Malpighia glabraBarbados Cherry که به فارسی گیلاس باربادوس نامیده میشود، گیاهی از خانواده گیلاس باربادوس بومی آمریکا ی مرکزی و جزاير هند غربى می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: کمی مرطوب درجه حرارت: شرایط استوایی درجه سانتیگراد خاک: متوسط و زهکش دار
دانستنیهای علمی
نام علمي
Malpighia glabra
نام لاتين
Barbados Cherry
دانستنیهای علمی : گیلاس باربادوس اغلب با گونه M. emarginata اشتباه گرفته می شود اما گیلاس باربادوس درخت کوچکتر و ساختار گلهای متفاوتی دارد. گونهاى كه ميوۀ آن خوراكى و بسيار مفيد است. گونۀ ديگرى نيز از نظر زينتى مورد توجه است كه داراى برگهاى بسيار درشت و گلهاى درشت زيبا به رنگ صورتى يا سفيد است كه در گلخانههاى گرم به عنوان بوتۀ زينتى كاشته مىشود. در جنوب تگزاس، غرب هند، شمال جنوب آمریکا، آمریکا ی مرکزی و مکزیک دیده می شود.
خصوصیات - معرفی
خصوصیات ظاهری : گیلاس باربادوس یک گیاه میوه آور مناطق گرمسیری بوده و به شکل بوته یا درخت کوچک به حساب می آید. درختچه ای همیشه سبز است. گياهى است چندساله که بلندى آن تا ٣ متر نيز مىرسد. برگهاى آن متقابل، تخممرغى شكل و كامل كه طول آن تا ٨ سانتىمتر مىرسد. گلهاى آن به صورت چتر قلهاى به رنگ صورتى است. ميوۀ آن شبيه گيلاس آبدار خوردنى و ترش در ابعاد يك گيلاس كوچك به رنگ قرمز مخملى است. ارتفاع بوته 6 تا 9 متر می باشد. در اواسط تا اواخر بهار شکوفه می دهد.
شرایط نگهداری گیلاس باربادوس
نور مورد نياز
زیاد
آبياري و رطوبت
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
شرایط استوایی
خاک مورد نياز
متوسط و زهکش دار
|
شرایط محیط رشد: گیلاس باربادوس در شرایط آب و هوای گرم بهترین رشد را دارد. درختچه ها در خاکهای اسیدی رشد مطلوب داشته و مراقبت زیادی نمی خواهد. می تواند یک دوره خشکی را تحمل کند. بین دو تا آبیاری اجازه دهید خاک مقدارکمی خشک شود . خاک با زهکشی خوب و آفتاب کامل تا کمی سایه نیز از شرایط مناسب گیلاس باربادوس می باشد.
خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی
خواص درمانی و کاربردهای صنعتی: آب گیلاس باربادوس در برزیل و شمال آمریکا آب میوه ای شناخته شده است. این میوه بعنوان یک ضد فاسد شدن، قابض، محرک برای سیستم جگر و کلیه ها و نیز برای حمایت کردن اعمال قلب مفید می باشد. این میوه با ارزش در درمان دیابت، کم خونی، سطوح کلسترول بالا، مشکلات جگر و روماتیسم موثر می باشد. داراى گونههاى زينتى است كه در برخى گلخانههاى ايران كاشته مىشود و در عين حال ميوۀ آن از نظر مقدار ويتامين C بالاترين رقم را دارا مىباشد. در امريكا مردم عصارۀ آن را به نام آسرولاجویس بهطور خام مىخورند. براى رفع كاهش ويتامين C بسيار مفيد است، از ميوۀ پختۀ آن نيز مربا درست مىكنند. این گیاه در بحث بونسای نیز کاربرد زیادی دارد.
نحوه تکثیر گیلاس باربادوس
نحوه تکثیر گیاه: گیلاس باربادوس غالبا بوسیله بذور تکثیر می شوند اما متاسفانه بذرهای گیلاس باربادوس درصد جوانه زنی پایینی دارند. بذرها 6 تا 12 ماه برای جوانه زنی نیاز به دمای پایین دارند. بذرها باید در خاک مرطوب نگه داشته شوند. آب زیادی نباید ببیند. روشهای دیگری همچون قلمه چوب نیمه سخت و پیوند نیز برای تکثیر این گیاه استفاده می شود.
منابع :
http://en.wikipedia.org/wiki/Malpighia_glabrahttp://lish.niloblog.com/post/471http://www.rain-tree.com/acerola.htm#.VEUflPmSyPshttp://www.tradewindsfruit.com/content/acerola.htmhttps://www.hort.purdue.edu/newcrop/morton/barbado گياهان ديگر از همين خانواده :