فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز پنجشنبه ۱۴۰۱/۹/۱۰         
  

Chrysobalanus icacococo plum که به فارسی آلوی کاکائو نامیده میشود، گیاهی از خانواده کریزوبالاناسه بومی جنوب فلوریدا، جنوب و مرکز آمریکا، غرب آفریقا می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: کمی خشک دمای محیط: حساس به سرمای کمتر از صفر درجه سانتیگراد خاک: خاک های وسیع با مواد غذایی کم
آلوی کاکائو
آلوی کاکائو

نام علمي
Chrysobalanus icaco
نام لاتين
coco plum
خانواده (تيره)

خصوصیات - معرفی


"آلوی کاکائو" بصورت درختچه ای به ارتفاع یک تا سه متر و یا درختی انبوه به ارتفاع دو تا شش متر دیده می شود که به ندرت به 10 متر نیز می رسد.
پوست تنه به رنگ خاکستری یا قهوه ای مایل به قرمز بوده که روی آن نقاط سفید رنگی نیز دیده می شود.
برگ ها همیشه سبز، پهن و تخم مرغی شکل تا تقریباً گرد؛ گاهی چرمی، به طول 3 تا 10 سانتیمتر و عرض 2.5 تا 7 سانتیمتر، به رنگ سبز تا قرمز روشن می باشند.
گل ها کوچک، سفید رنگ و خوشه ای بوده که در فصل بهار ظاهر می شوند. این گل ها کمی معطر نیز می باشند.
میوه ها گرد یا تخم مرغی شکل، خوشه ای و به قطر پنج سانتیمتر هستند که در فصل تابستان تشکیل می گردند. این میوه ها به رنگ زرد کم رنگ یا قرمز یا ارغوانی تیره می باشند.



coco plum coco plum

شرایط نگهداری آلوی کاکائو



نور مورد نياز
نور مورد نیاز گیاه آلوی کاکائو
زیاد
آبياري و رطوبت
رطوبت مورد نیاز  آلوی کاکائو
کمی خشک
دماي مورد نياز
دمای مورد نیاز  آلوی کاکائو
حساس به سرمای کمتر از صفر درجه سانتیگراد
خاک مورد نياز
خاک مورد نیاز  آلوی کاکائو
خاک های وسیع با مواد غذایی کم

کولتیوارهای هوریزونتال از این گیاه مقاومت زیادی به املاح موجود در خاک داشته در حالی که کولتیوار میوه قرمز آن تحمل کمتری نسبت به املاح دارد.
این گیاهان تحمل متوسطی در مقابل خشکی خاک دارند.
مقاوت آنها در برابر باد بسیار بالا است. 
معمولاً در خاک های پهناور با مواد غذایی بسیار کم، به خوبی رشد خواهند کرد. مناسب ترین pH برای رشد نیز بین 6.6 تا 8.4 است.
برگ ها در دمای 32 درجه فارنهایت (صفر درجه سانتیگراد) از بین می روند.
این گیاه می تواند در شرایط آفتاب کامل تا نیمه سایه رشد کند و از نظر میزان رطوبت، نیاز به آبیاری کم دارد.



Chrysobalanus icaco Chrysobalanus icaco

خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی


"آلوی کاکائو" به عنوان درختچه ای زینتی کشت می شود. اگر این درختچه را بصورت انبوه کشت کنیم، می توان از آن به عنوان پرچین استفاده کرد. همچنین به دلیل گل های معطر، گیاهی عسل آور نیز می باشد.
میوه ی این گیاه خوراکی است و دارای مزه ی کمی شیرینی است. که در ساخت مربا نیز از آن استفاده می شود.



معرفی و راهنمای پرورش درختان میوه - آلوی کاکائو معرفی و راهنمای پرورش درختان میوه - آلوی کاکائو

مقابله به آفات آلوی کاکائو


از آفات این گیاه می توان به شپشک سریلانکا و نیز پروانه سفید اشاره کرد.



آلوی کاکائو آلوی کاکائو

نحوه تکثیر آلوی کاکائو


تکثیر این گیاه به سه روش: ریشه دار کردن قلمه ها، کشت بذر و خوابانیدن هوایی امکان پذیر می باشد.



coco plum coco plum



منابع :
http://en.wikipedia.org/wiki/Chrysobalanus_icaco
http://hort.ifas.ufl.edu/woody/Pages/chrica/chrica
http://lee.ifas.ufl.edu/Hort/GardenPubsAZ/Cocoplum
http://www.eattheweeds.com/chrysobalanus-icaco-mul
http://www.tradewindsfruit.com/content/coco-plum.h


 
 
 
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2022 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.