Arum detruncatum Biarum bovei که به فارسی کارده نامیده میشود، گیاهی از خانواده شیپوری، بومی کوهستان زاگرس و البرز می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: متوسط رطوبت: کمی مرطوب دمای محیط: 18-22 درجه سانتیگراد خاک: خاک رسی-شنی
نام علمي
Arum detruncatum
خصوصیات - معرفی
گیاهی از خانوادهی گل شیپوریان است که با نام «علف خرس» نیز شناخته میشود. برگهای پهن، نوکتیز و براق این گیاه، دمبرگهایی بلند و رگبرگهایی مشخص دارند و قبل از رویش گل از بین میروند. گل کاردین که به رنگ ارغوانی تیره است در ماه سوم بهار میشکفد.
گیاهی از خانواده گل شیپوریان است که با نام علف خرس نیز شناخته می شود. برگ های پهن و نوک تیز و براق این گیاه، دمبرگ هایی بلند و رگبرگ هایی مشخص دارند و قبل از رویش گل از بین می روند. گل کارده به رنگ ارغوانی تیره است در ماه سوم بهار می شکفد.
نور مورد نياز
متوسط
آبياري و رطوبت
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
18-22 درجه سانتیگراد
خاک مورد نياز
خاک رسی-شنی
|
خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی
برگ کارده طبع گرم دارد، ضدعفونی کننده است و آش آن از غذاهای مناسب برای افراد سرماخورده به شمار می رود. این برگ ها بادشکن هستند، دل درد و سردرد را تسکین می دهند و با تصفیه خون نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی دارند، عوارض دیابت را درمان می کنند و خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهند.
سایر اطلاعات
قسمت قابل استفادهی گیاه کاردین، برگهای تندمزهی آن هستند که به صورت پخته در تهیهی نوعی آش استفاده میشوند. این آش که در مناطق رویش کاردین جزو غذاهای بسیار مرسوم است، به روشهای مختلفی تهیه میشود. البته باید توجه داشت که این برگها به صورت خام قابل استفاده نیستند و خوردن خام آنها باعث زخم شدن زبان میشود.
قسمت قابل استفاده گیاه کارده، برگ های تند مزه آن هستند که به صورت پخته در تهیه نوعی آش استفاده می شوند. این آش در مناطق رویش کارده جزو غذاهای بسیار مرسوم می باشد و به روش های مختلفی تهیه می شود. البته باید توجه داشت که این برگ ها به صورت خام قابل استفاده نیستند و خوردن خام آنها باعث زخم شدن زبان می شود.
منابع :
کتاب فلور ایرانیکا، دکتر مظفریان
کتاب فلور رنگی ایران، استاد احمد قهرمان
کتاب گیاهان دارویی
گياهان ديگر از همين جنس :
گياهان ديگر از همين خانواده :