فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز پنجشنبه ۱۴۰۱/۹/۱۰         
  

Momordica charantiabitter melon که به فارسی خربزه تلخ نامیده میشود، گیاهی از خانواده کدوئیان بومی شبه قاره هند می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: کمی مرطوب دمای محیط: نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری خاک: خاک های هوموس دار
خربزه تلخ
خربزه تلخ

دانستنیهای علمی



نام علمي
Momordica charantia
نام لاتين
bitter melon
خانواده (تيره)

گیاه "خربزه تلخ" یکی از گیاهان رونده نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری و از خانواده کدوئیان است. این گیاه به صورت خودرو در آسیا، آفریقا و جزایر کاریب رشد می کند و میوه های آن خوراکی می باشند. این میوه های خوراکی بسیار تلخ هستند به همین دلیل به آن خربزه تلخ گفته می شود. 
ممکن است از این گیاه واریته های مختلفی وجود داشته باشند که از نظر شکل و تلخی میوه ها متفاوت بوده و حتی در برخی واریته ها، میوه ها تلخ نباشند.
خربزه تلخ بومی شبه قاره هند است و در قرن چهاردهم به چین وارد شد.



خربزه تلخ خربزه تلخ

خصوصیات - معرفی


خصوصیات گیاهشناسی:
خربزه تلخ گیاهی علفی از خانواده کدوئیان است که دارای ساقه های رونده ای به طول 5 متر می باشد. 
برگ های این گیاه دارای آرایش متناوب، به عرض 4 تا 12 سانتیمتر و دارای 3 تا 7 لوب جدا با بریدگی های عمیق می باشند.
گل های نر و ماده به صورت جدا روی یک گیاه تولید می شوند. این گل ها زرد رنگ می باشند. در نیمکره شمالی، گلدهی در طی ماه های ژوئن تا جولای و میوه دهی در طول ماه های سپتامبر تا نوامبر رخ می دهد.



میوه ها دوکی شکل بوده و دارای اندام های زگیل مانند جدا روی سطح خارجی خود می باشند. میوه ها در قسمت مرکزی توخالی بوده و دارای یک لایه نازکی از گوشت و تعداد زیادی بذرهای بزرگ و پهن می باشند. میوه ها اغلب وقتی سبز هستند خورده می شوند ولی گاهی اوقات در مرحله زرد شدن نیز مصرف می گردند. در مرحله زرد شدن، گوشت میوه مانند خیار، چایوت یا فلفل زنگوله ای سبز، ترد و آبدار است ولی بسیار تلخ مزه می باشد. پوست آن نازک و خوراکی است. گوشت میوه های رسیده سفت و تلخ تر بوده و برای خوردن نامطلوب هستند. ولی مغز میوه شیرین و قرمز رنگ است و می توان در این مرحله بدون نیاز به پختن، آن را مصرف کرد و یکی از اجزای اصلی در سالادهای مردم جنوب شرقی آسیا است. زمانی که میوه ها کاملاً رسیدند، به رنگ نارنج دیده می شوند و بخش های میوه از هم جدا شده و بذرهای قرمز رنگ نمایان می گردند.
بذرها در میوه های نارس به رنگ سفید هستند. این بذرها زیاد تلخ نیستند و می توان قبل پختن گوشت، آنها را خارج نمود.



bitter melon bitter melon


نور مورد نياز
نور مورد نیاز گیاه خربزه تلخ
زیاد
آبياري و رطوبت
رطوبت مورد نیاز  خربزه تلخ
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
دمای مورد نیاز  خربزه تلخ
نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری درجه سانتیگراد
خاک مورد نياز
خاک مورد نیاز  خربزه تلخ
خاک های هوموس دار

خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی


این گیاه در مرحله سبز یا مایل به زرد به مصرف پختنی می رسد. 
همچنین برگ ها و ساقه های سبز آن نیز در سالادها مورد استفاده قرار می گیرند.
خربزه تلخ در چین اغلب در تهیه غذاها، سوپ ها و چای ها مورد استفاده قرار می گیرد.
این گیاه در برخی کشورهای آسیایی و آفریقایی به عنوان یک گیاه دارویی جهت افزایش طول عمر مورد استفاده قرار می گیرد.
در ترکیه از این گیاه برای درمان دردهای مختلف به خصوص شکم دردهای مزمن استفاده می شود.
در طب سنتی هند، بخش های مختلف این گیاه به عنوان کاهنده دیابت، ملین، ضدصفراوی، قی آور، دافع کرم روده، درمان سرفه، بیماری های تنفسی، بیماری های پوستی، درمان زخم ها، نقرس و رماتیسم کاربرد دارد.



ترکیبات شیمیایی:
هر 100 گرم از بخش خوراکی این گیاه حاوی 79 کیلوژول انرژی، 4.32 گرم کربوهیدرات ها، 1.95 گرم قند، 2 گرم فیبر، 0.18 گرم روغن، 0.84 گرم پروتئین، 1 درصد ویتامین A، 6 میکروگرم بتاکاروتن، 1 درصد لوتئین، 0.051 میلیگرم تیامین، 0.053 میلیگرم ریبوفلاوین، 0.28 میلیگرم نیاسین، 0.193 میلیگرم پانتوتنیک اسید، 0.041 میلیگرم ویتامین B6، 51 میکروگرم فولات، 33 میلیگرم ویتامین C، 0.14 میلیگرم ویتامین E، 4.8 میکروگرم ویتامین K، 9 میلیگرم کلسیم، 0.38 میلیگرم آهن، 16 میلیگرم منیزیم، 0.086 میلیگرم منگنز، 36 میلیگرم فسفر، 319 میلیگرم پتاسیم، 6 میلیگرم سدیم، 0.77 میلیگرم روی و 93.95 گرم آب می باشد.



معرفی و راهنمای پرورش سبزی جات غیر برگی - خربزه تلخ معرفی و راهنمای پرورش سبزی جات غیر برگی - خربزه تلخ

نحوه تکثیر خربزه تلخ


تکثیر این گیاه از طریق کشت بذرهای آن صورت می گیرد.



bitter melon bitter melon

هشدار - عوارض جانبی


زنان باردار در مصرف این گیاه در دوره بارداری باید دقت نمایند زیرا ممکن است سبب خونریزی، انقباض و در نهایت سقط جنین گردد.



bitter gourd, bitter squash , balsam-pear bitter gourd, bitter squash , balsam-pear



منابع :
http://edis.ifas.ufl.edu/fw028
http://en.wikipedia.org/wiki/Momordica_charantia
http://naturalmedicinejournal.com/journal/2012-10/
http://www.herbcyclopedia.com/item/health-benefits
http://www.indo-world.com/bitter_gourd/bitter_gour
http://www.rain-tree.com/bitmelon.htm#.VMduiGjF_W8
https://www.bu.edu/bhlp/Clinical/cross-cultural/he


 
 
 


گياهان ديگر از همين خانواده :
 
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2022 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.