فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز جمعه ۱۴۰۱/۷/۸         
  

Astrocaryum vulgaretucum palm که به فارسی نخل توکوم نامیده میشود، گیاهی از خانواده نخلیان بومی برزیل و جنگل های بارانی آمازون می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: کمی خشک دمای محیط: نواحی گرم و مرطوب خاک: خاک های لومی و کمی خشک
نخل توکوم
نخل توکوم

دانستنیهای علمی



نام علمي
Astrocaryum vulgare
نام لاتين
tucum palm
خانواده (تيره)


درخت "نخل توکوم" یا "نخل توکوما" گیاهی است بومی جنگل های بارانی آمازون و نواحی پارا در برزیل. این درخت دارای میوه های خوراکی است.



نخل توکوم نخل توکوم

شرایط نگهداری نخل توکوم



نور مورد نياز
نور مورد نیاز گیاه نخل توکوم
زیاد
آبياري و رطوبت
رطوبت مورد نیاز  نخل توکوم
کمی خشک
دماي مورد نياز
دمای مورد نیاز  نخل توکوم
نواحی گرم و مرطوب درجه سانتیگراد
خاک مورد نياز
خاک مورد نیاز  نخل توکوم
خاک های لومی و کمی خشک


این درخت دارای اندازه ای متوسط است و تا 10 تا 15 متر ارتفاع می تواند رشد کند. تنه و بخش هایی از ساقه های این درخت دارای خارهای سیاه رنگی هستند که می توانند به طول چندین اینچ رشد کنند.
گل های ماده دارای کالیکس کوزه ای شکل بوده و جام گل نیز به اندازه ی کالیکس طول دارد.
میوه های رسیده ی این گیاه به رنگ نارنجی تا نارنجی مایل به قرمز بوده و بیش از 4 سانتیمتر طول و 3 سانتیمتر عرض دارند. این میوه ها تخم مرغی شکل و خوراکی هستند. میوه ها دارای طعم و مزه ای تقریباً شیرین بوده و سرشار از ویتامین A می باشند. هر میوه حاوی یک بذر است.




نخل توکوم بهترین رشد را در آب و هوای گرمسیر و مرطوب دارد. 
از نظر نوع خاک، به خاک های لومی و کمی خشک نیاز دارد.
از نظر نیاز نوری، در نواحی دارای آفتاب کامل رشد بهتری خواهد داشت.
نسبت به سرما حساس بوده و باید از سرما محفوظ بماند.



Astrocaryum vulgare Astrocaryum vulgare

خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی


کاربردها و ترکیبات شیمیایی:

میوه های این گیاه دارای طعمی تقریباً شیرین بوده که ارزش خوراکی دارند. از پالپ این میوه در تهیه آب میوه استفاده می شود.
هسته ی این گیاه حاوی روغن بسیاری است که همانند روغن نارگیل می باشد. 
همچنین از خارهای روی تنه و ساقه های این گیاه به طور سنتی در تهیه نیزه های قوی استفاده می شده است.
در گذشته از بذرهای این گیاه در ساخت حلقه های سیاه رنگ استفاده می شد. این حلقه ها برای افراد بومی و برده ها که قدرت خرید حلقه های طلا را نداشتند، به عنوان نماد ازدواج استفاده می شد.
به طور متوسط هر 30 گرم میوه این گیاه حاوی 34 درصد وزنش دارای پالپ خارجی حاوی روغن است که 14 تا 16 درصد روغن دارد.
یک درخت بالغ می تواند بیش از 50 کیلوگرم میوه در سال تولید نماید که برابر با 2.5 کیلوگرم روغن پالپ و 1.5 کیلوگرم بذر است. بنابراین دو نوع روغن از میوه های این گیاه تولید می شود که شامل روغن پالپ خارجی و روغن بذر بادامی می باشد.
در هر هکتار زمین حدود 400 نهال می تواند کشت شود که هر درخت حدود سه تنه اصلی تولید می کند. که در مجموع برابر با 1200 تنه ی نخل و در نتیجه حدود 4.8 تن ماده خشک در هکتار می باشد. 
اسیدهای چرب موجود در میوه این گیاه عبارتند از:
کاپریلیک اسید (0.5 تا 1.5 درصد)
کاپریک اسید (1.2 تا 2 درصد)
لائوریک اسید (44 تا 55 درصد)
مایریستیک اسید (22 تا 30 درصد)
پالمیتیک اسید (5 تا 10 درصد)
استئاریک اسید (10 تا 15 درصد)
لینولئیک اسید (2 تا 5 درصد)
که در کل حدود 97 درصد روغن های اشباع و حدود 3 درصد روغن های غیراشباع دارند.



معرفی و راهنمای پرورش درختان میوه - نخل توکوم معرفی و راهنمای پرورش درختان میوه - نخل توکوم

نحوه تکثیر نخل توکوم



تکثیر این گیاه از طریق کشت بذرها یا جدا کردن ساقه های متعدد آن صورت می گیرد. مدت جوانه زنی بذرهای این گیاه حدود دو سال طول می کشد.
این گیاهان بسیار کند رشد بوده و 8 سال پس از کشت شروع به تولید میوه می کنند.



tucum palm tucum palm



منابع :
http://ecocrop.fao.org/ecocrop/srv/en/cropView?id=
http://en.wikipedia.org/wiki/Astrocaryum_vulgare
http://www.palmpedia.net/wiki/Astrocaryum_vulgare
http://www.tradewindsfruit.com/content/tucuma-palm
http://www.tropilab.com/awarra.html


 
 
 


گياهان ديگر از همين خانواده :
 
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2022 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.