٢٠/٤/١٤٤٢ --- 12/6/2020 --- ۱۳۹۹ يکشنبه ۱۶ آذر امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  25  نفر
بازدید امروز :  2363  بازدید
بازدید دیروز :  21363  بازدید
تبلیغات متفرقه
همیشه بهار  -  POT MARIGOLD
CALENDULA OFFICINALIS : نام علمی
  ASTERACEAE  - کاسنی : خانواده
حوزه دریای مدیترانه، خاورمیانه و اروپای مرکزی : بومی منطقه
آذرگون، زرگل. : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
غنی و زهکش دار
10 درجه (برای گلدانی 17-21)
مرطوب
زیاد

همیشه بهار

همیشه بهار در باغها یک گونه زینتی یکساله محبوب بوده و بدلیل خواص دارویی فراوان گیاه ارزشمندی به شمار می رود. اسم این گیاه از نام لاتین Calendus، به عنوان اولین روز هر ماه، به دلیل دوره طولانی گلدهی گرفته شده است.
برگها، ساده، بیضوی و خمیده و پشت و روی برگ کرکدار است که به صورت متناوب روی شاخه قرار گرفته اند و رنگ آنها سبز روشن است. گل¬ ها درشت و قطر آنها بین 4 تا 7 سانتی متر بوده و رنگ گل ها زرد یا نارنجی است. گل ها اکثرا صبح ها باز و عصرها بسته می شوند. این گیاه دارای انواع کم پَر و پُرپَر می باشد. میوه فندقه است که وزن هزار دانه، 8 تا 12 گرم می باشد. داخل هر کدام از فندقه های زرد رنگ یک بذر کوچک قهوه ای رنگ وجود دارد.
از آنجا که منشا این گیاه نواحی گرم مدیترانه است، در طول رویش به گرما و همچنین تابش نور نیاز دارد. همیشه بهار، به خوبی قادر است خشکی و درجه حرارت های پایین را به خوبی تحمل کند. حتی برای مدت محدودی قادر به تحمل درجه حرارت های زیر صفر است. همیشه بهار از رشد و نمو سریعی برخوردار است، بطوریکه 50-40 روز بعد از سبز شدن به گل می روند. اگر گل ها بلافاصله پس از باز شدن چیده شوند جوانه های زایشی جدید بوجود می آیند. گرده افشانی در این گیاه بوسیله باد و حشرات انجام می شود. اگرچه این گیاه در خاک های فقیر (از نظر مواد غذایی) نیز گل های زیبایی تولید می کند، ولی در این شرایط حداقل مقدار ماده موثره را خواهند داشت. رطوبت زیاد برای همیشه بهار مضر است و خطر گسترش بیماری های قارچی را افزایش می دهد. پی-اچ خاک برای همیشه بهار، 5/4 تا 2/8 مناسب است. بذرها در ردیف هایی به فاصله 40 تا 50 سانتیمتر کشت می شوند. عمق بذر همیشه بهار در موقع کشت، باید 2 تا 3 سانتی متر باشد.
روغن های ضروری و رنگدانه هایی که از گل ها استخراج می شوند، پس از فرآوری در محصولات دارویی متفاوت به فروش می رسند. مواد تشکیل دهنده اصلی همیشه بهار شامل فلاوونوئیدها، گلیکوزید فلاونول، کومارین¬ها، تری¬ترپنوئیدها، استرول¬ها و پلی¬ساکاریدها می¬باشد. گل ها حاوی 2/0 تا 4/0 درصد اسانس بوده که از اسانس همیشه بهار در عطر سازی، و از رنگ زرد آن (کاروتنوئیدها) در صنایع آرایشی به عنوان رنگ کننده، استفاده صنعتی به عمل می آید. پماد معروف کالاندولا نیز از این گیاه با ارزش بدست می آید. گل های همیشه بهار دارای خاصیت معرق قوی، تصفیه کننده خون، ضد تشنج، برطرف کننده اختلالات کبدی، کم کننده فشار خون، پایین آورنده کلسترول خون، دفع انگل، رقیق کننده خون، مقوی اعصاب معده و نیروی جنسی، رفع جوش های صورت، کورک، پینه بستن دست و پا و رفع قی است. این گیاه به عنوان مدر، معرق، محرک مورد استفاده قرار میگیرد. مهمترین خاصیت گل همیشه بهار جلوگیری از تجزیه خون سرطانی و اعضاء سرطانی که قابل جراحی نباشند، است. دم کرده آن همچنین برای رفع اختلالات کبدی مفید بوده، اثر قاطعی روی کبد و ترشحات صفراوی دارد. نوع پُرپَر و پرتقالی آن از نظر دارویی ارجحیت دارد، چرا که حاوی مقدار زیادی مواد موثره است. در صنعت تولید لوازم آرایشی در بسیاری از موارد از این گیاه برای نرم کردن پوست و مصارف موضعی استفاده می کنند. از رنگ نارنجی تند این گیاه برای بهبود بخشیدن حالت ظاهری دیگر مواد دارویی استفاده می شود.
برای تکثیر ابتدا دانه ها (بذرها)را در خزانه می کارند. سپس گیاه جوان حاصل را به نحوی نشا می کنند که هر گیاه از دیگری حداقل 40 تا 45 سانتی¬متر فاصله داشته باشد. با استفاده از روش گلخانه، قبل از فروردین تا اوایل اردیبهشت، می توان گیاه جوان حاصل را به زمین اصلی انتقال داد. بدون استفاده از گلخانه نیز می¬توان دانه ها را در شیارهایی به عمق 3 سانتی متر کاشته و رعایت کرد که در هر 40 سانتی متر فاصله، 2 تا 3 دانه کاشته شود. روی دانه ها را نیز باید به علت مجاور بودن با هوا که اغلب ممکن است سرد و نامساعد باشد از یک قشر نازک خاک مناسب پوشانید.
برگها و گلبرگ های این گیاه مصرف خوراکی دارند اما عصاره های حاصل از این گیاه را نباید به مدت طولانی و در دزهای بالا مصرف نمود. مصرف مقادیر زیاد همیشه بهار ، مانند یک مسکن عمل کرده و فشار خون را پایین می آورد. به این دلیل مصرف همیشه بهار همراه با داروهای مسکن یا کاهنده فشار خون توصیه نمی شود. مصرف این گیاه ممکن است به طور بسیار نادر ایجاد حساسیت نماید. به طور خوراکی در زنان حامله و شیرده بهتر است مصرف نشود، ولی مصرف موضعی محصولات همیشه بهار در این شرایط بلامانع است.

