٩/٤/١٤٤١ --- 12/7/2019 --- ۱۳۹۸ شنبه ۱۶ آذر امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
کاربرد پیت ماس در باغبانی
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  35  نفر
بازدید امروز :  1456  بازدید
بازدید دیروز :  13827  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
لیچی  -  LYCHEE
LITCHI CHINENSIS : نام علمی
  SAPINDACEAE  - ساپینداسه : خانواده
جنوب چین : بومی منطقه
سرخالو : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک هایی با pH کمی اسیدی
نواحی نیمه گرمسیری
کمی مرطوب
زیاد

لیچی

این گیاه بومی جنوب چین بوده و در اواخر قرن هفدهم به هند وارد شده. چین و هند رتبه های اول و دوم تولید لیچی را داشته و تایوان و آمریکا در رتبه بعدی قرار دارند. لیچی در ابتدا یک میوه جنگلی بود اما کم کم مردم جنوب چین و کشورهای حوزه شبه قاره هند شروع به کشت آن کردند و باغ های لیچی به وجود آمد که هم مکانی زیبا برای تفریح بود و هم مکانی برای چیدن و صادرات این میوه منحصر به فرد. امروزه نیز این میوه استوایی در کشورهای تایلند، فلیپین، هند، آفریقای جنوبی، آمریکا، نیوزیلند، ژاپن، استرالیا و پاکستان کشت می شود اما خاستگاه نوع مرغوب آن شبه قاره هند به ویژه پاکستان است.
درخت لیچی دارای میوه ای بسیار لذیذ و خوشمزه است که در ایران کمتر از دیگر کشور ها یافت می شود.
خصوصیات گیاهشناسی:
لیچی درختی است مخصوص مناطق حاره، برگ‌های آن پهن بیضی، از دو طرف باریک و نوک تیز و موجی است. گل های آن کوچک، میوه آن قرمز در ابعاد یک سیب است که از آن نوشیدنی معطر و لذیذی تهیه می کنند. پوست میوه آن سرخ و چرم مانند و تیغ تیغی و شبیه به توت فرنگی است.
میوه لیچی از نوع شفت بوده و اجزای آن شامل پوست میوه (اگزوکارپ) و گوشت میوه (مزوکارپ) و اندوکارپ بوده که درون اندوکارپ یک بذر وجود دارد. پوست میوه ضخیم، ترد و نسبتاً نرم بوده و رنگ آن برحسب رقم به طور یکنواخت تیره و یا صورتی می باشد و برجستگی هایی به شکل دکمه پهن روی پوست وجود دارد. قسمت گوشتی میوه لیچی آریل نام دارد و به رنگ سفید، آبدار، نیمه شفاف و ژلاتینی بوده و از بذر جدا می باشد.

شرایط محیط رشد:
لیچی از گیاهان مناطق نیمه گرمسیری بوده و گلدهی و میوه دهی آن زمانی افزایش می یابد که این گیاه در زمستان تحت تأثیر یک دوره خشکی و یا هوای خنک قرار بگیرد و این شرایط در مناطق نیمه گرمسیر فراهم می شود.
رشد این درخت کند بوده و 6سال پس از کاشت تولید میوه می کند و به باردهی می رسد. بنابراین می توان در باغات لیچی از سبزی های خانواده بقولات و یا گونه های سایه دوست استفاده کرد که اینکار باعث ایجاد درآمد سالیانه برای باغدار و همچنین حاصلخیری خاک خواهد شد. از درختان پاپایا و آناناس هم می توان به عنوان درخت پر کننده برای لیچی استفاده کرد.

خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:
هر 100 گرم وزن میوه حدود 66 کیلوکالری انرژی، 16.53 گرم کربوهیدرات، 15.23 گرم قند، 1.3 گرم فیبر، 0.44 گرم چربی، 0.83 گرم پروتئین، 1% تیامین، 4% ریبوفلاوین، 4% نیاسین، 8% ویتامین ب 6، 4% اسیدفولیک، 119% (71.5 میلیگرم) ویتامین ث، 1% کلسیم، 1% آهن، 3% منیزیم، 3% منگنز، 4% فسفر، 4% پتاسیم و 1% سدیم و روی دارد. 

این میوه برای درمان بیماری های معده و هضم غذا بسیار مفید است.
-     در موارد بزرگ شدن غدد و تومورها تجويز می شود.
-     از ميوه و برگ درخت برای معالجه گزش جانوارن سمی استفاده می شود.
-     دانه آن تشنگی را تسكين می دهد.
-     دانه آن اثر خنك كنندگی و قابض و مسكن درد دارد.
-     دانه آن برای معالجه آماس بيضه مفيد می باشد.
-    جوشانده ی گل و پوست درخت و ريشه آن برای غرغره و التيام زخم مفيد می باشد.
-      در هند و چين دانه و ميوه آن را برای تسكين سرفه می خورند.

انواع پرندگان، زنبورها و خفاش ها علاقه زیادی به خوردن لیچی دارند به همین علت صاحبان باغ ها مجبورند شبانه روز از درختان لیچی محافظت کنند.
تکثیر:
ازدیاد لیچی از طریق بذر به علت تفرق صفات، دوره نونهالی بالا (6سال) و کیفیت پایین میوه توصیه نمی شود. روش تجاری ازیاد آن خوابانیدن هوایی بوده و بهترین زمان انجام این روش در خرداد ماه می باشد که برای بهبود ریشه زایی می توان از IBA استفاده کرد.


: منابع  

تصاویر گیاه لیچی:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 


گیاهان دیگر از همین خانواده :
پولاسان
پیتومبا / گاوچشم
آلوپاگ
لونگان
لیموترش اسپانیایی
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت