Cytisus praecoxbroom Allgold که به فارسی سیتیسوس یا طاووسی نامیده میشود، گیاهی از خانواده نیام داران بومی اروپا، غرب آسیا و شمال آفریقا می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: کمی مرطوب دمای محیط: 15 تا 18 درجه سانتیگراد خاک: خاک های زهکش دار با بافت متوسط
خصوصیات - معرفی
جنس سیتیسوس یکی از جنس های خانواده ی نیام داران یا فاباسه است که حدود 50 گونه دارد. این گیاهان بومی نواحی باز به خصوص بوته زارها و زمین های بایر در اروپا، غرب آسیا و شمال آفریقا می باشند.
گیاه سیتیسوس پراکوکس یکی از گونه های این جنس بوده که درختچه ای خزاندار به طول 90 سانتیمتر و گستردگی و تاج 150 سانتیمتر می باشد.
این گیاه گل هایی زیبا در بهار تولید می کند. در فصل بهار، بوته های این گیاه سرشار از گل های خوشه ای به زنگ زرد مایل به کرم می شود. و منظره بسیار زیبایی پر از گل های زرد به وجود می آورد.
برگ های آنها کوچک، ساده و فراوان هستند.
این گیاهان عمر کوتاهی دارند اما هرس مناسب و سالیانه می تواند طول عمر آنها را افزایش دهد.
شرایط نگهداری سیتیسوس یا طاووسی
نور مورد نياز
زیاد
آبياري و رطوبت
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
15 تا 18 درجه سانتیگراد
خاک مورد نياز
خاک های زهکش دار با بافت متوسط
|
گل سیتیسوس یا طاووسی به نور کامل نیاز دارد اما نور زیاد خورشید در وسط ظهر تابستان ممکن است به برگ ها آسیب وارد کند.
در صورتی که جریان ملایم هوا در اتاق برقرار باشد تا 18 درجه سانتیگراد مقاومت می کند. اما بهترین دما برای رشد آن، حدود 15 درجه سانتیگراد است. حداقل دمایی که می تواند در زمستان تحمل کند دمای چهار درجه سانتیگراد می باشد.
این گیاه از باتلاقی شدن خاک رنج می برد. بنابراین هرگز نباید آب اضافی در گلدان باقی بماند. و خاک نیز از زهکش خوبی برخوردار باشد. هفته ای دو بار آبیاری در بهار و تابستان مناسب خواهد بود. در زمستان نیز بهتر است با خشک شدن سطح خاک، آبیاری صورت گیرد. آبیاری هر ده روز یکبار در زمستان مناسب است.
در صورتی که دمای هوا بالا باشد به غبارپاشی روزانه نیاز دارد. ولی در روزهای عادی، حدود دو بار غلارپاشی در هفته کافی است. در فصل زمستان نیز به غبارپاشی نیاز نمی باشد.
نسبت به دمای بالا و گرما حساس است و در این شرایط، برگ ها شروع به ریزش می کنند.
این گیاه به خاکی با زهکش مناسب نیاز دارد. مخلوطی از دو قسمت خاک لوم و یک قسمت شن، بهترین محیط رشد برای ریشه است.
پس از اتمام زمان گلدهی به منظور تقویت گیاه و آماده سازی آن برای گلدهی سال آینده، ارتفاع شاخه های دراز و بدشکل را به نصف کاهش داده و محل قطع شدن را به منظور جلوگیری از ورود عوامل بیماری زا با گرد گوگرد ضدعفونی می کنند.
نحوه تکثیر سیتیسوس یا طاووسی
این گیاهان را می توان از طریق کاشت بذر بلافاصله پس از رسیدن بذرها در فصل بهار و نیز از طریق ریشه دار کردن قلمه ها از شاخه های جوان در فصل تابستان در دمای 15 تا 20 درجه سانتیگراد در گلخانه، تکثیر نمود.