١٤/٣/١٤٤١ --- 11/12/2019 --- ۱۳۹۸ سه شنبه ۲۱ آبان امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  107  نفر
بازدید امروز :  6440  بازدید
بازدید دیروز :  13201  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
خیار مصری  -  EGYPTIAN CUCUMBER
LUFFA AEGYPTIACA : نام علمی
  CUCURBITACEAE  - کدوئیان : خانواده
جنوب و جنوب شرق آسیا : بومی منطقه
Vietnamese luffa ، dishrag gourd, rag gourd, sponge gourd ، vegetable-sponge ، smooth luffa : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک های غنی از مواد غذایی
نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری
مرطوب
زیاد

خیار مصری

خصوصیات گیاهشناسی:
"خیار مصری" گیاهی میوه دهنده ار خانواده کدوئیان است. این گیاه یکساله و بومی جنوب و جنوب شرق آسیا می باشد. 
خیار مصری گیاهی بالارونده است. برگ های این گیاه حدود 7 تا 20 سانتیمتر پهنا دارد و دارای سه لُب می باشد. این گیاه دارای میوه هایی به طول 30 سانتیمتر و به رنگ زرد روشن بوده که شباهت زیادی به خیار معمولی دارند. در برخی موارد طول میوه ها به 60 سانتیمتر نیز می رسد. میوه های رسیده بصورت فیبری و به رنگ قهوه ای هستند.

شرایط محیط رشد:
خیار مصری با کمک کاربست به خوبی می تواند رشد کند. همچنین برای رشد بهتر، باید شرایط آب و هوای بسیار گرم باشد و خاک نیز از رطوبت کافی و زیادی برخوردار باشد. این گیاه نسبت به سرما مقاوم نست و برای بالغ شدن به 150 تا 200 روز گرما نیاز دارد. خاک مورد نیاز این گیاه باید از نظر مواد غذایی غنی و مخصوص کشت کدو یا خیار باشد. 
گیاه باید برای رشد روی داربست های ویژه قرار گیرد. درصورت تمام طولانی مدت میوه ها با خاک، احتمال پوسیدگی میوه ها افزایش می یابد.

خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:
میوه های جوان آن مانند خیار بصورت خام و به عنوان سبزی خورده می شود و اغلب به همین مقصود در نواحی گرمسیر آسیا کشت می شود. میوه های رسیده دارای فیبر زیاد بوده و غیرقابل خوردن می باشند و به عنوان یک شوینده یا لیف در حمام یا جهت شستن ظروف استفاده می شوند. این میوه بسیار مورد علاقه ی مردم چین و ویتنام است. و در برخی نواحی به آن "بامیه ی چینی" نیز می گویند.
خیار مصری زمانی که هنوز کوچک است و کمتر از 12 سانتیمتر طول دارد و نیز هنوز سبز است، یکی از سبزی های خوب به شمار می رود.
هر 100 گرم میوه ی این گیاه حاوی 56 کیلوژول (13 کیلوکالری) انرژی، 14.34 گرم کربوهیدارت ها، 5.17 گرم قند، 2.9 گرم فیبر، 0.34 گرم چربی، 0.66 گرم پروتئین، 260 IU ویتامین آ، 4% ویتامین ب1 (تیامین)، 4% ویتامین ب2 (ریبوفلاوین)، 2% (0.26 میلیگرم) ویتامین نیاسین، 8% (0.099 میلیگرم) ویتامین ب6، 3% (12 میکرو گرم) ویتامین ب9، 7% (5.7 میلیگرم) ویتامین ث، 2% (0.24 میلیگرم) ویتامین ای، 2% (1.7 میکروگرم) ویتامین کا، 9 میلیگرم کلسیم، 36 میلیگرم آهن، 20 میلیگرم منیزیم، 31 میلیگرم فسفر، 453 میلیگرم، 21 میلیگرم سدیم، 0.17 میلیگرم روی می باشد.

این گیاه مقوی، استفراغ آور، مدر و مسهل است و برای درمان آسم، بیماری های پوستی و بزرگی طحال مفید است. همچنین برای رماتسم، کمردرد، خونریزی داخلی و دردهای قفسه سینه نیز کاربرد دارد. میوه ها کرم کش، ضد نفخ، ملین، تصفیه کننده و خلط آور بوده و برای تب، سیفیلیس، تومور و برونشیت مفید است. از روغن بذر نیز برای درمان جذام و بیماری های پوستی استفاده می شود.
میوه های جوان این گیاه بصورت خام یا مانند کدو خورشتی می توانند خورده شوندو در حالی که برگ ها، ساقه ها، جوانه های گل و حتی گل ها، پس از کمی بخاردهی می توانند مصرف شوند. بذرها می توانند برشته و بوداده شده و یا برای روغن کشی پرس و فشرده شوند. 
گل های زرد رنگ و بزرگ این گیاه گاهی به عنوان زینتی نیز کاربرد دارند. 

آفات و بیماری ها:
میوه های این گیاه به عنوان غذا برای لارو برخی از گونه های لپیدوپتراها مانند Hypercompe albicornis مورد استفاده قرار می گیرند. 

تکثیر:
تکثیر خیار مصری از طریق کشت بذرهای آن صورت می گیرد.


: منابع  

تصاویر گیاه خیار مصری:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
بامیه چینی

گیاهان دیگر از همین خانواده :
خربزه تلخ
خیار
کدو تخمه کاغذی
خیار مَشک
کانتالوپ یا گرمک
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت