شرایط محیط برای پرورش گیاه بید مجنون عبارتند از: نور: آفتابی رطوبت: مرطوب دما: 0_20 خاک: خاک حاصلخیز و مرطوب با زهکشی خوب مانند رس، شن و ماسه
دانستنیهای علمی
نام علمي
Salix Babylonica
بید مجنون گونه ای درخت دوپایه دارای چوبهای نرم و سبک است که گلهایش فاقد پوشش میباشد. این گونه بسیار زیبا از جنس Salix (سالیکس) در خانواده Salicaceae (سالیکاسها) بومی مانطق شمالی و غربی چین و همچنین امتداد دجله و فرات و بخش هایی از بابل باستان است. این درخت در امتداد جاده ابریشم به سمت جنوب غربی آسیا و اروپا نیز دیده میشود.
این درخت در زمستان برگهایش می ریزد، در خاک مرطوب و سرد رشد کرده و بیشتر در نیمکره شمالی یافت میشود.
خصوصیات - معرفی
بید مجنون درختی برگریز در اندازه متوسط تا بزرگ است که در طول رشد خود به ارتفاع 20 تا 25 متر بلندی میتواند برسد. درختی با سریع رشد و دارای طول عمر کوتاه، بین 40 تا 75 سال است.
شاخه های آن قهوه ای مایل به زرد ، با جوانه های کوچک هستند. برگ ها متناوب ، مارپیچ ، مرتب و باریک به رنگ سبز روشن به طول 4 تا 16 سانتی متر و عرض 5 تا 2 سانتی با حاشیه دندانه دندانه ریز و نوک تیز میباشند و در پاییز به رنگ زرد طلایی در می آیند. گل های آن در اوایل بهار میرویند.
بید مجنون مثمره نیست، یعنی میوه ای ندارد. اما شاخه هایی آبشاری مانند و بسیار زیبا دارد که آویزان است. این درخت به دلیل این که شاخه هایش را به پایین متمایل کرده، مجنون نامیده می شود.
شرایط نگهداری بید مجنون
نور مورد نياز
زیاد
آبياري و رطوبت
مرطوب
دماي مورد نياز
10 درجه سانتیگراد
خاک مورد نياز
خاک حاصلخیز و مرطوب با زهکشی خوب مانند رس، شن و ماسه
|
بید مجنون درختی بسیار سازگار است و در بسیاری از انواع خاک به جز خاک هایی که بسیار سریع آب را تخلیه میکنند و خاک های بسیار خشک در بقیه خاک ها رشد مناسبی دارد بهترین نوع خاک برای آن خاک حاصلخیز و مرطوب با زهکشی خوب مانند رس، شن و ماسه با 5 تا 7.5 است. این درخت از نظر نور محیط روشن و آفتابی را دوست دارد و تحت شرایط بیش از حد سایه شکل نامناسب و نحیف به خود میگیرد. نیاز به رطوبت آن زیاد است و شرایط مرطوب را دوست دارد. از نظر دمایی شرایط مناطق 4 - 9 USDA را میخواهد و همچنین در منطقه USDA 10 به خوبی رشد خواهد کرد اگر آب کافی در دسترس باشد. متوسط دما در این مناطق 10 درجه سانتیگراد است.
مقابله به آفات بید مجنون
بید مجنون به علت زیبایی و سایه انداز بودن کاربرد فراوانی در فضای سبز دارد. کاشت در چمن کاریها، حاشيه آبنماها، باغهای صخره ای و پارکها از کاربرد های آن در فضای سبز است.
بیماری های بید مجنون :
1- Agrobacterium Tumefaciens : این بیماری به نام گال طوقه نیز شناخته می شود.این باکتری در سایر گیاهان نیز تولید بیماری میکند.
2- Physalospora Miyabeana : قارچی است که شاخه ها و تنه درختان بید را آلوده می کند و باعث ایجاد خسارت می شود.اگر چه این لکه ها برای بید کشنده نیستند.
3- Tar Disease( بیماری قیری شدن بید مجنون) : این بیماری لکه های سیاهی بر روی برگهای درخت ایجاد میکند.این لکه های سیاه سه بعدی هستند
4- Willow Scab :بیماری است که از برگهای جوان و نابالغ تغذیه میکند. این قارچ ابتدا به برگها متصل می شود و سپس به شاخه های کوچک می چسبد. باعث ایجاد شانکر و کپک می شود.
5- Root Rot : پوسیدگی در سیستم ریشه مستقر می شود و کل درخت را آلوده می کند.این نوع پوسیدگی می تواند درخت را سریعا از بین ببرد.
نحوه تکثیر بید مجنون
معمولا برای ازدیاد بید مجنون ،این گونه را بر روی سایر گونه های بید پیوند می زنند.
منابع :
http://en.wikipedia.org/wiki/Salix_babylonicahttp://fa.wikipedia.org/wiki/بید_مجنون?match=bghttp://ghorbanpur.mihanblog.com/post/101http://treesandshrubs.about.com/od/commontrees/p/whttp://www.ces.ncsu.edu/depts/hort/consumer/factshhttp://www.floridata.com/ref/s/sali_bab.cfmhttp://www.holybible.blogfa.com/post-321.aspxhttp://www.khandan.blogfa.com/88084.aspx گياهان ديگر از همين جنس :
گياهان ديگر از همين خانواده :