Carica goudotianaPAPAYUELO که به فارسی پاپایولو نامیده میشود، گیاهی از خانواده پاپایا بومی کلمبیا و اکوادور می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: کمی مرطوب دمای محیط: نواحی گرمسیری خاک: خاک هایی با رطوبت کافی
دانستنیهای علمی
نام علمي
Carica goudotiana
|
جنس Carica یکی از جنس های خانواده ی پاپایا یا خربزه درختی (Caricaceae) است. گیاهان این جنس به صورت خودرو در نواحی گرمسیر آمریکا یافت می شوند. این جنس شامل حدود 20 تا 25 گونه است که اغلب به صورت درختچه ای همیشه سبز یا درختانی کوچک وجود دارند.
خصوصیات - معرفی
گیاه "پاپایولو" یکی از گیاهان جنس کاریکا است که شباهت زیادی به خربزه درختی یا پاپایا دارد. این گیاه بومی کلمبیا و اکوادور است.
این درخت دارای عادت رشد مستقیم و افراشته بوده و در شرایط محیطی مناسب و ایده آل تا 8 متر ارتفاع نیز دیده شده است.
تنه ی درخت به رنگ خاکستری و دارای شاخه و برگ فراوان است.
گل های نر و ماده روی یک درخت تشکیل می شوند. گل ها به رنگ قرمز پررنگ تا ارغوانی با گلبرگ های قرمز یا سبز می باشند.
میوه ها معمولاً دارای پنج زاویه بوده و به رنگ زرد کم رنگ و گاهی با سایه ای از رنگ ارغوانی، قرمز یا نارنجی نیز دیده می شوند. هر میوه می تواند حدود 20 سانتیمتر طول و یا بیش از 200 گرم وزن داشته باشد.
این میوه ها اگر در مرحله ی قبل از بلوغ کامل برداشت شوند، حمل و نقل آنها به راحتی صورت می گیرد.
میوه ها دارای واریته های مختلفی از نظر طعم و مزه می باشند. برخی از واریته ها بسیار شیرین و دارای طعمی خوشایند مشابه طعم سیب هستند. برخی از واریته ها گس بوده و خام خوری آنها کمی ناخوشایند است.
شرایط نگهداری پاپایولو
نور مورد نياز
زیاد
آبياري و رطوبت
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
نواحی گرمسیری درجه سانتیگراد
خاک مورد نياز
خاک هایی با رطوبت کافی
|
پاپایولو اغلب در جنگل های مرطوب و نواحی با آب و هوای گرم، در ارتفاعات 1500 تا 2300 متر بالاتر از سطح دریا یافت می شود.
این گیاهان می توانند خشکی را نیز برای مدت محدود تحمل کنند.
خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی
میوه های این گیاه به صورت تازه خوری یا در تهیه ی آب میوه ها، مرباها یا ژله مورد استفاده قرار می گیرند.
نحوه تکثیر پاپایولو
تکثیر این گیاهان اغلب از طریق کشت بذرهای آنها صورت می گیرد.