: منابع  

تصاویر گیاه همیشه بهار:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
نظرات و پرسش های کاربران
علی حاجی
سلام.در منطقه گرمسیر بادنجان و فلفل کاشتم ولی ثمر نمیده و اندکی گل هم میریزه. چطور میشه فهمید نوع خاک ما از چه نوعی هستش.وقتی سبزی میکارم سبز میشه ولی رشدی نداره  پاسخ مشاهده
مهندس رامندی
باید نمونه خاک رو به ازمایشگاه خاکشناسی ببرید
شاهین شاه ابراهیمی
سلام. من تو باغچه همیشه بهار کاشتم ولی بعد از دو ماه گلهای ریز زیادی میده و از گلهای بزرگش دیگه خبری نیست بذرش رو هم که میکارم دو باره گلهاش ریزن.خاکش قوی و خوبه (کود حیوانی پوسیدهو خاک برک و خاک باغچه به نسبت مساوی)برای پرورش با گلهای بزرگ تر باید چکار کنم؟  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
سلام رسیدن نور زیاد و مستقیم صبح تا ظهر و یا بیشتر و تقویت با کود گل دهی (کریستالون قرمز ) ، آبیاری منظم و رعایت فاصله کاشت در کیفیت و کمیت گلها بسیار موثر هست .
مشاهده همه کامنت ها و نظرات این صفحه
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
همیشه بهار صحرایی

گیاهان دیگر از همین خانواده :
آهار کوهی
کوکب کوهی
کوکب
گينورا سارمنتوزا
ژربرا جامزونی
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Instagram Nargil
Aparat
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت