|
Mexican blue palm (نخل مکزیکی) ، درختی همیشه سبز از خانواده Arecaceae میباشد که بومی کالیفرنیا است. امروزه این درخت به دلیل مقاوم بودن و زیبایی خاصی که دارد ، به طور گسترده در جنوب غربی آمریکا و مکزیک کاشته میشود.
|
|
زیستگاه این گیاه ، دره ها، صحرا ها و خاکهای صخره ای میباشد . نخل مکزیکی مانند درختهای yucca,dasylirion,nolina مناسب برای کاشت در باغهای خشک است.
|
|
نام این گیاه ، به افتخار ستاره شناس دانمارکی تایکو براهه ، نامگذاری شده است.
|
|
|
نخل مکزیکی، تا ارتفاع 15 متر رشد میکند و سرعت رشد به نسبت خوبی دارد. تنه آن تنومند است . برگها مایل به آبی میباشند ( برگهای نخل مکزیکی ، آبی ترین رنگ در بین برگهای سایر نخلها را دارد.) این برگها عرضی بین 1 تا 2 متر دارندو با ساختاری درهم ، برهم اطراف تنه درخت قرار گرفته اند. گل آذین فراتر از تاج قرار میگیرد و تا طول 5 متر نیز میرسد . گلها به صورت خوشه ای هستند و به رنگ زرد کمرنگ میباشند.( این گلها قشنگ ترین گل بین نخل ها محسوب میشوند.) فصل شکوفایی آنها ، اواسط تابستان میباشد. گل های نر و ماده به صورت مجزا از هم هستند. میوه ها بین 18 تا 24 میلی متر طول دارند ، قهوه ای رنگ و بیضی شکل هستند . دانه ها در بهمن و اسفند میرسند. این درخت ، وقتی که جوان است ، ظاهری بسیار جذاب دارد.
|
|
|
نگهداری از نخل مکزیکی به شرح زیر میباشد:
خاک: خاک شنی، ماسه ای ، رسی با زهکشی بالا. ph خاک بهتر است بین 6.5 تا 7.5 باشد. نخل مکزیکی به خاک شور مقاوم است. ( به طور کلی این گیاه مقاوم است و در اکثر خاکها رشد میکند.) نور: افتاب کامل - نیمسایه. بهترین حالت رشد این گیاه قرار گیری در آفتاب کامل است. دما: تا دمای -10 درجه را تحمل میکند. بطور کلی بهتر است در سرمای شدید قرار نداشته باشد. آبیاری: به صورت کم یا متوسط صورت گیرد.
بهتر است برگهای مرده گیاه حذف شوند.
|
|
خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی
|
|
میوه این درخت به صورت خام و یا پخته ، خورده میشود.
|
|
|
تکثیر : از طریق کاشت بذر میباشد:
دانه ها پس از بالغ شدن بین 8 تا 16 هفته زنده میمانند. جوانه زنی بذرها معمولا بین 3 تا 4 ماه طول میکشد . برای سرعت بخشیدن ، بهتر است قبل از کاشتن بذرها ، آن ها را به مدت 24 ساعت در آب گرم قرار دهید. دانه ها را در گلدان های عمیق بکارید. 3 زمستان اول ، بهتر است گیاه در گلخانه بماند.
|
|