فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز پنجشنبه ۱۴۰۳/۱/۳۰         
  

Falcaria vulgaris sickleweed که به فارسی غازیاقی نامیده میشود، گیاهی از خانواده چتریان ، بومی بومی شمال استان فارس، اصفهان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، کرمانشاه و اردبیل و ... می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: متوسط رطوبت: کمی مرطوب دمای محیط: 20 خاک: خاک شبیه مزارع کشاورزی و کمی غنی
غازیاقی
غازیاقی

نام علمي
Falcaria vulgaris
نام لاتين
sickleweed
خانواده (تيره)

خصوصیات - معرفی


عادت رشدی غازیاقی متغیر بوده و اغلب در مناطق مختلف می تواند یکساله، دوساله و چندساله باشد. به عنوان مثال در منطقه نبراسکا (ایالات متحده) دوساله یا چندساله است و یا در اروپا و ترکیه گیاهی یکساله، دوساله و چندساله محسوب می شود (کورمان، 2011).

غازیاقی گیاهی با ریشه ضخیم است که ساقه ها وبرگ ها بدون کرک، برگ ها شانه ای با دندانه های اره ای نوک دار، چترها پرگل، برگه ها و برگک ها نیز وجو دارند. تعدادی از گل ها کامل و تعدادی نر می باشند. دندانه های کاسه گل در گل های دوجنسه کاملا مشخص و درفشی هستند. گلبرگ های سفید تقریبا با زبانک های برگشته و پایک خامه کوچک، خامه نازک و طویل می باشند. میوه ها به پهلو فشرده، مستطیلی باریک یا تخم مرغی هستند. مریکارپ ها با سطح داخلی فشرده، پره ها کمی خمیده یا وجود ندارد. فصل گلدهی و میوه دهی از اوایل بهار تا اواسط تابستان است. این گیاه در مناطق ایرانی تورانی، خزری و خلیجی عمانی رشد می کند (مظهری، 1378).



sickleweed sickleweed


نور مورد نياز
نور مورد نیاز گیاه غازیاقی
متوسط
آبياري و رطوبت
رطوبت مورد نیاز  غازیاقی
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
دمای مورد نیاز  غازیاقی
20 درجه سانتیگراد
خاک مورد نياز
خاک مورد نیاز  غازیاقی
خاک شبیه مزارع کشاورزی و کمی غنی

خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی


خاصیت دارویی این گیاه در انسان وحیوان بسیار حائز اهمیت می باشد، به طوریکه مواد موثره این گیاه در درمان زخم های پوستی و مشکلات معده و بیماری های کبدی و سنگ کلیه و کیسه صفرا به کار می رود. همچنین در منطق غرب ایرن مانند لرستان و همدان به عنوان سالاد و سبزی مصرف می شود (خزایی و صالحی 2006). گیاه غازیاقی به صورت علف هرز در اراضی زراعی روییده و در بخی مناطق به عنوان علف هرز مهاجم گزارش شده است. طبق بررسی های انجام گرفته، ترکیب های اصلی در بخش های گل، برگ و ساقه این گیاه آلفا پینن می باشد (شفقت، 2011). د رگل ها مقادیر زیادی بتا-کاریوفیلن و 1-8- سینتول مشاهده شد (شفقت، 2011) و مطالعات فیتوشیمیایی دیگر وجود تانن و ساپونین ها را تایید کرده است (فضلی بزاز و همکاران، 1993). این گیاه حاوی ویتامین C، پروتئین و نشاسته می باشد. پؤوهش های دیگر نشان داد که قسمت عمده اسانس این گیاه را ترکیب شیمیایی اسپاتولنول و کارواکرول تشکیل داده است (خان محمدی و شاه رضایی، 1386). 



نحوه تکثیر غازیاقی


این گیاه توسط بذر تکثیر می شود. یک هفته پس از کاشت بذر، گیاه سر از خاک بیرون می آورد.



سایر اطلاعات


امروزه گیاهان دارویی وحشی به دلیل برداشت بی رویه توسط اهالی بومی به طور جدی در معرض خطرانقراض قرار گرفته اند (معصومی و همکاران، 2012). از این رو مطالعه و ارزیابی ارتباط ژنتیکی بین گونه های گیاهی یم مسئله بسیار مهم می باشد (معصومی و همکاران، 2012).





منابع :
شفقت 2011
شفقت 2011، خزایی و صالحی 2006، فضلی بزاز و همکاران
کورمان 2011، مظهری 1378
معصومی و همکاران 2012
مقاله کورمان 2011، مقاله مظهری 1378


 
 
 


گياهان ديگر از همين جنس :
 



گياهان ديگر از همين خانواده :
 
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.