH برای رشد نیز بین 6.6 تا 8.4 است.
برگ ها در دمای 32 درجه فارنهایت (صفر درجه سانتیگراد) از بین می روند.
این گیاه می تواند در شرایط آفتاب کامل تا نیمه سایه رشد کند و از نظر میزان رطوبت، نیاز به آبیاری کم دارد.
خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی
"آلوی کاکائو" به عنوان درختچه ای زینتی کشت می شود. اگر این درختچه را بصورت انبوه کشت کنیم، می توان از آن به عنوان پرچین استفاده کرد. همچنین به دلیل گل های معطر، گیاهی عسل آور نیز می باشد.
میوه ی این گیاه خوراکی است و دارای مزه ی کمی شیرینی است. که در ساخت مربا نیز از آن استفاده می شود.
مقابله به آفات آلوی کاکائو
از آفات این گیاه می توان به شپشک سریلانکا و نیز پروانه سفید اشاره کرد.
نحوه تکثیر آلوی کاکائو
تکثیر این گیاه به سه روش: ریشه دار کردن قلمه ها، کشت بذر و خوابانیدن هوایی امکان پذیر می باشد.
منابع :
http://en.wikipedia.org/wiki/Chrysobalanus_icacohttp://hort.ifas.ufl.edu/woody/Pages/chrica/chricahttp://lee.ifas.ufl.edu/Hort/GardenPubsAZ/Cocoplumhttp://www.eattheweeds.com/chrysobalanus-icaco-mulhttp://www.tradewindsfruit.com/content/coco-plum.h