Garcinia acuminataSOUR BACURI که به فارسی گارسینیا اکومیناتا نامیده میشود، گیاهی از خانواده کلازیاسه بومی جنگل های خشک نواحی آمازون می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: کمی مرطوب دمای محیط: نواحی گرم و مرطوب خاک: رشد در گستره ی وسیعی از خاک ها
نام علمي
Garcinia acuminata
خصوصیات - معرفی
گیاه "گارسینیا آکومیناتا" از گیاهان بومی جنگل های آمازون است. این گیاه متعلق به خانواده کلازیاسه می باشد. این گیاهان به صورت درختی و تا حدود 25 تا 50 فوت ارتفاع رشد می کنند.
زمان گلدهی آنها از ماه می تا آگست می باشد.
میوه ها دارای پوستی زرد رنگ و دارای برآمدگی هستند. پالپ میوه ها به نرگ سفید بوده و دارای مزه ای ترش و شیرین می باشند. این میوه ها کشیده و دوکی شکل؛ کوچک و گاهی درشت به اندازه ی یک توپ فوتبال دیده می شوند ولی معمولاً به طول 10 سانتیمتر و عرض 5 سانتیمتر وجود دارند. میوه ها در اواخر تابستان می رسند. هر میوه دارای سه بذر بزرگ می باشد.
شرایط نگهداری گارسینیا اکومیناتا
نور مورد نياز
زیاد
آبياري و رطوبت
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
نواحی گرم و مرطوب
خاک مورد نياز
رشد در گستره ی وسیعی از خاک ها
|
گارسینیا آکومیناتا به خوبی در گستره وسیعی از خاک ها رشد می کند و حتی نسبت به خاک های فقیر از نظر مواد غذایی و یا خاک های سنگین رسی نیز متحمل می باشد.
این درختان بسیار کندرشد بوده و 5 تا 7 سال طول می کشد تا به میوه دهی برسند.
درختان جوان باید در برابر سرما حفاظت شوند زیرا در نواحی سرد، میوه تولید نخواهند کرد.
از نظر نیاز نوری، آفتاب کامل یا کمی سایه را ترجیح می دهد.
خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی
میوه های این درختان دارای ارزش خوراکی و تازه خوری بوده و بسیار محبوب بومیان منطقه می باشند.
این درخت همچنین منبع زرین بوده و دارای چوبی سخت نیز می باشد که در صنایع ساختمان سازی کاربرد دارد.
نحوه تکثیر گارسینیا اکومیناتا
تکثیر این گیاهان از طریق کشت بذرهای آنها صورت می گیرد. بهترین زمان کشت بذرها، بالافاصله پس از رسیدن میوه ها است. بذرها را باید در بستر کشت و مکان های نیمه سایه کشت کرد. این بذرها حدود 50 تا 70 روز پس از کشت جوانه خواهند زد.