تکثیر غیر جنسی به (تکثیر به روش قلمه زدن یا خوابانیدن) گیاهی ایجاد میکند که دقیقا ویژگیهای گیاه مادر را دارد اما در تکثیر جنسی (تکثیر از بذر) به کمک گرده افشانها و بذرهای به ژاپنی گیاهانی که پرورش می یابند متفاوتند.
هر کسی گلهای قرمز و صورتی درخت به ژاپنی را
ببیند عاشق آن میشود. بسیاری از افراد دوست دارند درخت به خود را تکثیر کنند یا از
دوستان خود کمک گرفته و از درخت به آنها برای خود درخت به جدیدی تولید کنند. در
اینجا با روشهای تکثیر و ازدیاد درخت به ژاپنی آشنا میشوید.
روشهای تکثیر به ژاپنی
به ژاپنی درخت بومی چین و ژاپن است که گلهای
زیبایی تولید میکند. به ژاپنی را همانند بیشتر درختچه های دیگر میتوان با روش قلمه
زدن، خوابانیدن یا بذر تکثیر کرده و پرورش داد. تکثیر غیر جنسی به (تکثیر به روش
قلمه زدن یا خوابانیدن) گیاهی ایجاد میکند که دقیقا ویژگیهای گیاه مادر را دارد
اما در تکثیر جنسی (تکثیر از بذر) به کمک گرده افشانها و بذرهای به ژاپنی گیاهانی
که پرورش می یابند متفاوتند.
-
قلمه زدن به ژاپنی
برای تکثیر به ژاپنی از روش قلمه زدن، باید
شاخه هایی را که 15 تا 20 سانتیمتر طول دارند و مربوط به آخرین سال رشد گیاه
هستند، ببرید. برگهای پایینی شاخه را بچینید و آن را در آب و هورمون ریشه زایی
آغشته کنید.
قلمه شاخه به را در ترکیبی از پرلیت و پیت
اسفاگنوم قرار دهید و خوب آن را آبیاری کنید. پرورش قلمه به در محیطهای گرم و
مرطوب گلخانه ای کمک میکند قلمه ها سریعتر ریشه بزنند.
-
خوابانیدن به ژاپنی
یک روش کمی سخت تر ازدیاد به ژاپنی روش
خوابانیدن است. در بهار یک شاخه انعطاف پذیر و بلند به را انتخاب کنید. گودال با
عمق 7 تا 15 سانتیمتر در جوار شاخه روی زمین حفر کنید. با ملایمت شاخه انعطاف پذیر
را خم کنید تا در داخل گودال قرار بگیرد به صورتی که نوک شاخه به بتواند از خاک
بیرون بزند.
در بخشی از شاخه که در زیر خاک قرار دارد، یک
شکاف کوچک ایجاد کنید و هورمون ریشه زایی را روی آن بپاشید. این بخش از شاخه را در
گودالی که حفر کرده اید ببندید و روی آن را با خاک بپوشانید. دقت کنید حتما نوک
شاخه از خاک بیرون باشد. هنگامی که شاخه شروع به ریشه زنی کرد، میتوانید آن را از
گیاه مادر جدا کنید. برای این که مطمئن شوید شاخه خوابانیده به ریشه زده است یا
خیر، به تولید جوانه های جدید در آن دقت کنید. هر زمانی که متوجه شدید جوانه های
جدیدی شروع به رشد کرده اند به این معنی است که شاخه ریشه داده است.
-
تکثیر به ژاپنی از بذر
ازدیاد درخت به ژاپنی از بذر مستلزم تناوب دمای
سرد و گرم یا چینه سرمایی (
Stratification
)
است. چینه سرمایی به دوره های سرما دهی به بذر گفته میشود. در طبیعت، زمستان این
دوره های سرما دهی به بذر را تامین میکند اما شما میتوانید با کمک یخچال چنین دوره
چینه سرمایی برای بذر ایجاد کنید. بذرهای به را جمع کنید و آنها را به مدت 4 هفته
تا 3 ماه در یخچال بگذارید. سپس بذرها را از یخچال بیرون بیاورید و آنها را همانند
بذرهای دیگر بکارید.