Alibertia edulisMARMELADA که به فارسی مارمِلادا نامیده میشود، گیاهی از خانواده روناس بومی آمازون می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: کمی مرطوب دمای محیط: شرایط گرمسیری و نیمه گرمسیری خاک: متوسط تا غنی
دانستنیهای علمی
نام علمي
Alibertia edulis
دانستنیهای علمی :
مارملادا گونه ای در جنس Alibertia بوده و به خانواده تعلق دارد.
بومی دشت های باز رودخانه های آمازون و برزیل می باشد.
میوه های این گیاه از درختان خودرو در جنگلهای وحشی حاصل می شوند و کمتر کشت آن بصورت اهلی رواج دارد.
مارملادا در نواحی ساحلی در شمال آمریکای مرکزی یافت می شود.
خصوصیات - معرفی
خصوصیات ظاهری :
مارملادا گیاهی همیشه سبز بوده و دو پایه می باشد. ارتفاع آن در سن بلوغ تا 7.5 متر می رسد و حالت درخت ایستاده است.
تنه آن به رنگ قهوه ای روشن است. برگ های آن بطور متقابل قرار داشته و شکل آن بیضی است.
رنگ برگ ها سبز تیره بوده و سطح صافی دارد. سطح برگها براق بوده و شبیه آووکادو می باشد.
گل ها لوله ای شکل بوده و زنگوله ای شکل هستند. رنگ آنها سفید است و کرکدار نیز هستند.
خوشه های گل 4 تا 8 اینچ طول داشته و گل ها 4 تا 5 گلبرگ دارند.
میوه ها تخم مرغی شکل هستند و رنگ آنها هنگام رسیدن زرد می شود. میوه ها در هنگام بلوغ سبز هستند.
میوه ها خوراکی هستند. سایز میوه ها تقریباً مثل انار است.
شرایط نگهداری مارمِلادا
نور مورد نياز
زیاد
آبياري و رطوبت
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
شرایط گرمسیری و نیمه گرمسیری
خاک مورد نياز
متوسط تا غنی
|
شرایط محیط رشد:
این گیاه شرایط نگهداری خاصی نیاز ندارد. فقط درخت را باید عمیق کشت کرد چراکه ریشه های عمودی طویلی دارد.
هرس را فراموش نکنید. با کودهای ارگانیک آن را تقویت کنید تا نتیجه بهتری حاصل گردد.
این گیاه بومی مناطق گرمسیری است بنابراین در شرایط گرمسیری رشد بهینه دارد.
مکان آن آفتاب کامل و روشن باشد. در خاک های فقیر نیز رشد دارد.
گیاهان استقرار یافته به خشکی مقاوم هستند.
خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی
خواص درمانی و کاربردها:
میوه ها در مناطق بومی طرفدار دارد. می توان از میوه ها مربا و ژله تهیه نمود.
در بستنی ها نیز از این میوه استفاده می شود. گوشت تیره میوه یادآور مارمالاد و مربا است.
برگ های آن را در آب حمام برای درمان فتق در مناطق بومی استفاده می کنند.
چوب آن سنگین بوده و بافت خشنی دارد بنابراین در مقابل پوسیدگی مقاوم است و می توان از آن در سازه های چوبی استفاده کرد. در تهیه ذغال نیز کاربرد دارد.
نحوه تکثیر مارمِلادا
نحوه تکثیر گیاه :
می توان با کاشت بذر به تکثیر آن اقدام نمود. بذور یک سال در یخچال نگهداری شود.
جوانه زنی آن 40 تا 60 روز به طول می انجامد.
منابع :
http://en.wikipedia.org/wiki/Alibertia_edulishttp://ntsavanna.com/marmalade-of-the-coffee-familhttp://tropical.theferns.info/viewtropical.php?id=http://www.bananasraras.org/frutasrarasingles/alibhttp://www.tradewindsfruit.com/content/marmelada.h گياهان ديگر از همين خانواده :