Annona cornifolia RED ARACHITCHU که به فارسی آنونا کورنیفولیا نامیده میشود، گیاهی از خانواده Annonaceae بومی برزیل می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: کمی مرطوب دمای محیط: نواحی گرمسیری خاک: خاک های شنی و اسیدی
نام علمي
Annona cornifolia
خصوصیات - معرفی
"آنونا کورنیفولیا" یکی از درختچه های کند رشد از خانواده ی آنوناسه و جنس آنونا و بومی ساوان های برزیل می باشد. این گیاهان در مناطقی غیر از نواحی غیربومی خود، زیاد شناخته شده نیستند. ارتفاع این درختان به 4 تا 5 متر می رسد. میوه ها به رنگ قرمز بوده که عطری مشابه عطر پرتقال دارند و دارای مزه ای شیرین می باشند. هر میوه دارای تعداد کمی بذر است. برگ ها ساده، واژتخم مرغی، بدون کرک به طول 4 تا 7 سانتیمتر هستند. در نواحی بومی، برگ های این گیاه بسیار به برگ های گیاه کورنوس اروپایی هستند. گل ها گوشتی، در بخش خارجی به رنگ زرد و در بخش داخلی به رنگ ارغوانی می باشند. این گل ها به صورت انتهایی روی شاخه ها تشکیل می شوند.
شرایط نگهداری آنونا کورنیفولیا
نور مورد نياز
زیاد
آبياري و رطوبت
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
نواحی گرمسیری
خاک مورد نياز
خاک های شنی و اسیدی
|
این گیاهان به مکان های کاملاً آفتابی و خاک های شنی و اسیدی با پی اچ حدود 5.5 نیاز دارند. همچنین برای رشد بهینه نیاز به آبیاری کافی و مناسب دارند. در صورت کشت در شرایط آفتابی کامل می تواند حدود 4 تا 5 سال پس از کشت، میوه تولید کند.
این درختان می توانند سرمای تا -3 درجه سانتیگراد را تحمل کنند.
نسبت به خشکی متحمل هستند اما در صورت آبیاری مناسب، رشد مطلوبی خواهند داشت.
حدود دو ماه پس از کشت باید گیاهان را با 10 لیتر آب در هفته آبیاری نمود.
نحوه تکثیر آنونا کورنیفولیا
تکثیر آنونا کورنیفولیا توسط کشت بذرهای آن صورت می گیرد. بذرهای این گیاه از لحاظ قدرت انبارداری جوز بذرهای اُرتدوکس می باشند. بذرها به کندی جوانه می زنند و معمولاً حدود 3 تا 18 ماه پس از کشت سبز خواهند شد. 4 تا 5 سال پس از کشت بذرها نیز، گیاه به باردهی می رسد و میوه های قرمز رنگ و خوراکی تولید می کند. برای افزایش سرعت جوانه زنی بذرها می توان ابتدا مقداری آب درحال جوش را روی آنها پاشید و سپس بذور را به مدت 12 تا 24 ساعت در آب گرم خیساند. در این صورت بذرها آب جذب کرده و متورم می شوند. در نتیجه پوسته ی بیرونی آنها شکاف می خورد (باید دقت کرد که به جنین آسیبی وارد نشود) و جوانه زنی با سرعت بیشتری صورت خواهد گرفت.