فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز پنجشنبه ۱۴۰۳/۷/۱۹         
  

Bouea gandariaGANDARIA که به فارسی گاندریا (انبه ماریان) نامیده میشود، گیاهی از خانواده پسته بومی آسیای جنوبی می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: متوسط رطوبت: مرطوب درجه حرارت: شرایط نیمه گرمسیری درجه سانتیگراد خاک: غنی و زهکش دار
گاندریا (انبه ماریان)
گاندریا (انبه ماریان)

دانستنیهای علمی



نام علمي
Bouea gandaria
نام لاتين
GANDARIA
خانواده (تيره)

دانستنیهای علمی :

 گاندریا یا انبه ماریان درخت میوه دهنده از گیاهان گرمسیری  بوده که بومی آسیای جنوبی (مالزی و شمال سوماترا) است.
 این درخت به خانواده پسته متعلق بوده و با انبه نسبت دارد. در تایلند و مالزی بطور تجاری کشت می گردد. 



گاندریا (انبه ماریان) گاندریا (انبه ماریان)

خصوصیات - معرفی


خصوصیات ظاهری :

گاندریا همیشه سبز بوده و ارتفاع آن تا 25 متر نیز می رسد. برگها نیزه ای تا بیضی شکل هستند. طول آنها بین 13 تا 45 سانتی متر و عرض آنها 5 تا 7 سانتی متر می رسد. میوه ها سبز رنگ هستند و هنگام رسیدن به رنگ زرد تا نارنجی در می آیند.
 قطر آنها 2 تا 5 سانتی متر می رسد. میوه یک بذر بزرگ دارد که خوراکی است. 
رِنج مزه ی میوه از شیرین تا ترش موجود است. مقدار کمی تربانتین دارد. گلها کوچک و کرِمی رنگ بوده و در گل آذین پانیکول ظاهر می گردند. گلدهی در تایلند از نوامبر تا دسامبر و میوه دهی از آوریل تا مِی است. 
در اندونزی گلدهی از ژوئن تا نوامبر و میوه دهی از مارس تا ژوئن است. بذر آن بنفش روشن است و خوراکی نیز بشمار می رود. 



GANDARIA GANDARIA

شرایط نگهداری گاندریا (انبه ماریان)



نور مورد نياز
نور مورد نیاز گیاه گاندریا (انبه ماریان)
متوسط
آبياري و رطوبت
رطوبت مورد نیاز  گاندریا (انبه ماریان)
مرطوب
دماي مورد نياز
دمای مورد نیاز  گاندریا (انبه ماریان)
شرایط نیمه گرمسیری
خاک مورد نياز
خاک مورد نیاز  گاندریا (انبه ماریان)
غنی و زهکش دار

شرایط محیط رشد:

گاندریا در ارتفاعات بالای 305 متر دیگر یافت نمی شوند و بهتر است که در مناطق و نواحی پست تر کاشته شود. 
خاک آن باید حاصلخیز بوده و رطوبت بالایی داشته باشد. گاندریای زینتی  در سایه میوه هایی شیرین ، خوشمزه و جذاب را تولید می کند.
 خاک آن باید از زهکشی خوبی برخوردار باشد. 



Bouea gandaria Bouea gandaria

خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی


خواص درمانی و کاربردها: 

میوه های گاندریا بصورت خام یا پخته در شربت ها استفاده می گردد. تمام قسمت میوه نرسیده را کوبیده یا پودر میکنند تا در ادویه ها استفاده گردد. برگ های جوان نیز در سالاد ها استفاده می شود و این سالاد ها همراه با همان ادویه ها استفاده کرد. 
این میوه حاوی کلسیم و فسفر بوده و همچنین آهن ، ویتامین A ، ویتامین B1 ، ویتامین B2 ، نیاسین و ویتامین C است. 
این گونه درختی بعنوان گیاه زینتی نیز در فضای سبز کشت می گردد. 



معرفی و راهنمای پرورش درختان میوه - گاندریا (انبه ماریان) معرفی و راهنمای پرورش درختان میوه - گاندریا (انبه ماریان)

نحوه تکثیر گاندریا (انبه ماریان)


نحوه تکثیر گیاه : 

عموما از طریق بذر تکثیر یافته و  دانهال ها (گیاهان حاصل از بذر) برای چند ماه نیاز به سایه دارند. 
همچنین می توان از روش خوابانیدن هوایی نیز به افزایش آن اقدام کرد.
در برخی منابع از پیوند نیز برای تکثیر گاندریا نام برده شده است. 
در روش پیوند و خوابانیدن هوایی رسیدن به بلوغ سریعتر بوده و زودتر به گلدهی و میوه دهی می رسد. 



GANDARIA GANDARIA



منابع :
http://en.wikipedia.org/wiki/Bouea_macrophylla
http://www.asianplant.net/Anacardiaceae/Bouea_macr
http://www.fruitipedia.com/gandaria%20Bouea%20macr
http://www.globinmed.com/index.php?option=com_cont
http://www.montosogardens.com/bouea_macrophylla.ht


 
 
 


گياهان ديگر از همين جنس :
 



گياهان ديگر از همين خانواده :
 
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.