فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز جمعه ۱۴۰۳/۷/۲۰         
  

Matricaria chamomillae - Matricaria aureachamomile که به فارسی بابونه نامیده میشود، گیاهی از خانواده کاسنی بومی مناطق معتدل مديترانه و آسياي صغير می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: مرطوب درجه حرارت: 19-20 درجه سانتیگراد خاک: ماسه ای، غنی و با زهکش مناسب
بابونه
بابونه

دانستنیهای علمی



نام علمي
Matricaria chamomillae Matricaria aurea
نام لاتين
chamomile
خانواده (تيره)

بابونه یکی از گیاهان شناخته شده توسط انسان و یکی از پرمصرف¬ترین گیاهان دارویی در اروپا، خاورمیانه، آمریکای شمالی، استرالیا و کشورهای آفریقایی است که عمدتاً به منظور استفاده از اسانس آبی رنگ آن کشت می¬شود و با توجه به کاربرد روز افزون آن در صنایع داروسازی، آرایشی و بهداشتی، عطر سازی و تهیه چاشنی¬های غذایی از اهمیت بسیاری برخوردار است. کشت این گیاه از مقیاس وسیع از 20 سال پیش در کشور آلمان غربی آغاز شد و در حال حاضر مصرف سالانه بابونه در جهان پیش از 4 هزار تن گل خشک است که عمدتاً توسط کشورهای مجارستان، روسیه، آرژانتین، آلمان چک، اسلواکی، فنلاند، مصر و اخیراً هند تامین می¬شود.



بابونه بابونه

خصوصیات - معرفی


ساقه این گیاه مستقیم، نرم و بسیار منشعب است. ارتفاع بوته به 60 سانتیمتر می رسد.گلهای بابونه آلمانی سفید و کاپیتول وسط آن زرد رنگ است. یک راه تشخیص آن از Anthemis arvensis این است که در این گیاه نهنج بدون پوسته است. گلها در اواسط تابستان ظاهر شده و بوی مشخصی دارند. ميوه اش فندقه اي خاكستري رنگ به طول 1 تا 1.5 میلیمتر است و وزن هزار دانه آن 0.02 تا 0.03 گرم است. برگهای بابونه متناوب و چند قسمتی است.یکی از اجزای اصلی در این گیاه بیسابولول ترپن است. ترکیبات دیگر این گیاه عبارتند از : فارنزن، کامازولن، فلاونوئیدها و کومارین.



گلهای این گیاه دارای کافئیک اسید و فلاونوئیدها( آپی ژنین، luteolin و chamaemeloside) می شود.



chamomile chamomile

شرایط نگهداری بابونه



نور مورد نياز
نور مورد نیاز گیاه بابونه
زیاد
آبياري و رطوبت
رطوبت مورد نیاز  بابونه
مرطوب
دماي مورد نياز
دمای مورد نیاز  بابونه
19-20 درجه سانتیگراد
خاک مورد نياز
خاک مورد نیاز  بابونه
ماسه ای، غنی و با زهکش مناسب

این گیاه به انواع خاکها مقاوم است ولی بهترین رشد را در خاکهای ماسه ای، با زهکش مناسب و pH برابر با 7 تا 7.5 دارد. بابونه آلمانی به نور کامل آفتاب نیاز دارد. بابونه به شوری مقاوم است ولی نمی¬تواند به عنوان یک گیاه نمک درست تلقی شود زیرا در غیاب نمک¬های سدیم به خوبی رشد می¬کند.



Matricaria chamomillae   Matricaria aurea Matricaria chamomillae   Matricaria aurea

خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی


از بابونه آلمانی برای درمان دل درد و سندرم التهاب روده استفاده می شود. این گیاه ملین، ضد التهاب و ضد باکتری است. تاکنون مطالعات زیادی به بررسی تاثیر این گیاه بر روی حیوانات پرداخته است. این مطالعات نشان می دهد که این گیاه ضد اسپاسم، ضد اضطراب، ضد التهاب و کاهش دهنده کلسترول خون است. در برخی بررسی ها نشان داده شده است که بابونه آلمانی می تواند بهبود زخم را تسریع کند. علاوه بر این، مطالعات درون شیشه ای نشان می دهد که اسانس بابونه آلمانی ضد ویروس HIV است. بررسی نشان می دهد که بابونه آلمانی با جلوگیری از تولید هیستامین می تواند خاصیت ضد حساسیت داشته باشد. تحقیقاتی در دانشگاه پنسیلوانیا نشان می دهد که بابونه آلمانی ضد اضطراب بوده و می تواند در درمان اختلالات خفیف ناشی از اضطراب استفاده شود.



معمولا بابونه آلمانی برای درمان بیماری های پوستی و التهابات مخاطی استفاده می شود. از این گیاه می توان برای درمان التهابات تنفسی هم استفاده نمود. برای این منظور از این گیاه در حمامهای بخار استفاده می شود. در مطالعه ای نشان داده شده است که مصرف کرمهای حاوی بابونه آلمانی می تواند از شدت اگزما بکاهد.



معرفی و راهنمای پرورش گیاهان دارویی - بابونه معرفی و راهنمای پرورش گیاهان دارویی - بابونه

نحوه تکثیر بابونه


بابونه آلمانی را می توان با استفاده از کشت بذر در بهار تکثیر کرد. جوانه زنی این گیاه کند بوده و در طی سه هفته انجام می شود. بعد از جوانه زنی و رشد اولیه، رشد بعدی آن سریع خواهد شد.



chamomile chamomile

هشدار - عوارض جانبی


به دلیل عدم اطلاعات کافی درباره تاثیر این گیاه در دوران بارداری باید از مصرف بیش از حد این گیاه در دوران بارداری و شیردهی خودداری کرد.



بابونه آلمانی ممکن است در برخی افراد ایجاد حساسیت کند. علاوه بر این بابونه آلمانی با داروهای رقیق کننده خون، warfarin یا cyclosporine تداخل دارویی دارد. مصرف مقادیر زیادی از این گیاه می تواند سبب تهوع و استفراغ می شود که البته مورد نادری است.



German chamomile، wild chamomile، scented mayweed German chamomile، wild chamomile، scented mayweed



منابع :
http://en.wikipedia.org/wiki/Matricaria_chamomilla
http://www.drugs.com/npp/chamomile.html
http://www.pfaf.org/user/Plant.aspx?LatinName=Matr
امیدبیگی، ر.(1374). رهیافت¬های تولید و فناوری گیاه


 
 
 


گياهان ديگر از همين جنس :
 



گياهان ديگر از همين خانواده :
 
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.