Cyphomandra abutiloidesDWARF TAMARILLO که به فارسی تاماریلوی کوتوله نامیده میشود، گیاهی از خانواده بادمجانیان بومی جنوب آمریکا می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: کمی مرطوب دمای محیط: نواحی گرمسیری خاک: خاک های به خوبی آبیاری شده
نام علمي
Cyphomandra abutiloides
نام لاتين
DWARF TAMARILLO
خصوصیات - معرفی
خصوصیات گیاهشناسی:
گیاه "تاماریلوی کوتوله" درختچه یا درختی کوچک به ارتفاع 1 تا متر می باشد. این درخت بدون خار و دارای شاخه های انبوه و کرک های فراوان و غده ای و چندگوش و با عطری قوی است.
برگ ها دارای دمبرگ هایی به طول 5 تا 10 سانتیمتر، پهنکی به طول 10 تا 15 سانتیمتر و عرض 10 تا 12 سانتیمتر و تخم مرغی شکل و نوک تیز بوده که حاشیه برگ ها یکپارچه یا کمی موجدار می باشد. هر برگ دارای دو گوشوارک کاذب در جوانب که 1.5 تا 3 سانتیمتر طول و 1 تا 3 سانتیمتر نیز پهنا دارند می باشد. این گوشواک ها نیز تخم مرغی شکل بوده و معمولاً بدون دمبرگ یا دارای دمبرگی به طول 1 تا 3 میلیمتر هستند.
گل آذین ها در ابتدا به صورت انتهایی است که به مرور زمان بصورت جانبی نمایان می گردد. ساقه ی گلدهنده اصلی (گل آذین) به طول 3 تا 8 سانتیمتر و ساقه های گلدهنده ی فرعی به طول 5 تا 7 سانتیمتر هستند.
این گیاه تعداد زیادی میوه در گل آذین های خوشه ای و سنبله تولید می کند. ساقه میوه دهنده به طول 2 سانتیمتر و لوب های کاسه ی گل نیز تا 1 سانتیمتر طول دارند. این میوه ها از نوع سته هستند و ظاهری تخم مرغی شکل و پوشیده از کرک های ستاره ای یا ساده دارند. میوه های رسیده به رنگ زرد یا زرد مایل به نارنجی هستند. هر میوه حدود 1 سانتیمتر طول داشته و بذرهای موجود در میوه نیز حدود 1.5 میلیمتر طول دارند. این بذرها به تعداد زیاد، به رنگ قهوه ای مایل به زرد روشن و دیسکی شکل می باشند.
شرایط نگهداری تاماریلوی کوتوله
نور مورد نياز
زیاد
آبياري و رطوبت
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
نواحی گرمسیری
خاک مورد نياز
خاک های به خوبی آبیاری شده
|
گیاه تاماریلوی کوتوله نسبت به سرمای کم مقاوم می باشد. و در نواحی با آفتاب کامل، بهتر رشد می کند. همچنین استفاده از خاک های به خوبی آبیاری شده و نیز آبیاری منظم در طول فصل رشد را ترجیح می دهد.
این گیاهان معمولاً در نواحی شمال غرب آرژانتین و جنوب بولیوی و کوردیلرا گسترش دارند.
این گیاه جزو گیاهان چندساله و گرمسیری طبقه بندی می شود.
خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی
کابردها:
میوه های این گیاه خوراکی هستند. همچنین این درختچه ها در برخی موارد به دلیل تولید برگ های کرکی و زیبایشان، به عنوان گیاهی زینتی نیز کشت می شوند.
مقابله به آفات تاماریلوی کوتوله
آفات:
این گیاه نیز مانند سایر جنس های خانواده بادمجان، مورد حمله آفات، عنکبوت ها و پروانه های بال سفید قرار می گیرد.
نحوه تکثیر تاماریلوی کوتوله
تکثیر تاماریلوی کوتوله با استفاده از کشت بذرهای آن صورت می گیرد. این بذرها در بهار یا اواخر زمستان جوانه می زنند. سپس در اواسط بهار، زمانی که به اندازه کافی رشد کردند می توان نشاها را به گلدان یا زمین منتقل نمود.
منابع :
http://davesgarden.com/guides/pf/go/74244/#bhttp://en.wikipedia.org/wiki/Solanum_abutiloideshttp://www.flora.sa.gov.au/efsa/lucidhttp://www.heirloomseedswap.com/item/890http://www.tradewindsfruit.com/content/dwarf-tamar گياهان ديگر از همين جنس :
گياهان ديگر از همين خانواده :