شرایط محیط برای پرورش گیاه سیب عبارتند از: نور: نور زياد رطوبت: متوسط دما: 0_15 خاک: خاک گلدان، رس ،شن
دانستنیهای علمی
گياه سيب (Malus domestica) از اعضاي زيرخانواده پوموييده و تيره گل سرخ است. گلابي، به و ازگيل نيز همانند سيب در همين تيره قرار مي گيرند. جنس مالوس دست کم داراي ۱۵ گونه اصلي است اما ترديدهايي درباره تعداد گونه هاي اين جنس وجود دارد و در برخي از رده بندي ها شمار گونه هاي آن به ۳۳ گونه بالغ مي شود.
سيب گياهي به شکل درختچه يا درخت کوتاه با شاخه هاي بدون تيغ و برگ هاي ساده، تخم مرغي با لبه دالبر و راس تيز و کوتاه است که در سطح زيرين برهنه و بدون کرک و در سطح رويي کرک دار است.
خصوصیات - معرفی
تعداد گلبرگ ها پنج تا است و پرچم نيز بين ۵۰ ـ ۲۰ عددند. گل آذين ديهيمي و کم گل است. کاسه گل کرک دار و گلبرگ ها بيضي شکل با ناخنک دراز و به رنگ صورتي اند. ميوه، گرد و کروي داراي درون بر سخت و غشايي است و در هر يک از خانه هايش دو عدد دانه به وجود مي آيد.
شرایط نگهداری سیب
نور مورد نياز
زیاد
آبياري و رطوبت
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
8 درجه سانتیگراد
خاک مورد نياز
خاک گلدان، رس ،شن
|
بهترين خاک براي پرورش سيب عبارت است از: خاک عميق، به خوبي زهکشي شده، آهکي و با PH بين ۷-۶. گياه سيب نسبت به بيشتر شرايط آب و هوايي مقاوم است اما اقليم هاي نسبتاً سرد را ترجيح مي دهد. با اين وجود به يک دوره ۱۸۰ - ۱۲۰ روزه بدون سرما براي توليد ميوه مرغوب نياز دارد.
بهترين ميوه تحت شرايط روزهاي گرم، شب هاي خنک و نور زياد به وجود مي آيد. از آن جايي که گل هاي سيب دير شکوفا مي شوند، اين گياه در مقايسه با ساير درختان ميوه کمتر در معرض خطر سرمازدگي قرار مي گيرد.
خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی
گياه سيب داراي خواص پزشکي بسياري است. بيشتر اسيدها و نمک هاي ارزشمند ميوه سيب، درست در زير پوست آن تجمع يافته اند از اين رو توصيه مي شود که سيب با پوست خورده شود. خواص درماني سيب عمدتاً به اسيدماليک و تارتاريک موجود در آن مربوط مي شود. اسيدهاي موجود در سيب باعث زود هضم بودن آن شده اند.
پوست تنه و پوست ريشه سيب به خاطر داشتن فلوريدزين و کوئرستين بسيار تلخ است. سرخ پوستان ايالت واشنگتن با خيساندن پوست تنه سيب محلولي تهيه مي کنند که از آن براي درمان اسهال استفاده مي شود. بررسي هاي کلينيکي نشان داده که آب سيب در نوزادان و کودکان باعث بروز اسهال مي شود. پوست و ريشه سيب داراي خاصيت ضدباکتريايي است.
مقابله به آفات سیب
درختان سیب در مقابل تعداد از بیماریهای قلرچی و باکتریایی و آفات حشره ای آسیب پذیر هستند.سمپاشی برای آفات حشره ای نباید زمان شکوفه دهی انجام شود چون این امرموجب مرگ گرده افشانها می شود.از بین بیشترین بیماریهای خطرناک می توان به fireblight ( بیماری باکتریایــی (و دو بیماری قارچی به نامهای black spot وخال زدگی سیب ( cedar-apple rust ) اشاره کرد.
plum curlico جدی ترین آفت حشره ای محسوب می شود. سایر این آفات عبارتند از : کرم حشره و کرم سیب .آخرین ابزاردر پرورش طبیعی ، اسپری کردن لایه نازکی ازخاک معدنی کائولین است که موجب تشکیل مانعی طبیعی در مقابل بعضی آفات شده و مانع آفتاب سوختی سیب می گردد.
نحوه تکثیر سیب
بهترین نوع تکثیر آن بوسیله قلمه میباشد به این طریق که در اواخر پائیز شاخه های آن را که نیمه چوبی و قوی و سالم باشد انتخاب و باندازه ده تا پانزده سانتیمتر از آنرا قطع نموده و تا نصفه در ماسه شن نرم و شسته فرو میکنند و در اطاق یا گلخانه که دمای آن ده درجه سانتیگراد کمتر نباشد قرار میدهند و مطابق معمول آبیاری میکنند تا قلمه ها ریشه دار شوند .
در اوائل بهار که قلمه ها دارای ریشه کامل شدند آنرا به محل اصلی یا گلدان با خاکی قوی و زهکشی خوب منتقل میکنند ، تکثیر بوسیله بذر هم امکان پذبر میباشد.
منابع :
http://horticulturecity.mihanblog.com/post/111http://www.alonefarmer.blogfa.com/post-901.aspxhttp://www.amameh.com/educations/57-agriculture/12http://www.farshadpileste.blogfa.com/86091.aspxhttp://www.kubk.blogfa.com/post-122.aspx گياهان ديگر از همين جنس :
گياهان ديگر از همين خانواده :