Flacourtia inermisbatoko plum که به فارسی آلوی باتوکو نامیده میشود، گیاهی از خانواده بید بومی فیلیپین می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: کمی مرطوب دمای محیط: نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری خاک: خاک های سبک و ساحلی
نام علمي
Flacourtia inermis
خصوصیات - معرفی
"آلوی باتاکو" درختی گلدار از خانواده بید است. این گیاه بومی فیلیپین بوده اما به طور معمول در نواحی گرمسیر آسیا و آفریقا یافت می شود. این درخت در جنوب هندوستان به خصوص کرلا بسیار معمول است.
آلوی باتاکو درختی است در اندازه های متوسط و فاقد خار که تا حدود بیش از 15 متر ارتفاع رشد می کند.
برگ های بالغ دوکی شکل تا بیضی شکل هستند. سطح بالای برگ ها براق بوده و دارای حاشیه ای دندانه دار می باشند. این برگ ها حدود 8 تا 20 سانتیمتر طول و حدود 3 تا 15 سانتیمتر نیز پهنا دارند. برگ های جوان به رنگ های نارنجی روشن تا قرمز دیده می شوند و در اثر بلوغ به رنگ سبز تغییر می یابند.
میوه ها شباهت زیادی به گیلاس داشته و در خوشه هایی تولید می شوند. این میوه ها گرد و براق بوده و رنگ آن از سبز کمرنگ (در میوه های نارس) تا قرمز پررنگ (در میوه های رسیده و بالغ) متغیر است. هر میوه ها حدود یک تا سه سانتیمتر قطر دارد. گوشت میوه ترد ولی دارای مزه ای اسیدی و ترش است. این میوه ها خوراکی بوده ولی معمولاً به صورت تازه خوری مصرف نمی گردند و اغلب در مرباها، کنسروها و شربت ها مورد استفاده قرار می گیرند.
شرایط نگهداری آلوی باتوکو
نور مورد نياز
زیاد
آبياري و رطوبت
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری
خاک مورد نياز
خاک های سبک و ساحلی
|
این درختان میوه معمولاً در ارتفاعات بیش از 1300 متر بالاتر از سطح دریا کشت می شوند.
همچنین از نظر بستر کشت به خاک های سبک شنی و ساحلی نیاز دارند.
به نظر می رسد که این گیاهان در برابر سرما و یخ زدگی مقاومتی ندارند.
این درختان میوه معمولاً در ارتفاعات بیش از 1300 متر بالاتر از سطح دریا کشت می شوند.
همچنین از نظر بستر کشت به خاک های سبک شنی و ساحلی نیاز دارند.
به نظر می رسد که این گیاهان در برابر سرما و یخ زدگی مقاومتی ندارند.
خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی
میوه های این گیاه ارزش خوراکی دارند. گوشت میوه ترد ولی دارای مزه ای اسیدی و ترش است. این میوه ها خوراکی بوده ولی معمولاً به صورت تازه خوری مصرف نمی گردند و اغلب در مرباها، کنسروها و شربت ها مورد استفاده قرار می گیرند.
همچنین این میوه ها غنی از 2و3-دی هیدروکسی بنزوئیک اسید بوده و دارای خاصیت ضدمیکروبی قوی است.
این درختان در نواحی گرمسیری به عنوان گیاهی زینتی نیز کشت می شوند.
نحوه تکثیر آلوی باتوکو
تکثیر آلوی باتوکو معمولاً از طریق کشت بذرهای آن صورت می گیرد.